Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
464
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Monitörlerle ilgili cok teknik bir soru ?
L
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Herkese merhaba arkadaslar, benim aklımda bir soru var nedenini teknik olarak öğrenmek icin yazmak istedim bilgi paylastıkca coğalır : )

Soru: 1920 x 1080 pixel olayı! 21" monitörde olduğu gibi 22" 23" 24" olanlarda da var bu cözünürlük ekran büyüdükce pixel adedi aynı ise söyle diyebilirmiyiz bu durumda en iyi ve keskin görüntü 21" olan dır..!



A
6 yıl
Yüzbaşı

Evet öyledir hocam. Devasa bir tv de hd izlersen. Telefondan 144p video izliyormuş gibi görünür. Düşük kaliteli bi videoyu telefonuna indirip mx playerden ölçeklendirmeyi %150 den %50 ye düşürürsen küçük olunca göze daha kaliteli görünür.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
3 yıl
Çavuş

Bence tamamen piksel yerleşimi ve ekran mesafesiyle ilgili. Eski 65" plazma tvleri bilirsiniz evimizin vazgeçilmeziy di lakin düşük çözünürlüklüydü ve muhteşem görseli vardı. Ekrana ne kadar mesafeden baktığınızla alakalı 21" için ortalama 40-50cm mesafeden bakıyorken 24" için bu 60-70cm mesafe demek aynı kaliteyi yakalarsın. 65" tv yi pc baglayıp dibinden izlemiyoruz sonuçta. Onuda bir kac metreden bakıyoruz, güzel bir görüntü için.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.