Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
115
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Mimar Sinan'ın eseri kahvaltı salonuna çevrildi
F
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın Mimar Sinan’a, Hürrem Sultan adına yaptırdığı Haseki Külliyesi’nin bir bölümünün kahvaltı salonuna dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2010’da restore edilerek müze olacağı açıklanan Mimar Sinan yapısı Haseki Külliyesi’nin bir bölümünün "Külli-ye" adıyla kahvaltı salonuna dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Twitter’da Önder Kaya adlı bir kullanıcı "Haseki Külliyesi’nin bir kısmını bir kahvaltı salonuna kiralanınca böyle bir tabela çıkmış ortaya" ifadeleriyle bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, yer alan fotoğrafta "Külli'ye Kahvaltı Salonu" tabelasının olduğu görüldü.

Bir dönem Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde görev yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Haseki Külliyesi’nin bir bölümünün kahvaltı salonuna çevrilmesine tepki gösterdi. Polat, "Vakıflarda 3 yıl çalışıp müzesini hazırlamıştım. Vitrini, Belgeseli, logosu, kitabı bile dahil bitmişti. Bu haldeyken Diyanet’e devredildi, 10 yıldır bahçesinde lahana yetiştiriliyor. Hayrat vakıf eseri kahvaltıcı olmuş çok mu?" ifadelerini kullandı.

< Resime gitmek için tıklayın >
DİYANET'E BAĞLI
Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2010’da İstanbul’da bulunan tarihî Haseki Külliyesi’nin restore edilerek müze yapılacağını açıklamıştı. Külliyenin 1977’den bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet verdiği biliniyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/mimar-sinanin-eseri-kahvalti-salonuna-cevrildi-1831057



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yüzbaşı

Külli-ye nedir ya? Psikolojim bozuldu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Binbaşı

külliyen ye anlamında



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.