Merhaba, Türk Telekom 35 mbps'den Millenicom 100 mbps paketine geçiş yaptım. Telefonda konuşurken santral ile evimin mesafesi 168 metre ve 70 mbps download 8 mbps upload alacağım söylendi. İnternetim gece saat 3'te bağlandı hemen speed test yaptım 50 mbps download 8 upload alabiliyorum. Modem sinyallerini paylaşıyorum neden 50 geldiği hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Şu hızı kesin alırsınız diye bir şey söylemezler genelde, bağlı olduğunuz port'un kalitesi, Binanıza gelen bakır kablonun durumu, Bina için kabloların durumu gibi bir çok etken bunu etkiler. Bende 100M mesafeden 100Mbps alırım hayali kurarken modem arayüzünde 65 Mbps ile karşılaşmıştım. Düşük hız sorunu ile ilgili bir arıza kaydı açtırın, Türk Telekom ekipleri geldiğinde yanlarına gidip ankastreye gelen hızı sorarsanız söylerler. < Resime gitmek için tıklayın >
Bina girişinde ya da bodrum katında hatların bağlı olduğu yer vardır. Size gelen hattın hangisi olduğunu biliyorsanız ve odanın yakınlarında da priz varsa modeminizi oraya bağlayarak ölçüm yapabilirsiniz.
4 ay (60 mesaj)
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >