Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
148
Cevap
17337
Tıklama
349
Öne Çıkarma
Cevap: Microsoft Türkiye'nin garantiye gönderdiğim ürünü alıkoyması ve sonrasında imha etmesi rezaleti (8. sayfa)
B
2 yıl
Yarbay

Microsoftun genel merkezi (US) duysa bunların davalık olduğunu analarını beller, arkadaş havasından mıdır suyundan mıdır ülkeye gelen her firma sapıtıyor. En küçük esnaftan en büyüğüne hepsi mi dolandırıcı sahtekar olur.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @siyau
L
2 yıl
Yarbay

Şarj kiti bozuldu para iadesi olacağını bildiğim için servise göndermedim. fatura 238 TLye alındığını gösteriyor aynısını almaya çalışsam 500 600den aşağı alamıyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawministration -- 15 Ocak 2022; 19:5:46 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

L
2 yıl
Binbaşı

Süreci ve thh bilgisini microsoft merkezine ulaştırsaydın keşke,
peki sonuç ne oldu ?
@siyau


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @siyau
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

THH kararı bana tebliğ edildikten sonra (0212) 370 55 55 no'lu telefonlarından Microsoft Türkiye ofisine ulaşıp bilgi almak istedim. Ancak farklı zamanlarda defalarca aramama rağmen telefonlara cevap verilmiyor.

Firmaya telefon yoluyla ulaşamayınca ben de iletişim bilgileri sayfasındaki faks numarasına, THH kararı ile ürün değişim talebimi faks yoluyla yolladım. Neredeyse 1 ay oldu, hiçbir geri dönüş yapılmadı.

Microsoft resmen ürünü alıkoydu, üzerine yattı. Yasa, yönetmelik, THH kararı vs. hiçbir şeyi de kaale almıyorlar. Microsoft Türkiye ofisi tamamen başıboş bırakılmış, ne telefonlara ne faks mesajlarına cevap veriliyor. Karşınızda hiçbir muhattap yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 31 Ocak 2022; 11:2:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @limbesh
L
2 yıl
Binbaşı

Ameriakdaki Microsoft merkezi demek istedim,
tüm mesajlarınızı okudum, onları biliyorum, mahkeye vermezsiniz, daha fazla uğraşmazsınız diye bekliyorlar sanki,
imkanınınz varsa rezil edin onları, vurdumduymazlıklarını herkese duyurun.

Çok pahalı bir avukat tutup, mahkemeyi de kazanıp, tüm masraflar + ürün + tazminat ücretini maykrosofta kitlemen ne hoş olurdu...
(Kesin kazanırsın görünüyor ama burası Türkiye )





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 31 Ocak 2022; 14:43:11 >


Bu mesajda bahsedilenler: @siyau
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bir güncelleme yapayım: Microsoft Türkiye THH kararının iptali için tüketici mahkemesine başvurmuş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 17 Mart 2022; 10:50:44 >

S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bugün UYAP'tan dava dosyasını kontrol ettiğimde, mahkemenin davayı Microsoft lehine karara bağladığını ve lehime verilen THH kararını iptal ettiğini öğrendim.

Tüm bu sürecin özeti:

  • Microsoft, servis merkezine gönderdiğim, mülkiyetimde olan bir ürüne el koydu ve imha etti.
  • Tüketici Mahkemesi, bu ürünü üreten, Türkiye'ye ithal eden, satış sonrası servis hizmetlerini de bizzat kendisi veren Microsoft'un, bu olayda hiçbir şekilde sorumluluğu olmadığına hükmetti.
  • Microsoft'un açtığı davayı kaybettiğim için, alıkonulan ürünün üzerine bir de mahkeme masrafları ile karşı tarafın vekalet ücretlerini ödemek zorunda kalacağım. Bu ücretlerin toplamda ne kadar tutacağı, mahkemenin yazacağı gerekçeli kararda belli olacak.

Bu ülkede adalet böyle işliyor işte. Hem elinizdeki maldan oluyorsunuz, hem de üzerine ceza ödüyorsunuz. Siz siz olun, haklı olduğunuz bir konu olsa bile hakkınızı mahkemelerde aramaya kalkışmayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 9 Eylül 2022; 14:28:8 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Yarbay

Microsoft'un merkezine konuyu detaylarıyla birlikte taşımayı denediniz mi, haklı olan sizsiniz microsoft'un lehine nasıl karar çıkmış


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sorunuzun kısa yanıtı: Burası Türkiye...

