Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
930
Cevap
29619
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Monster Tulpar Platformu
G
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi


MONSTER TULPAR PLATFORMU

Tulpar: Tulpar, Monster firmasının performansı yüksek modelleridir. Fiyat/performans oranı Abra'lar kadar yüksek olmasa bile yine de piyasadaki çoğu muadili laptopdan ucuzdur. Tabii ki bu ucuzluğun bazı sonuçları var, mesela kasa kalitesinde bir asus güzelliği görülemez ama laptopımızı görücüye çıkarmayacağımız için çok önemli değil gibi duruyor, değil mi? Tulpar'ın Türk Mitolojisindeki anlamını birazcık aşağıda bulabilirsiniz arkadaşlar :)
Monster:Monster firması Kadıköy merkezli bir barebone üreticisidir. Yani bunu toplama laptop yapmak gibi düşünebiliriz. Kasayı, işlemciyi, ekran kartını vb. temin ederek bunları bizim özelleştirmelerimize göre birleştirip bize ulaştırır. Firmanın(forumda gördüğüm kadarıyla) her anlamda inişli çıkışlı dönemleri olmuştur, ancak şu anki Müşteri Memnuniyeti, Teknik Servis'in yardımcılığı, Kadıköy'deki merkezlerindeki çalışanları sıcakkanlılığı, çoğu teknoloji marketten farklı olarak ne anlattığınızı anlamaları ve bence en önemlisi olan çözüme yönelik çalışan ve kimseyi mağdur etmemeye uğraşan garantisi bu markayı seçmeme sebep olmuştur. Kendilerini ilk başlarda fazla tanımadığım için biraz mesafeliydim ama 2,5 ay gibi kısa bir sürede bende muhteşem bir güven oluşturdular. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum kendilerini.

Bu konuda paylaşılması düşünülenler:
-->Driver güncellemeleri ve Bu güncellemelerin performansa katkısı
-->Kullanıcı yorumları, bilgisayar değerlendirmeleri ve tavsiyeler
-->Oyun testleri, CAD-CAM programlarında cihazların performansları
-->Soru-Cevap
-->Bilgisayarınızda yaşadığınız problemler ve konuyla ilgili (teknik servis müdahalesi gerekmiyorsa)çözümler
-->Bilgisayarımıza nasıl bakmalıyız? Taşıma sırasında nelere dikkat etmeliyiz
gibi konularda konuşacağız. Ben vaktim oldukça konuya kendi tecrübelerimi ve tanık olduğum durumlar vb. şeyleri yazacağım, ancak diğer kullanıcıların katkısı bu konuda çok daha önemli. Umarım başarılı bir platform oluştururuz arkadaşlar .
Kardeş Platformumuz Abra Platformu

Tulpar aslında nedir:

Tulpar, Türk mitolojisinin Pegasus'udur desek çok yanlış olmaz. Kırgızların Manas Destanında bu uçan kanatlı atlardan söz edilir. Arkeolojik olarak da Kazakistan'da keşfedilen Esik Kurganında bulunan Altın elbiseli adam isimli elbisenin başlığında tulpar figürü vardır.
Tulpar'ın adı, Türk, Kırgız ve Altay mitolojilerinde geçer. Genelde beyaz veya kara (tek renk) bir at olarak betimlenir. Beyaz kanatları vardır ve Kuday (Tanrı) tarafından yiğitlere yardımcı olması için yaratılmıştır. Dünyanın en uzun destanı olan kırgızların manas destanında, Manas'ın ünlü savaşçılarının sürdüğü kanatlarıyla rüzgardan hızlı koştuğu söylenen efsanevi atlar. Başkurt inançlarına göre kanatlarını hiç kimse göremez. Tulpar kanatlarını yalnız karanlıkta, büyük engelleri ve mesafeleri aşarken açar. Eğer birisi tarafından tulpar’ın kanatları görülürse, Tulpar’ın kaybolacağına inanılır. Tulpar adı yalnızca Türklerde değil komşu Avar, Lak, Andı, Dargı ve Tabasaran dillerinde de yaşamaktadır. Osetlerde Tolpar, Çeçenlerde Turpal olarak yer alır. Bir Kumuk atasözünde şöyle der:

Tulpar yerün birevü buççağunda bulsa da, öz yılkısın tabar.
(Tulpar dünyanın bir başka köşesinde olsa da, kendi sürüsünü bulur.)


Duyuru: Arkadaşlar şu anlık bazı denemelerim ve şahit olduğum durumlar sonucunda en stabil driver'ın 362.00 driver'ı olduğunu gördüm. Eğer bazı oyunlarda sıkıntılar yaşıyorsanız bu driver'a geri dönüş yapmayı deneyebilirsiniz.
Kullanıcılar:

