Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
176
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MSI B450 Gaming Plus Max işlemciye kamyonla voltaj veriyor?
M
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar, MSI iade kampanyasından yararlanıp ucuza getirelim diye R3 3200G ve MSI B450 Gaming Plus Max'li bir APU sistem kurdum.
Gaming Plus serisi anakartların VRM başarılarından dolayı falan çok övüldüğü için böyle bir tercihte bulundum.
Anakartın Game Boost özelliğini aktive ettiğimde işlemcimi 4.05ghzde çalıştırınca çok sevindim evde haka dansı yaptım ama 27 dakikalık prime95 testi sırasında sıcaklıklar 95'e çıktı ve sistem kendisini kitledi.
Kasada sadece 1 adet stok fan var hava akışı zayıftır diye düşünüp aldırış etmedim, sistemin kitlendiği an telefondan fotoğrafını çekmiştim.
Fotoğrafa bakınca fark ettim ki işlemciye verdiği voltaj tamı tamına 1.4V!
Reddit'te bir arkadaş fark etti, MSI'ı yere yere bitiremedi büyük VRMlerdense adam akıllı firmware sunan işlemcini kızartmayacak bir anakart alsaydın keşke diye.
Benim gözyaşı pıt...
3200G yeni bir işlemci olunca da internette herhangi bir pre-set bulamadım, undervolt yaptım şuan stok hızda 1.15v kullanmaktayım.
Ama APU sistemlerde özellikle RAM overclock önemli olduğu için sistemi stok hızlardan yukarı çıkarmak istiyorum.

İşlemciyi kızartmadan nasıl hız aşırtma yaparız? AMD'nin Precision Boost özelliği varmış ama boardda bunu otomatik olarak devreye sokan bir ayar yok, Enchanced 1,2,3 gibi presetler ve Advanced seçeneği var.
< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.