Microsoft'un ne Türkiye'deki ofisine, ne de ABD'deki merkezine telefon veya eposta mesajı yoluyla ulaşma imkanı var. Sadece çağrı merkezi üzerinden iletişim kurabiliyorsunuz ve oradakiler de papağan gibi ezberden konuşuyorlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 9 Eylül 2022; 14:45:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TheCapedCrusader
C
2 yıl
Yarbay

Microsoft'un sitesinden bölgeyi ABD yapıp canlı destekle yazışın en azından bir muhattap çıkar ve durumu anlatırsanız değerlendirmeye alırlar. TR ofisini de şikayet etme hakkı olur.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @siyau
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Aklınıza gelebilecek her yolu denedim inanın. Bir tek CEO Satya Nadella'ya yazmadığım kaldı. Galiba en sonunda onu yapacağım.




Bu mesajda bahsedilenler: @TheCapedCrusader
T
2 yıl
Çavuş

Aynı üründen bende de var, nisan ayında arızalandı, Microsoft Türkiye ile iletişime geçtim, ürünün stoklarında olmadığını, bataryaların Türkiye'ye girişi ile ilgili kağıt üzerinde bir sıkıntı olduğunu, büyük ihtimal gelmeyeceğini söylediler. Ürünü gönderirsem değişim olmayacağını para iade yapacaklarını belirttiler. Bende başıma bunun geleceğini bildiğimden göndermedim. Nisan ayından beri bekliyor kenarda ürün stok gelirse diye.

Vatan bilgisayarla iletişime geçeceğim, bakalım tavırları ne olacak?

Bugün Microsoft Amerika ile iletişime geçtim, 1 saat uğraştı işten anlamayan biri, seri numarası aldı, fatura istedi, hepsini vurdum yüzüne, beceremedi, gönderemiyoruz gidin Türkiye ofisinden iade alın dedi, alt tarafı uluslararası bir kargo gönderecek.

(Zamanında Lexar 10 yıl garantili olan hafıza kartı 6. yılda bozulduğu için, sadece ürünün imha edilmiş fotoğrafını isteyerek 3 günde yurtdışından yenisini göndermişti.)

Sonra vay efendim millet niye Xbox almıyor, neden Ps5 karaborsa, böyle giderse ufak tefek şeylerden kayıpları büyük olacak, madem adam akıllı servis hizmeti alamıyorum gider Ps5 alırım, çok mu zor Amazon'un yaptığı gibi para iadesi yapıp, hediye çeki ile ürünün güncel fiyatını tamamlamak, ya da müşteri memnuniyeti düşünerek başka ürünler teklif etmek?



M
geçen yıl
Binbaşı

Gerekçeli karar açıklandıysa paylaşabilirmisiniz




Bu mesajda bahsedilenler: @siyau
Z
geçen yıl
Yüzbaşı

vay arkadaş nasıl bu dava aleyhte sonuçlanır? akıl alır gibi değil. bunun daha çok duyurulması lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zencefiladam -- 27 Ekim 2022; 14:5:15 >

O
geçen yıl
Binbaşı

Gerekçeli kararı ben de çok merak ettim. Paylaşabilir misiniz?



S
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Mahkemeye göre Microsoft'la aramızda husumet olduğunu ispatlayamamışım. Mahkemeye Microsoft müşteri hizmetleriyle olan tüm eposta yazışmalarımızı, ürünün servise gönderildiğini, servis tarafından teslim alındığını vb. gösteren tüm eposta mesajlarını, ürünün Microsoft tarafından üretildiğini gösteren fotoğrafları delil olarak sunmama rağmen böyle bir karar çıktı. Yani bu ürünü Microsoft servisine gönderdiğimi, ürünün Microsoft tarafından üretildiğini, satış sonrası garanti hizmetlerinin yine Microsoft tarafından verildiğini ispatlayabilmek için daha ne yapmam gerekirdi inanın bilmiyorum.

THH kararındaki muhattabımız Microsoft Türkiye Ofisi ise Microsoft'la bir bağlantısının bulunmadığını iddia ediyor.

Sistemi öyle güzel kurgulamışlar ki, hukuki bir sorunda karşınızda muhattap bulamıyorsunuz. Üreteyim, ithal edeyim, satayım, servisine bakayım ama bir sorun olursa "Bizim bir sorumluluğumuz yok"

Gerekçeli karar:


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 3 Kasım 2022; 22:5:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
geçen yıl
Binbaşı

Vay arkadaş rezilliğe bak ya. Faturada nethouse yazıyormuş da bizle ilgisi yokmuşdaya getirmişler. Mahkeme buna nası kanıyor ya. Microsoftun bir mağazası var da direkt microsoft faturası ile satılan ürün ben mi bilmiyorum? O zaman mediamarkt, teknosa vs. gibi hiçbir satış yerindeki ürünlere garanti vermemesi lazım.
Lan satışta olan gamepadinin kutusunda bile stickerla iliştirmişsin delta bilgisayar yazıyor çakal.

Herşeyi geçtim altyapından garanti süreci başlatabildiğim bir ürüne nasıl ben sorumlu değilim nethouse yalanı uydurabilirsin. Hadi sen uydurdun mahkeme buna nasıl olur veriyor anlamak mümkün değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @siyau
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.