-Nytekrias(Tulpar T5 v1.4.1)
-Togy'Iceman(Tulpar T5 v4.1)
-Kaded(Tulpar T5 v4.1)
-mcgoktug(Tulpar T5 v4.1.1)
-huso60(Tulpar T7 v2.6)
-RABBANİYYUN(Tulpar T5 v4.1)
-orhand7(Tulpar T7 v2.6.1)
-denizkatar(Tulpar T5 v4.1)
-cagatayozkan(Tulpar T5 v4.1)
-DC's Joker(Tulpar T5 v4.1)
-anorexia(Tulpar T5 v4.1)
-blade1239(Tulpar T7 v2.4.1)
-FENIX(Tulpar T7 v3.1)
-beko1903(Tulpar T5 v4.1)
-gOKO(Tulpar T7 v2.2)
-Dexter34(Tulpar T5 v4.1)
-neverktulu(Tulpar T5 v4.1)
-hknkznci(Tulpar T5 v4.1)
-LordusGavadus(Tulpar T5 v1.4.1)
-kartal2339(Tulpar T5 v4.1)
-erayay(Tulpar T5 v4.1)
-Semruk(Tulpar T7 v2.3)
-GrandLotus(Tulpar T7 v2.3)
-mertsen54(Tulpar T5 v4.1)
-WhiteMan92(Tulpar T5 v4.1.1)
-royalfth(Tulpar T7 v2.6.1)
-mdede80(Tulpar T7 v2.6)
-Liferhei(Tulpar T5 v4.1.1)
-Ahmet Ular(Tulpar T7 v2.6.1)
-smashTR(Tulpar T5 v4.1)
-quverty2007(Tulpar T5 v4.1)
-Ektwp(Tulpar T5 v1.1)
-MikeShinoda96(Tulpar T5 v1.4.1)
-33sovalye33(Tulpar T7 v2.7)
-GGWP Bro(Tulpar T5 v4.1)
-venero(Tulpar T5 v4.1)
-mustix_(Tulpar T5 v5.1)
-KararVeremiyorum(Tulpar T7 v2.6)
-Reablea(Tulpar T7 v2.6.1)
-dennisyuwi(Tulpar T7 v2.6.1)
-Gorath(Tulpar T7 v2.6)
-warfarin(Tulpar T5 v4.1.3)
-duman50(Tulpar T7 v2.6)
-pusat1249(Tulpar T7 v2.6)
-Escobar27(Tulpar T7 v2.7)
-leoines(Tulpar T7 v5.1)
-Asterales(Tulpar T7 v5.2)
-tahtakalem(Tulpar T7 v3.1.1)
-pcqurdu(Tulpar T7 v2.6)
-saf köylü(Tulpar T7 v2.6)
-quverty2007(Tulpar T5 v4.1)
-Berkay Yelken(Tulpar T5 v1.1.2)
-QART(Tulpar T5 v4.1)
-kamelyksl(Tulpar T7 v2.6)
-aberkem(Tulpar T7 v2.6)
-Tolgaster(Tulpar T5 v4.1)
-tevez(Tulpar T7 v3.1)
-deltoid(Tulpar T5 v4.3)

Kullanıcı İncelemeleri - Kullanıcı Düşünceleri:


Kaded adlı arkadaşımızın Tulpar T5 v4.x serisi için hazırladığı Bios mod'u rehberi

quote:

Orijinalden alıntı: kaded

Her gün yeni bir bilgi serimizde bugün :D Her gün olmaz belki de aklıma geldikçe ekliyorum.

Touchpad'deki çift parmaklı kaydırma hareketlerinden pek memnun değilseniz(bazen cidden saçmalayabiliyor) size benim de kullandığım Chiral kaydırma yöntemini öneririm. Destekleyen her Synaptics Touchpad'de çalışması lazım. Touchpadin sağ üst köşesinden aşağıya doğru parmağımızı kaydırıyoruz ve aşağıya gelince sol yapıp ardınan tekrar yukarı dairesel bir dönüş yapıyoruz. Yukarı kaydırmak için de tam tersi.http://www.synaptics.com/en/gesture-suite-windows.php Bu adresten çeşitli hareketlerin videolarını izleyebilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: Togy'Iceman

güzel konu olmuş hocam. Bende tulpar t5 v4.1 var şu aralar gta 5 oynuyoruz. En yüksek detaylarda vsync kapalı şekilde 50-60 arası fps alıyorum. Eğlenceli bir heist görevi yapmıştık onunda videosunu atayım. Pc gerçekten çok iyi.

https://www.youtube.com/watch?v=x6JkwbO5Rsw

quote:

Orijinalden alıntı: kaded

Merhaba arkadaşlar, ben de bu sömestr tatilinden beri bir Tulpar T5 v4.1 kullanıcısıyım. Ben de şu ana kadar gayet memnunum. Bir kaç yabancı forumda bizim modeller hakkında konular açılmış. O zaman bu da bizim Tulpar konumuz olsun. Umarım Monster Müşteri Hizmetleri hesabının da aktif olarak katıldığı bir konu olur :) @MonsterMusteriHizmetleri

Öncelikle laptoplarımızı yakından tanıyalım(Bazı yerlerde yanlışlarım olabilir lütfen hemen idam etmeyin :) ) Monster, bazı modellerinde kasa olarak Clevo kullanır. Clevo Taiwan'lı bir laptop üreticisidir. Oyun, iş, multimedya vs... için laptoplar üretirler. İşin özeti Monster bizim için Clevo'dan kasaları(bunun içine anakart da dahil) temin eder, ve içine bizim tercih ettiğimiz bileşenleri takarak bize yollar.

Türkiye'de genelde Monster ve MSI kullanıcıları arasında gereksiz bir sürtüşme vardır. MSI kullanıcıları Monster'ı yerli marka, kötü hizmet şeklinde aşağılamaya çalışırlar. Oysaki böyle bir şey söz konusu bile değildir. Daha önce dediğim gibi kullandığımız laptoplar aslında Clevo markadır. Monster sadece bileşenlerini içine takar ve bize temin eder. Tüm dünyada Monster gibi Clevo'nun kasalarını kullanan Mythologic, Sager, XMG, Schenker, Eurocom, Venom gibi daha bir çok üretici vardır. Ve bunlar yüksek kalite ve performanslı laptop üretmeleri üzerine ünlüdürler. Yani burada gene saçma bir yerliyi yerme olayı var. Yazımın devamında laptoplarımızdan bundan sonra Clevo olarak bahsedeceğim :)

Yurtdışında Clevo'ların bu kadar sevilmesinin bir diğer nedeni enthusiast, yani hevesli insanlara yönelik olmasıdır. Clevo, diğer markalar gibi laptoplarının içini ulaşılamaz hale getirmez, herşeye zırt pırt garanti dışı demez ve bileşenleri değiştirme/yükseltme konusunda gayet esnektir. Arka kapağı kolayca çıkardığınızda tüm bileşenler elinizin altında olur, istediğiniz değişikliği yapar ve birşeyleri kırmadığınız sürece garanti dışı kalmazsınız. Clevo kasalarını dünyanın dört bir yanında herkes kullandığı için iyi bir topluluğu da vardır. 2 büyük forumda özel Clevo alt forumları bulunur(notebookreview.com ve techinferno.com). Ben şimdiye kadarki neredeyse tüm sorularıma oradan cevap bulabildim.

