Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
848
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Modem powerbank ile çalışmıyor mt3608 içerir.
İ
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Elektrik kesintisinde ve gereği halinde ankastreden modemi çalıştırabilmek için kullanmadığım powerbank'ı mt3608 ile voltaj yükselterek çalıştırmayı denedim.
Powerbank içinde 4 adet Samsung 18650 pin var birbirlerine paralel bağlı ben elektriği direkt pillerden aldım kart'tan almadım telefon şarj özelliği bozulmasın vs. diye tabi yeterli akımı vereceğini düşünmüyordum.

Sorunsuz voltajı veriyor hatta modemi takıp voltajı öyle ölçtüm herhangi bir düşüş vs. yok

Ayrıca 2 farklı modemde ve 2 farklı hatta biri adsl biri vdsl denedim dsl ışığı yanıp sönüyor bağlanacak gibi yapıp gidiyor ama bağlanmıyor.

Bu durumu bir modem grubunda arkadaşın akım korumalı priz kullandıktan sonra hat değerlerinin düşmesine benzettim.

Sorunun sebebi sizce nedir ? Voltaj yükseltici voltajı dalgalı yada parazitli verdiği için sağlıklı bir bağlantı kuramıyor mu acaba





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 9 Nisan 2021; 13:48:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

Bunu daha önce konuştuğumuzu hatırlıyorum, elinizdeki step up teoride 12v veriyor gibi görünse de pratikte yük altına girdiğinde çökecektir. Modem bağlantı kurmak için ping atmaya başladığında anlık daha yüksek akım çekiyor ve güç yetiremediği için tekrar tekrar başa sarıyor malesef. Bu durum milisaniyeler içinde olduğunda ölçüm esnasında bunu fark edemiyor olabilirsiniz. Onun yerine XL6009 öneririm.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Eve daha önce buna benzer konu açmıştım o zaman amacım USB portundan yükselterek kullanmaktı ama 1 amperden fazla çıkış vermiyordu. Yüksek çıkış için quick charge destekli haberleşme gerekiyordu hatta bunu halledebilsem direkt 12 volt 1.5 amper çıkış veren powerbank var fakat quick charge işi uzun olduğu için zaman ayıramadım en sonunda powerbank'ı hiç kullanmadığım için delip direkt pilden güç aldım fakat yine olmadı voltaj düşmesini tekrardan deneyeceğim voltaj yükseltici 2 amper destekliyor modem 0.5-1 amper arası takılan bir cihaz ondan dolayı voltaj düşeceğini hiç düşünmedim sadece ilk açılış kısmında kaç volt çektiğine baktım wifi açtığında ve dsl bağlantı kısmında voltaj takibi yapmadım onu da test edep döneyim ben hep voltajın dalgalanması parazit vs. Olarak düşündüm aslında modem'in içinde regülatör olduğunu bilmeme rağmen



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustyyyyy
D
3 yıl
Yarbay

Voltaj düşümü olduğun sanmıyorum. Mt3608 küçük olmasına rağmen çok güzel çalışan bir modül. Ben park lambası falan yakıyorum çok güzel çalıştırıyor. Ayrıca dediğiniz gibi modemin çektiği akım 1 amperi geçmez bile. Sebebi ne olabilir bilemedim. Modül çıkışına elinizde varsa yüksek kapasiteli kondansatör bağlayın. 2200uf olur vs.. en azından anlık yüksek akım çekiliyor teorisi doğru ise bu yüksek akım çekiş anında kondansatör deşarj olur. Modüle yük binmemiş olur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @iCrush
M
3 yıl
Yarbay

Daha önceki yazdıklarımı tekrar hatırlatayım, ürünün kataloğunda yazan maksimum 2A çıkış akımı vaadine aldanmayın. Step up kartların çalışma mantığı malum, giriş voltajı ile istenen çıkış voltajı arasındaki kat sayı kadar akım çekme yöntemiyle anahtarlama yapar. Yani çıkışı 12v olarak ayarladınız, girişte ise 4v bir batarya bağlı. (12/4:3)Yükseltme katsayısı 3...
Çıkıştan mantıken 2 amper alabilmek için girişten en az üç katı olan 6 amper çekilebilmesi lazım. Sizce elinizdeki kart 6 amper çekebilecek yapıda olabilir mi?

