Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
130
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MSI B450 GAMING PRO Carbon AC boot problemi ve iade
A
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

MSI B450 GAMING PRO Carbon AC anakart siparişi verdim ürün geldi (27.05.2020). Uzay sistem test için işlemci RAM ekran kartı taktım startı verdim. Cihaz çalıştı BIOS'a girdim baktım eski BIOS hemen MSI sitesi üzerinden son BIOS güncellemesini indirdim. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendirip MSI.ROM adı vererek içine attım anakart üzerindeki bileşenleri söktüm sonra 8pin CPU ve 24pin ATX kablosu takılı şekilde BIOS flashback tuşuna bir defa bastım. MSI YouTube üzerinden paylaştığı güncelleme rehberi ile birebir aynı gidiyorduk. Sitede tuşa basma sırasından sonra 5 dakika sürüyor ve anakart flash tuşu sönünce bileşenleri takıp start veriliyor. Benim kartta 3. dakikadan sonra ışık sönüyor ve anakart kendini resetliyor. Herhalde oldu işlem diye bileşenleri taktım çalıştırdım. Sistem çalışıyor ama görüntü yok hiçbir şekilde farklı ekran kartı denedim, farklı RAM denedim sonuç aynı. Hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. İndirdiğim BIOS'ta sorun var diyerek bir önceki sürümü indirip denedim sonuç aynı. Baktım bu işte bir terslik var. Cihaz bir şekilde Boot etmiyor BIOS sıfırlama klasik sistem BIOS pilini söktüm bekledim durum aynı ters taktım yine aynı değişen hiçbir şey yok. Anakart jumper üzerinden sistem kapalıyken 10-20-30 saniyelerce denedim tekrar ediyorum sürekli yine aynı ürün hiçbir şekilde açılmıyor. Bileşenler takılıyken flashback yapıyorum yine aynı yine aynı tüm keyfim kaçmış bu adımları yaparken 7 saati devirmiştim. Bu karttan böyle bir feedback almam son derece modumu düşürmüştü. Ürünü topladım tekrar kutusuna koydum sabah servis için ürünü aldığım (28.05.2020) incehesap.com a iletmek üzere site üzerinden mesajlaşıyorum. Direk yardımcı oluyorlar bu siteden daha önce de alışveriş yapmıştım herhangi bir problem olmamıştı. Bize ya da MSI servisi ile kontak kurabilirsiniz diye mesaj aldım ve o an tamam gönderimi yapıyorum yazmak yerine ürünü iade etmek istiyorum ciddi şekilde tadımı kaçırdı cihaz henüz Windows görmemişti ve kullanılmaz halde. Adresi verdiler gönderim işlemini yaptım. İndirimden 1079TL'ye almıştım. Vasat bir X570 soket almak yerine RGB aydınlatmalı Wi-Fi-Bluetooth artıları görünüşü ve en önemlisi elimde olan Ryzen 5 3600 işlemcim için eğer eski sürüm BIOS gelirse flashback ile hallederim yoksa nerede güncelleme yaparım ümidiyle keyifle sipariş vermiştim. Sonuç olarak tadımı kaçırdı ve iade işlemini bekleyeceğim.

Tabii yeni bir AM4 soket anakartada ihtiyacım var. X570 bir kart biraz dolu olsun desem 2000TL civarlarına çıkıyor. B450'den devam edeyim desem piyasadaki bence en iyi kartı almıştım sadece şansızdım. MSI Tomahawk Max B450 fiyatına VRM ısıları aynı olan ve artıları olan bir kart almıştım. Şu an o kadar soğudum ki olaydan nasıl bir kart alsam diye düşünüyorum. Varsa önerisi olabilecek yardımcı olur iseniz sevinirim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.