Tulpar serisindeki T5 v4 Clevo P650SE(GTX 970M), T5 v5 ise P650SG(GTX 980M) modeline denk gelmektedir (P651 serilerinde kapağın dizaynı hariç hiç bir şey değişik değil, yani tamamen aynı modeller). Bu şekilde laptopunuzla ilgili bir sorununuz olduğunda yabancı forumlarda bu model isimleriyle araştırıp sorununuza çözüm arayabilirsiniz. Diğer Tulpar serileri neye denk geliyor ezberimde yok ama bilmek isteyen olursa bakıp söyleyebilirim tabii ki.

Monster'a bizi Clevo kasalardan mahrum bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum şahsım adına. Çoğu şeyi yeterince iyi yapıyorlar. Fakat bazı noktalarda eksiklikler var ve bunları hemen burada dile getirmek istiyorum :) :
- Özelleştirme seçeneklerinde daha fazla CPU ve kapak seçenekleri olmalı. Örneğin diğer Clevo markalarında T5 modellerinin 4720 serisi CPU'ları da bulunurken bizde sadece 4710 var. Aynı şekilde Monster'da sadece fırçalanmış kapak bulunuyorken diğer markalar mat bir yüzey de sunuyor.
- Sürücü sayfalarının ayda bir, en kötü 2 ayda bir güncel sürücülerle yenilenmesi ve her sürücünün yanına sürümü ve güncellendiği tarihin yazılması. Çeşitli sürücü yazılımlarıyla güncelleme yapılabiliyor elbet ama onlara güvenmiyorum açıkçası. Monster'ın kendi yüklediği sürücüleri yüklemek hem daha kolay oluyor hem de daha güvenilir. Örneğin Clevo Control Center (Hotkey) sürücüsünün en son 3.02 versiyonu var sitede. Oysa ki 3.09' u çıktı ve bunu gidip başka sitelerden indirmek zorunda kalıyorum.
- BIOS(anakart) ve vBIOS(ekran kartı) güncellemelerinin yayınlanması. BIOS ve vBIOS güncellemeleri sistem optimizasyonu, bileşenler arasındaki uyumluluk, fan davranışları gibi bir çok şeyi iyileştiriyor. Bu konuda Monster'ı çok eksik buluyorum. Kullandığım model olan T5 v4'ün Clevo tarafından en son 3.09 olan sürümü yayınlandı, fakat Monster sürücü sayfasına hala BIOS güncellemesini yüklemedi yani laptopu aldığım hali olan 3.02 BIOS sürümüyle kullanmak zorunda kaldım.(Bir kaç kez ricada bulundum yüklenmesi için, ilk aradığımda 'Gerek olsa biz zaten yayınlarız' gibi garip bir cevapla karşılaştım sonra mail attım, 2 gün önce aradığımda ise bu hafta içinde siteye yükleneceği söylendi hadi hayırlısı sabırsızlıkla bekliyorum :) ) BIOS'un yanında vBIOS'un da bize sunulması bence gayet gerekli tabii ki.
- Clevo tarafından sunulan orjinal BIOS ve vBIOS'ların yüklenmesinin garanti açısından bir sıkıntı oluşturup oluşturmadığı hakkında net bir ifade(Teknik servise sorduğumda o BIOS'u yüklerken bir sıkıntı çıkarsa garanti dışı kalacağı, fakat başarılı bi şekilde yüklendiği sürece garantinin devam edeceği söylenmişti.)
- Gene BIOS Mod'larının yüklenmesi hakkındaki tutumlarının ne olduğu hakkında net bir ifade.

Bu eksiklikler giderildiği anda dünyanın geri kalanından hiç bir eksiğimiz kalmayacak. Yabancı forumlarda Monster memnuniyetimi söylüyorum ki komşu ülkelerden Clevo almak isteyen olursa gidip Amerika'dan Sager değil Türkiye'den Monster alsın diye :) Ama eksikliklerin de söylenmesi şart tabii :)

Bir cihaz incelemesi olmayacak bu konu, çünkü forumda çoktan incelenmiş durumda :) Bir incelemeden çok rehber ve soruların sorulup yanıtlandırıldığı bir konu olması güzel olur :)

Şimdi küçük bir rehber tarzı bir şey yazayım dedim:
Cihazı ilk aldıktan sonra yapılması gereken şeyleri şöyle sayabilirim sanırım:
- Cihazda herhangi bir disk okuyucu bulunmadığı için Windows'u bir Flash bellek ile kurmak gerekiyor. Microsoft şu anda Dreamspark adlı programla Windows 8.1 Pro'yu lisanslı bir şekilde üniversite öğrencilerine ücretsiz veriyor. Biraz araştırıp çok kolay erişilebilir. Gerekli ISO dosyasını indirdikten sonra mutlaka UEFI kurulum öneriyorum. Gene bunun nasıl yapıldığı internetten gayet kolay bir şekilde öğrenilebilir.