Giriş ve çıkış arasında belirlenen voltaj aralığı arttıkça bu kartlar çuvallamaya başlar. Kısaca elinizdeki step up lityum batarya girişi ile 12v çıkış sağlamak için ayarlandığında en fazla 250-300 ma çıkış verebilir daha fazla yüklenince çıkış gerilimi çöker. Evet park lambasını yakıyor diyebilirsiniz ama o park lambası örneğin 10 volta çökse bile yeterince parlak yanıyor hissi verebilir fakat iş modeme gelince verimli çalışabilmesi için 10v yetersiz kalabilir.



G
3 yıl
Teğmen

https://www.instagram.com/stories/highlights/18024019756300417/

bu söylediğiniz modüllerden belki 50 tane kullandım keyfe keder proje yapmak için, (paralel) maximum 28 tane paralel bağlayıp 30-40 amper çıkış aldım, hatta super kapasitörlerde kullanmak için yapmıştım 2.7v olan seri bağlı 5.5v civarı olan 3*3 seri paralel süper kapasitörleri 5.5v dan giriş alıp 14.4v çıkış ile inverter ile 220v a çıkarıp 100w enkandesen ampül,120w led tv vs çalıştırdım elbette 30 saniye 1 dakika kadar çalıştırıyordu ancak mavzu bahis bu modüller giriş 2 amper çekecekse 2 katı voltajda çıkışı 1 amper verecek kısaca 5v da 2 amper güç çekip 10v da aslında 935-950mA kısaca 1A akım verebiliyor bizlerin yanıldığı her zaman çıkış amperi, ama çalışma mantığı girişi aldığı akım x gerilim kısaca ne olduğunu söyleyim. 3.7v olan 18650 pilinizden yaklaşık 3x fazla voltaj elde edip 12-12.5v ları görmek istediği için ve 1amper duruma göre 1.25A akım çekeceği için o modül yaklaşık olarak 3.7v 18650 pilinizden 3.5amper üstü akım istiyor ve bazen anahtarlama yapamayıp anlık voltaj düşüşleri oluyor ya 2 adet paralel bağlayacaksınız + giriş çıkışlarına 16v 2700Uf veya üstü kondansatör kullanacaksınız yada daha güçlü bir step up modül alacaksınız, şahsen ben giriş akımı 4.5amper çıkış akımı 2.2amper gibi değer (2 katı güç) aldım bunu sadece giriş ve çıkışlarına 3300Uf kondansatörler koyarak başarabildim. ama verimli olmaz çok'da. ama işe yarar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Teğmen

İ
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Deneyeceğim hocam kondansatör aldım.
Ama daha önce USB çıkışından yaparak denediğimde 5 volt 1 amper aldığı için akım yetersiz geliyordu ve modem yük çekmeye başladığında reset atıyordu bunda reset atmıyor sadece dsl bağlantısı kuramıyor ama yarın voltaj takibi yapıp kondansatör ile çalıştırmayı da deneyeceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @canersener
A
3 yıl
Binbaşı

Hocam step up vs ile uğraşıp modemi yakmayın. 1 adet 3s2a ya da üzeri bms alın. 3 adet de laptop çıkması vs 18650 bulun ( ya da powerbanklardan özdeş 3 adet li-ion batarya sökün). Devreyi kurun. En sağlıklı bu olur. Piller 4.2 değil 4V a şarj olur ama o da en az %70 kapasite verir
Kolay gelsin < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 10 Nisan 2021; 11:55:53 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @iCrush
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.