Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1058
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Motor rektefiyesi nedir hangi parçalar değişir
E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

sanayide bir usta motor rektefiyesi yaparken taşlama aleti ile motor yüzeyini yedirerek temizlerken gördüm, bunu yaparak ne amaçlanmaktadır.

Başka hangi parçalar eskiyip değiştiriliyor
neler yapılıyor bilgi veirirmisiniz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 14 Ağustos 2020; 20:7:39 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Yarbay

O taşlama işi conta kaçırıyorsa ve conta değişimi de çözmüyorsa yapılıyor. Üst kapak ile motor bloğu arasında bir conta var. O contanın yuvası hasar görmüş aşınmış olursa bir iki milim oyarak düzgünleştiriyorlar. Tekrar takılınca aşınmış kısım alındığı için kaçırmıyor.

Ama bu işlemi en fazla iki kere yapabiliriz diyor ustalar. Ondan sonra artık üst kapağın komple değişmesi gerekiyor mesela sorun o taraftaysa.

Rektefiye motor bloğu içinde silindir piston falan yapılınca oluyor sanırım. Tam bilmiyorum onu ben de. Ya da her tadilat Rektefiye oluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Yarbay

Rektefiye olayi cok karisik bir is

Aracin problemine bagli
Mesel yag yakmaya basladi ise piston segman yataklar degistirilir
Conta ve subap lastikleri degistirilir devam edilir

Ama ornegin yolda yaglamayi kesti yatak sardi diyelim
Piston gomlek segman krank yataklar yag pompasi vs

Yani motor acilmadan belli olmaz o işler belki krank saglamdir yada belkide blok çatlaktir motor çöp olur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
4 yıl
Yarbay

rektifiye yapacak usta çok mühim piyasada yapıyorum diyenlerin %95 i aracı çöp ediyor bişeyleri yanlış yapıyor mümkün olduğunca rektifiye edilmiş arabalardan uzak durmak lazım çevremde kim motor yaptırdıysa max 50 60 bin km dayandı sonra biyerleri patlıyor yine başa dönüyor.



C
4 yıl
Teğmen

Rektefiyede müşteri şikayetine göre hareket edilir.Yağ yakıyorsa genelde motor araçtan çıkarılmadan pistonlar sökülür.Rektefiyeci gelir ölçümlerini yapar vs krankta bi sıkıntı yoksa segman atılıp devam eder.Ama krank değişecekse yatak sarmışsa komple aşağıya alınır motor.Motorun gömlek tipi bile etki eder.Bazı araçlar sulu gömlektir çıkar tak şeklinde bazı araçlar preslidir.Sonuç olarak aracın durumuna bağlıdır.En ağır rektefiye blok tamiri ya da değşimi olur.En hafifi ise supap lastikleri değişimi gibi.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.