- Kurulum bittikten sonra gerekli ayarlarınızı yaptıktan sonra sıra sürücüleri yüklemekte. Tavsiyem Windows kurmadan önce başka bir bilgisayardanhttp://www.monsternotebook.com.tr/suruculer.html adresinden uygun modeli seçip oradaki sürücüleri indirip(NVIDIA ekran kartı ve Kısayol Tuşları hariç, bunların daha güncel sürümlerini yükleyin, RAR'dan çıkarıp bir Flash belleğe atmanız yönünde. Böylece Windows kurlumundan hemen sonra sürücüler yüklemeye başlayabilirsiniz. İndirdiğiniz sürücülerin kurulumu bittikten sonrahttp://www.geforce.com/drivers adresinden kendi ekran kartı ve işletim sisteminizi seçip NVIDIA sürücünüzü indirip yükleyin. Ondan sonra indirmediğimiz ikinci sürücü olan Clevo Control Center'ın en son sürümü olan 3.09'uhttp://www.mysn.de/secure/userarea/download.asp?flag=getfile&file=QQXMGQQXMG_P505QQDriversQQWin8.1QQ07_Hotkey3.09.21.zip adresinden indirip kuruyoruz. Her şey bittikten sonra Driver Booster 2 programını kullanmanızı öneririm. Çünkü Monster'ın sitesindeki sürücüler(en azından benim model için olanlar) güncellenmiyor. Program kurulu olan sürücülerinizi güncelleyecektir.

- Gerekli DirectX yüklemelerinizi gene Google'dan aratıp kurmanız gerekmekte.

- Sık kullanılan programları tek seferde yüklemek için Ninite.com u öneriyorum. Siteye girin, yüklemek istediklerinizi seçin ve siz işinizi yaparken o arkada her şeyi art arda indirip yüklesin. Aralarda bilgisayarı yeniden başlatın gibi sinir bozucu uyarılar çıkmaz, sadece en son her şey bitince yeniden başlatmanız istenecek.

- Sistem görüntüleme ve test etme programlarını şiddetle öneriyorum. Böylece bilgisayarınızı ilk aldığınızda herhangi bir performans sorunu var mı yok mu anlayabilirsiniz.
Görüntüleme için HWinfo64 , HWmonitor , GPU-Z
Test etme için ise 3DMARK(http://www.guru3d.com/files-get/3dmark-download,1.html ) ve Cinebench uygulamalarını öneriyorum. Böylece kendi sisteminizi test edebilir, sonuçları burada paylaşabilir ve kıyaslayabilirsiniz. 3DMARK sonucumu konunun sonuna koyacağım.

- İnternette okuduğum kadarıyla herkes termal macun değişimini öneriyor. Ben de önümüzdeki haftalarda adam akıllı bir macun alıp denemeyi düşünüyorum. 10-15 derecelik farklardan bahsediliyor çünkü.

- Gene sistem performansını etkileyecek bir şey RAM konfigürasyonu. RAM deyip geçmeyin. Dual Channel konfigürasyonun Single Channel'a göre daha iyi performans gösterdiğini söyleyebilirim. Yani 8GB tercih edecekseniz 2 tane 4GB, 16 tercih edecekseniz 2 tane 8 GB lık RAM taktırın sisteminize. Yani her türlü 2 veya 4 stick bulunsun.

- Son olarak değinmek istediğim şey, overclock mevzusu. Öncelikle CPU ya overclock'u unutun. Zaten oldukça ısınıyor ve gerek de yok. Hatta XTU(Intel Extreme Tuning) programından undervolt bile edebilirsiniz sıcaklıkları düşürmeden(bu performansı düşürmez, aksine yaptığım testlerde sıcaklığı azaltıp skorlarda çok hafif olsa da artış sağlamıştır.)
GPU'ya overclock yapılması gayet uygun. Özellikle GPU'ya 2 fan ayrıldığı için sıcaklıklar gayet iyi oluyor ve overclock penceresi açık kalıyor. EVGA Precision X veya NVIDIA Inspector uygulamaları en kolay uygulamalar bana göre. vBIOS( ekran kartı BIOS'u)un limitlediği overclock değerleri şunlardır: çekirdekte +135 MHz ve voltajda +25 mV. Bellekte bir sınırlama yok gibi gözüküyor fakat +400 lerden sonra stabil olmuyor pek. Dediğim gibi bence makineyi çok ısıtmayan oyunlarda yapılabilir, yaklaşık %10-15 lik bir performans artışı sağlıyor. Kısacası 50-55 olan FPS değerinizi 60 yapıp OCD'nizi rahatlatabilirsiniz :)
Bu limitler BIOS Mod'uyla genişletilebiliyor tabii ki, örneğin çekirdekte +544 ve voltajda +318.8 mV a kadar. Bu şekilde çok daha fazla performans artışı sağlanabiliyor fakat yukarıda da dediğim gibi Monster'ın BIOS Mod'larına karşı tutumunu öğrenmediğim sürece yapmayı hiiiiç düşünmüyorum :) Şahsi umudum onaylamaları yönünde sonuçta yıl 2015 oldu, bir şeylerin yanıp patlayacağı yok, belli bir sıcaklık değerine gelince otomatik kapanıyor zaten.

Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Umarım Tulpar sahibi olan herkes katılır konuya ve gayet zengin bir konu olur :) Bu mesaj biraz düzenlenip ilk mesaja eklenbilir hatta konu sabit bile yapılabilir bence :)

3DMARK FireStrike 1.1 skorumu aşağıya ekledim, böylelikle karşılaştırabiliriz :)
< Resime gitmek için tıklayın >

quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Benim Tulpar T5 v4.1.1 incelememi de ekleyebilirsiniz. Yazılı ve video inceleme mevcut ;)

http://forum.donanimhaber.com/m_100489328/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: Togy'Iceman

Merhaba arkadaşlar. Gta 5 yüksek detaylarda fps değerlerini göstermek adına video aldım. Öğlen ve akşam olmak üzere birde üstüne sisli hava denk gelince iyi oldu Sahilde, şehir içinde, araba çarpma sahnelerinde ve ormanlık alanlarda fps değerlerini göstermeye çalıştım. Bütün ayarları sona aldım bazı ayarlar kapalı şekilde advanced optionsda kapalı olarak çektim. Alacak olan arkadaşlar için iyi bir test olabilir.Model Monster Tulpar T5 V4.1

https://www.youtube.com/watch?v=mSczzVvn4Bg

quote:

Orijinalden alıntı: Togy'Iceman

Nba 2k15 Yüksek detaylarda test
https://www.youtube.com/watch?v=Js4gScsqi7k

Arkadaşlar bilgisayarınızın fanını manuel olarak kontrol etmek istiyorsanız aşağıdaki alıntıya bakabilirsiniz.
quote:

Orijinalden alıntı: Semruk

http://gentechpcforums.com/Images/Softwares/MSI/GT70%20Fan%20Control%20V1.6.3%20setup.zip
Bu program işinizi görür










< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-555EB232C -- 10 Nisan 2016; 11:45:01 >

N
9 yıl
Yüzbaşı

Teşekkürler böyle bi konu açtığın için :) Bende yazın sonunda tulpar t5 v4.1 almayı düşünüyorum belki biraz daha ucuzlar :)
İlk aldığımız da hangi ayarları yapmamız gerekiyor. Ekran kartı ayarları gibi. Teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ben eve gelir gelmez driver güncellemelerini yaptım hocam. Sistemi kurduktan sonra gerekli driverları ilk olarak monster'ın destek bölümünde de bulabilirsiniz. GeForce Experience zaten ekran kartı driver güncellemelerini size söyleyecek. Diğerleri için de ben Driver Booster 2 kullanıyorum, gerekli driverları o bana buluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @naughty.gif
N
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Nytekrias

Ben eve gelir gelmez driver güncellemelerini yaptım hocam. Sistemi kurduktan sonra gerekli driverları ilk olarak monster'ın destek bölümünde de bulabilirsiniz. GeForce Experience zaten ekran kartı driver güncellemelerini size söyleyecek. Diğerleri için de ben Driver Booster 2 kullanıyorum, gerekli driverları o bana buluyor.

Tamam. Teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Binbaşı

güzel konu olmuş hocam. Bende tulpar t5 v4.1 var şu aralar gta 5 oynuyoruz. En yüksek detaylarda vsync kapalı şekilde 50-60 arası fps alıyorum. Eğlenceli bir heist görevi yapmıştık onunda videosunu atayım. Pc gerçekten çok iyi.

https://www.youtube.com/watch?v=x6JkwbO5Rsw


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Pc'ye geçince konuyu düzenleyeceğim. Eklememi isteyen kullanıcılar mesajda bahsedilenler kısmına nickimi yazarsa veya bana özel mesaj gönderirse çok memnun olurum. Bilgisayarınızın modelini ve ekran kartınızı da yazın lütfen :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Togy'Iceman

güzel konu olmuş hocam. Bende tulpar t5 v4.1 var şu aralar gta 5 oynuyoruz. En yüksek detaylarda vsync kapalı şekilde 50-60 arası fps alıyorum. Eğlenceli bir heist görevi yapmıştık onunda videosunu atayım. Pc gerçekten çok iyi.

https://www.youtube.com/watch?v=x6JkwbO5Rsw

Laptopdan memnun musunuz ne kadar oldu :) Bende T5 v4.1 li olacağım yazın :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

Allah nasip kısmet ederse Tulpar t7 v3.1.1 almayı düsunuyorum. Tabi yaza kadar yeni modeller ve fiyatlandirmalarda bu secime etki edecektir. Umarim istedigim cihazi alabilirim :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Binbaşı

Memnunum hocam bu laptoptan. Sadece ses konusunda istenen düzeyde değil benim için. Diğer yönlere bakarsak kasası sade ve şık alüminyum. Kalite hissiyatı çok iyi. Oyunlarda da ultra da her oyunu açabildim full hd şekilde. Bence almalısınız. Pişman olmazsınız. 24 Şubatta almıştım ben.




Bu mesajda bahsedilenler: @naughty.gif
K
9 yıl
Çavuş

Merhaba arkadaşlar, ben de bu sömestr tatilinden beri bir Tulpar T5 v4.1 kullanıcısıyım. Ben de şu ana kadar gayet memnunum. Bir kaç yabancı forumda bizim modeller hakkında konular açılmış. O zaman bu da bizim Tulpar konumuz olsun. Umarım Monster Müşteri Hizmetleri hesabının da aktif olarak katıldığı bir konu olur :) @MonsterMusteriHizmetleri

Öncelikle laptoplarımızı yakından tanıyalım(Bazı yerlerde yanlışlarım olabilir lütfen hemen idam etmeyin :) ) Monster, bazı modellerinde kasa olarak Clevo kullanır. Clevo Taiwan'lı bir laptop üreticisidir. Oyun, iş, multimedya vs... için laptoplar üretirler. İşin özeti Monster bizim için Clevo'dan kasaları(bunun içine anakart da dahil) temin eder, ve içine bizim tercih ettiğimiz bileşenleri takarak bize yollar.

