Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
570
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MSI App Player - Dahili Ekran Kartı ile Android Oyunlarını Oynama
M
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

GPU tedariğindeki aksama 2021 yılında da devam edebileceğinden, oyun bilgisayarı toplamak isteyen kullanıcılar için bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Aceleniz varsa ya da zaten uzun zamandır bekliyorsanız bu sizi daha da rahatsız edebilir.

Bu noktada işlemcinizin dahili grafik çözümü ile oyun oynamanın mümkün olup olmadığını düşünebilirsiniz.
Günümüzün popüler üst sınıf oyunlarının harici bir ekran kartı olmadan oynanamayacağını hepimiz biliyoruz. Hatta bazıları güçlü bir ekran kartı gerektiriyor. Peki, GPU kıtlığı devam ederse

Intel'in entegre grafikleri gerçekten yardımımıza koşabilir mi? Hangi oyunları Intel'in dahili çözümü ile oynayabiliriz?

Intel UHD Graphics 750 ile oynanabilecek oyunlar:

Intel 11.Nesil Core işlemciler, Intel UHD Graphics 730 veya Intel UHD Graphics 750 ile donatıldılar. UHD Graphics 750 serisi popüler AAA oyunları akıcı bir şekilde oynatabilir mi? Ya da hangi oyunlar UHD Graphics 750 ile oynanabilir?

Çoğu popüler üst sınıf oyunu kabul edilebilir FPS değerleri ile oynayabilmek için kalite ve çözünürlükten ödün vermeniz gerekiyor. Örneğin Intel Core i5-11600 işlemci ve dahili UHD Graphics 750 ile 30 FPS elde etmek için çözünürlüğün 1280 x 720 seviyesine çekilmesi ve oyun ayarlarının en düşük seviyede tutulması gerekiyor. Ancak League of Legends, Dota 2 gibi bazı MOBA (multiplayer online battle arena) oyunları ya da CS:GO gibi bazı klasik FPS oyunları çalıştırabilirsiniz.

Intel UHD Graphics 750 ile favori oyunlarınızı oynama imkanınız olup olmadığını görmek için, PC'nizi toplamadan önce ziyaret edebileceğiniz iki adres var:

1. Intel Gameplay

Burada, Intel'in dahili grafikleri ile oynanabilecek oyunların ve tavsiye edilen ayarların listesini bulabilirsiniz. Yeni UHD Graphics 730/750 ile ilgili bilgiler henüz yer almasa da, Intel dahili grafiklerin popüler oyunlarda nasıl bir performans gösterdiğine dair genel bir fikir edinmek mümkün.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

2. YouTube Benchmarks kanalı

Benchmarks kanalı, farklı grafik kartları ve dahili grafikler ile birçok oyuna ait benchmark testlerini sunuyor. Bunlara 11.Nesil Intel Core işlemcilerdeki yeni Intel UHD Graphics 730 ve 750 de dahil.

Burada gerçek oyun sahnelerini ve Intel UHD Graphics 750 ile hangi FPS değerlerini gördüklerini takip edebilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

MSI App Player - UHD Graphics 750 üzerinde Android Oyunları

PC oyunlarına ek olarak Android oyunları da Intel UHD grafikleri için iyi bir seçim olabilir. PC'de Android oyunları oyunlarının keyfini yaşamak istiyorsanız MSI App Player gibi bir Android emülatörü aradığınız çözüm olacak.

MSI App Player, en popüler Android emülatörlerinden biri olan BlueStacks tabanlı bir uygulamadır. Kullanıcılara Android oyunlarını PC üzerinde oynama imkanı sunarken PC ve mobil cihazınız arasında kesintisiz geçiş olanağı tanır. Ayrıca:

● Yüksek çerçeve hızı ile 240 FPS desteğine sahiptir.
● Birçok oyunu aynı anda oynayabilirsiniz.
● Android oyunlarını klavye, fare ve oyun denetleyici/oyun kolu ile oynayabilirsiniz
● Konsol modu sayesinde mobil oyunları sadece oyun kolu ile tıpkı bir konsol gibi oynayabilirsiniz.

Intel UHD Graphics 750, çoğu Android oyununu yüksek FPS değerleri ile akıcı bir şekilde çalıştırabilir. Android oyunlarını seviyorsanız Intel UHD grafikleri ile rahatlıkla oynayabilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
GPU yonga tedariğindeki sıkıntıların bir süre daha devam edeceği tahmin ediliyor. Bu süre içinde oyun sisteminiz için ekran kartı satın almak güç olabilir. Bu durum değişene kadar dahili grafikler, oynadığınız oyunlara bağlı olarak size yetebilir. Böylece bazı PC ve Android oyunlarını dahili grafik yongası ile oynayabilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.