Türkiye'de genelde Monster ve MSI kullanıcıları arasında gereksiz bir sürtüşme vardır. MSI kullanıcıları Monster'ı yerli marka, kötü hizmet şeklinde aşağılamaya çalışırlar. Oysaki böyle bir şey söz konusu bile değildir. Daha önce dediğim gibi kullandığımız laptoplar aslında Clevo markadır. Monster sadece bileşenlerini içine takar ve bize temin eder. Tüm dünyada Monster gibi Clevo'nun kasalarını kullanan Mythologic, Sager, XMG, Schenker, Eurocom, Venom gibi daha bir çok üretici vardır. Ve bunlar yüksek kalite ve performanslı laptop üretmeleri üzerine ünlüdürler. Yani burada gene saçma bir yerliyi yerme olayı var. Yazımın devamında laptoplarımızdan bundan sonra Clevo olarak bahsedeceğim :)

Yurtdışında Clevo'ların bu kadar sevilmesinin bir diğer nedeni enthusiast, yani hevesli insanlara yönelik olmasıdır. Clevo, diğer markalar gibi laptoplarının içini ulaşılamaz hale getirmez, herşeye zırt pırt garanti dışı demez ve bileşenleri değiştirme/yükseltme konusunda gayet esnektir. Arka kapağı kolayca çıkardığınızda tüm bileşenler elinizin altında olur, istediğiniz değişikliği yapar ve birşeyleri kırmadığınız sürece garanti dışı kalmazsınız. Clevo kasalarını dünyanın dört bir yanında herkes kullandığı için iyi bir topluluğu da vardır. 2 büyük forumda özel Clevo alt forumları bulunur(notebookreview.com ve techinferno.com). Ben şimdiye kadarki neredeyse tüm sorularıma oradan cevap bulabildim.

Tulpar serisindeki T5 v4 Clevo P650SE(GTX 970M), T5 v5 ise P650SG(GTX 980M) modeline denk gelmektedir (P651 serilerinde kapağın dizaynı hariç hiç bir şey değişik değil, yani tamamen aynı modeller). Bu şekilde laptopunuzla ilgili bir sorununuz olduğunda yabancı forumlarda bu model isimleriyle araştırıp sorununuza çözüm arayabilirsiniz. Diğer Tulpar serileri neye denk geliyor ezberimde yok ama bilmek isteyen olursa bakıp söyleyebilirim tabii ki.

Monster'a bizi Clevo kasalardan mahrum bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum şahsım adına. Çoğu şeyi yeterince iyi yapıyorlar. Fakat bazı noktalarda eksiklikler var ve bunları hemen burada dile getirmek istiyorum :) :
- Özelleştirme seçeneklerinde daha fazla CPU ve kapak seçenekleri olmalı. Örneğin diğer Clevo markalarında T5 modellerinin 4720 serisi CPU'ları da bulunurken bizde sadece 4710 var. Aynı şekilde Monster'da sadece fırçalanmış kapak bulunuyorken diğer markalar mat bir yüzey de sunuyor.
- Sürücü sayfalarının ayda bir, en kötü 2 ayda bir güncel sürücülerle yenilenmesi ve her sürücünün yanına sürümü ve güncellendiği tarihin yazılması. Çeşitli sürücü yazılımlarıyla güncelleme yapılabiliyor elbet ama onlara güvenmiyorum açıkçası. Monster'ın kendi yüklediği sürücüleri yüklemek hem daha kolay oluyor hem de daha güvenilir. Örneğin Clevo Control Center (Hotkey) sürücüsünün en son 3.02 versiyonu var sitede. Oysa ki 3.09' u çıktı ve bunu gidip başka sitelerden indirmek zorunda kalıyorum.
- BIOS(anakart) ve vBIOS(ekran kartı) güncellemelerinin yayınlanması. BIOS ve vBIOS güncellemeleri sistem optimizasyonu, bileşenler arasındaki uyumluluk, fan davranışları gibi bir çok şeyi iyileştiriyor. Bu konuda Monster'ı çok eksik buluyorum. Kullandığım model olan T5 v4'ün Clevo tarafından en son 3.09 olan sürümü yayınlandı, fakat Monster sürücü sayfasına hala BIOS güncellemesini yüklemedi yani laptopu aldığım hali olan 3.02 BIOS sürümüyle kullanmak zorunda kaldım.(Bir kaç kez ricada bulundum yüklenmesi için, ilk aradığımda 'Gerek olsa biz zaten yayınlarız' gibi garip bir cevapla karşılaştım sonra mail attım, 2 gün önce aradığımda ise bu hafta içinde siteye yükleneceği söylendi hadi hayırlısı sabırsızlıkla bekliyorum :) ) BIOS'un yanında vBIOS'un da bize sunulması bence gayet gerekli tabii ki.
- Clevo tarafından sunulan orjinal BIOS ve vBIOS'ların yüklenmesinin garanti açısından bir sıkıntı oluşturup oluşturmadığı hakkında net bir ifade(Teknik servise sorduğumda o BIOS'u yüklerken bir sıkıntı çıkarsa garanti dışı kalacağı, fakat başarılı bi şekilde yüklendiği sürece garantinin devam edeceği söylenmişti.)
- Gene BIOS Mod'larının yüklenmesi hakkındaki tutumlarının ne olduğu hakkında net bir ifade.

Bu eksiklikler giderildiği anda dünyanın geri kalanından hiç bir eksiğimiz kalmayacak. Yabancı forumlarda Monster memnuniyetimi söylüyorum ki komşu ülkelerden Clevo almak isteyen olursa gidip Amerika'dan Sager değil Türkiye'den Monster alsın diye :) Ama eksikliklerin de söylenmesi şart tabii :)

Bir cihaz incelemesi olmayacak bu konu, çünkü forumda çoktan incelenmiş durumda :) Bir incelemeden çok rehber ve soruların sorulup yanıtlandırıldığı bir konu olması güzel olur :)

Şimdi küçük bir rehber tarzı bir şey yazayım dedim:
Cihazı ilk aldıktan sonra yapılması gereken şeyleri şöyle sayabilirim sanırım:
- Cihazda herhangi bir disk okuyucu bulunmadığı için Windows'u bir Flash bellek ile kurmak gerekiyor. Microsoft şu anda Dreamspark adlı programla Windows 8.1 Pro'yu lisanslı bir şekilde üniversite öğrencilerine ücretsiz veriyor. Biraz araştırıp çok kolay erişilebilir. Gerekli ISO dosyasını indirdikten sonra mutlaka UEFI kurulum öneriyorum. Gene bunun nasıl yapıldığı internetten gayet kolay bir şekilde öğrenilebilir.

- Kurulum bittikten sonra gerekli ayarlarınızı yaptıktan sonra sıra sürücüleri yüklemekte. Tavsiyem Windows kurmadan önce başka bir bilgisayardanhttp://www.monsternotebook.com.tr/suruculer.html adresinden uygun modeli seçip oradaki sürücüleri indirip(NVIDIA ekran kartı ve Kısayol Tuşları hariç, bunların daha güncel sürümlerini yükleyin, RAR'dan çıkarıp bir Flash belleğe atmanız yönünde. Böylece Windows kurlumundan hemen sonra sürücüler yüklemeye başlayabilirsiniz. İndirdiğiniz sürücülerin kurulumu bittikten sonrahttp://www.geforce.com/drivers adresinden kendi ekran kartı ve işletim sisteminizi seçip NVIDIA sürücünüzü indirip yükleyin. Ondan sonra indirmediğimiz ikinci sürücü olan Clevo Control Center'ın en son sürümü olan 3.09'uhttp://www.mysn.de/secure/userarea/download.asp?flag=getfile&file=QQXMGQQXMG_P505QQDriversQQWin8.1QQ07_Hotkey3.09.21.zip adresinden indirip kuruyoruz. Her şey bittikten sonra Driver Booster 2 programını kullanmanızı öneririm. Çünkü Monster'ın sitesindeki sürücüler(en azından benim model için olanlar) güncellenmiyor. Program kurulu olan sürücülerinizi güncelleyecektir.

- Gerekli DirectX yüklemelerinizi gene Google'dan aratıp kurmanız gerekmekte.

- Sık kullanılan programları tek seferde yüklemek için Ninite.com u öneriyorum. Siteye girin, yüklemek istediklerinizi seçin ve siz işinizi yaparken o arkada her şeyi art arda indirip yüklesin. Aralarda bilgisayarı yeniden başlatın gibi sinir bozucu uyarılar çıkmaz, sadece en son her şey bitince yeniden başlatmanız istenecek.

- Sistem görüntüleme ve test etme programlarını şiddetle öneriyorum. Böylece bilgisayarınızı ilk aldığınızda herhangi bir performans sorunu var mı yok mu anlayabilirsiniz.
Görüntüleme için HWinfo64 , HWmonitor , GPU-Z
Test etme için ise 3DMARK(http://www.guru3d.com/files-get/3dmark-download,1.html ) ve Cinebench uygulamalarını öneriyorum. Böylece kendi sisteminizi test edebilir, sonuçları burada paylaşabilir ve kıyaslayabilirsiniz. 3DMARK sonucumu konunun sonuna koyacağım.

- İnternette okuduğum kadarıyla herkes termal macun değişimini öneriyor. Ben de önümüzdeki haftalarda adam akıllı bir macun alıp denemeyi düşünüyorum. 10-15 derecelik farklardan bahsediliyor çünkü.

- Gene sistem performansını etkileyecek bir şey RAM konfigürasyonu. RAM deyip geçmeyin. Dual Channel konfigürasyonun Single Channel'a göre daha iyi performans gösterdiğini söyleyebilirim. Yani 8GB tercih edecekseniz 2 tane 4GB, 16 tercih edecekseniz 2 tane 8 GB lık RAM taktırın sisteminize. Yani her türlü 2 veya 4 stick bulunsun.

- Son olarak değinmek istediğim şey, overclock mevzusu. Öncelikle CPU ya overclock'u unutun. Zaten oldukça ısınıyor ve gerek de yok. Hatta XTU(Intel Extreme Tuning) programından undervolt bile edebilirsiniz sıcaklıkları düşürmeden(bu performansı düşürmez, aksine yaptığım testlerde sıcaklığı azaltıp skorlarda çok hafif olsa da artış sağlamıştır.)
GPU'ya overclock yapılması gayet uygun. Özellikle GPU'ya 2 fan ayrıldığı için sıcaklıklar gayet iyi oluyor ve overclock penceresi açık kalıyor. EVGA Precision X veya NVIDIA Inspector uygulamaları en kolay uygulamalar bana göre. vBIOS( ekran kartı BIOS'u)un limitlediği overclock değerleri şunlardır: çekirdekte +135 MHz ve voltajda +25 mV. Bellekte bir sınırlama yok gibi gözüküyor fakat +400 lerden sonra stabil olmuyor pek. Dediğim gibi bence makineyi çok ısıtmayan oyunlarda yapılabilir, yaklaşık %10-15 lik bir performans artışı sağlıyor. Kısacası 50-55 olan FPS değerinizi 60 yapıp OCD'nizi rahatlatabilirsiniz :)
Bu limitler BIOS Mod'uyla genişletilebiliyor tabii ki, örneğin çekirdekte +544 ve voltajda +318.8 mV a kadar. Bu şekilde çok daha fazla performans artışı sağlanabiliyor fakat yukarıda da dediğim gibi Monster'ın BIOS Mod'larına karşı tutumunu öğrenmediğim sürece yapmayı hiiiiç düşünmüyorum :) Şahsi umudum onaylamaları yönünde sonuçta yıl 2015 oldu, bir şeylerin yanıp patlayacağı yok, belli bir sıcaklık değerine gelince otomatik kapanıyor zaten.

Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Umarım Tulpar sahibi olan herkes katılır konuya ve gayet zengin bir konu olur :) Bu mesaj biraz düzenlenip ilk mesaja eklenbilir hatta konu sabit bile yapılabilir bence :)

3DMARK FireStrike 1.1 skorumu aşağıya ekledim, böylelikle karşılaştırabiliriz :)
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaded -- 2 Mayıs 2015; 2:01:14 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MonsterMusteriHizmetleri
N
9 yıl
Yüzbaşı

Gerçekten çok iyi bir yazı olmuş. Açıklamalarınız için teşekkürler. Sürücü yazılımı hakkında size çok katılıyorum, sürücüleri güncel tutarlarsa daha iyi olacağını düşünüyorum. Monster firması artık kendini kanıtlamış bir firma kötüleyenler boşa atış yapıyor :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kaded
G
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İsimlerinizi ve incelemelerinizi ilk mesaja ekledim arkadaşlar. Eğer kaldırmamı veya başka bir şekilde sunmamı isterseniz özel mesaj atın bana lütfen




Bu mesajda bahsedilenler: @Togy'Iceman , @kaded
M
9 yıl
Yarbay

Benim Tulpar T5 v4.1.1 incelememi de ekleyebilirsiniz. Yazılı ve video inceleme mevcut ;)

http://forum.donanimhaber.com/m_100489328/tm.htm





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 2 Mayıs 2015; 11:25:07 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Çavuş

Iyi gunler arkadaslar bende bir tulpar monster almayi planliyorum yazin, ben canavarin sicaklik ve turbo fan acikken fan sesini sorucaktim size ? elinizi yakacak yada rahatsiz etcek bi sicaklik yasadiniz mi? Turbo fan in sesi yan komsudan duyulur mu ? Bilgilendirirseniz sevinirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Tamamdır hocam hemen ekliyorum :)
quote:

Orijinalden alıntı: gubo

Iyi gunler arkadaslar bende bir tulpar monster almayi planliyorum yazin, ben canavarin sicaklik ve turbo fan acikken fan sesini sorucaktim size ? elinizi yakacak yada rahatsiz etcek bi sicaklik yasadiniz mi? Turbo fan in sesi yan komsudan duyulur mu ? Bilgilendirirseniz sevinirim

iki kasanın da sıcaklık değerleri tehlikeli derecelerden oldukça uzak, bu konuda nvidia gtx9x0m serisinde güzel bir şey başarmış. Ancak ben bilgisayarın dahili hoparlörlerine ve v1.4'teki bazı şeylere daha rağbet gösterdiğim için onu aldım, eğer daha serin olsun bilgisayarım diyorsanız v4.1 öneririm. Yan komşudan duyulmaz hocam o kadar da abartmayalım(tabii yan komşunuz 1 metre yanınızdaysa duyabilir)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-555EB232C -- 2 Mayıs 2015; 11:48:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug @gubo
G
9 yıl
Çavuş

Cevabiniz icin tessekur ederim .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nytekrias
G
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Önemli değil hocam, her zaman.




Bu mesajda bahsedilenler: @gubo
K
9 yıl
Çavuş

Ben de teşekkür ederim :)

Sürücüler arasından SoundBlaster X-Fi MB3'ü kesinlikle herkesin yüklemesini öneririm. Ses kalitesinde muazzam bir artışa sebep oluyor. Yazılım Realtek ses sürücüsü olmadan çalışmamaktadır bu yüzden önce onu yükleyin.

Bu arada kulaklık girişinden ses alamayanlar varsa Hotkey(Clevo Control Center) sürücüsünü yükleyince bu sorun giderilebiliyormuş, daha test etmem lazım ama. Bu bilgi de ana mesaja eklenirse güzel olur.

Son olarak 3DMARK Fire Strike sonuçlarımızın ilk mesajda nicklerimizin yanına yazılması da gayet iyi olur(Standart saat hızlarıyla ve Overclock edilmiş haliyle. Yazımdaki sonuç standart hızlardadır.). Hafif bir yarışma tarzı bir şey olur :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaded -- 2 Mayıs 2015; 12:56:49 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @naughty.gif
N
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kaded

Ben de teşekkür ederim :)

Sürücüler arasından SoundBlaster X-Fi MB3'ü kesinlikle herkesin yüklemesini öneririm. Ses kalitesinde muazzam bir artışa sebep oluyor. Yazılım Realtek ses sürücüsü olmadan çalışmamaktadır bu yüzden önce onu yükleyin.

Bu arada kulaklık girişinden ses alamayanlar varsa Hotkey(Clevo Control Center) sürücüsünü yükleyince bu sorun giderilebiliyormuş, daha test etmem lazım ama. Bu bilgi de ana mesaja eklenirse güzel olur.

Son olarak 3DMARK Fire Strike sonuçlarımızın ilk mesajda nicklerimizin yanına yazılması da gayet iyi olur(Standart saat hızlarıyla ve Overclock edilmiş haliyle. Yazımdaki sonuç standart hızlardadır.). Hafif bir yarışma tarzı bir şey olur :)

Yazın yazarım alınca sonuçları :). Ses çok büyük bi problem değil benim için, logitech g430 kulaklık alacağım 7.1 destekli :) Bunun için giriş yeri olması güzel tulpar t5in



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yine de yazılımı yükleyin hocam. Kulaklıkta bile fark yapıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @naughty.gif