Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
195
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Microsoft, Google'ın Flutter SDK'sını katlanabilir cihazlar için daha iyi hale getirecek
U
3 yıl
General
Konu Sahibi

Microsoft, Google'ın Flutter SDK'sını katlanabilir cihazlar için daha iyi hale getirecek



Bugün geliştiriciler için büyük haber Flutter Engage etkinliği sırasında Flutter 2.0'ın duyurulması olsa da, Microsoft da bu etkinlikte yer alara iyileştirmelerini paylaştı.



Ayrıca Bkz.Alman polisi, alışveriş sitelerinden ucuz Windows lisans anahtarı alanların peşine düştü



Geçtiğimiz yıl Microsoft, Google'ın platformlar arası Flutter SDK'sını kullanarak Surface Duo için uygulama yazma kılavuzu yayınlamıştı. Kılavuzun temel amacı ise geliştiricilere Android için özel Surface Duo SDK'sının bir Flutter projesine nasıl ekleneceğini ve nasıl kullanılacağını öğretmekti.



Bugünün Flutter Engage etkinliği sırasında da Microsoft, katlanabilir cihazlar için hazırlanmış uygulamaları her zamankinden daha kolay hale getirmek için Flutter SDK'nın kendisine önerilen bazı geliştirmeleri paylaştı. Microsoft, ilk olarak, Flutter geliştiricilerinin bir cihazın nerede katlandığını veya Surface Duo söz konusu olduğunda menteşesinin nerede olduğunu bilmesi için yeni temel araçlar yarattığını duyurdu.



Microsoft, Google'ın Flutter SDK'sını katlanabilir cihazlar için daha iyi hale getirecek



Katlanabilir ekran arayüzleri için önemli gelişme



Flutter ve Android, bu durumların her ikisini de iki farklı ekran yerine tek bir büyük ekran olarak ele aldığı için bunun gerekli olduğu belirtiliyor. Bu araçlarla geliştiriciler, uygulamalarının kullanıcı arayüzünü bir katlama kısmı ile aynı hizaya gelecek şekilde ayarlayabilecek veya Flutter'ın, iki ekran arasındaki ölü alan yerine, sol veya sağ ekranın ortasına bir açılır iletişim kutusu koymak gibi işleri otomatik olarak yapmasını sağlayabilecekler.



İkincisi, Microsoft, uygulamalarının hem katlanabilir cihazlarda hem de geleneksel cihazlarda iyi çalışmasını isteyen Flutter geliştiricileri için yararlı bir “TwoPane” widget'ı geliştirdi. Standart bir akıllı telefonun veya menteşeli bir telefonun sadece yarısını kullanırken, TwoPane sadece Flutter widget'larının ve kullanıcı arayüzünün tek bir görünümünü gösterecek. Bir tablet, masaüstü veya katlanabilir Galaxy Fold tarzı cihazlarda ise TwoPane, belirttiğiniz bir düzenlemede iki ayrı Flutter görünümünü gösterecek. Microsoft'un Surface Duo gibi çift ekranlı cihazlar için her ekranda temiz bir şekilde bölünmüş bir panel belirebilecek.



Microsoft, Google'ın Flutter SDK'sını katlanabilir cihazlar için daha iyi hale getirecek



Şimdilik, Microsoft'un katlanabilir cihaz ekranlarıyla ilgili değişiklikleri, Flutter topluluğunun kamuya açık geri bildirimleri için paylaşılıyor. Geri bildirimlerden sonra da ana Flutter kod tabanında birleştirilecek ve tüm geliştiricilerin daha sonraki bir Flutter sürümünde kullanması için kullanılabilir hale getirilecekler.




Kaynak:https://9to5google.com/2021/03/03/microsoft-working-to-make-googles-flutter-sdk-better-for-foldables-like-the-surface-duo/

 Haberi Portalda Gör

B
3 yıl
Yarbay

bir flutter geliştirici olarak yorumum, microsoft kendi çıkardığı bir trend için reklam ve ilgi peşinde aynı zamanda developer'a da ihtiyacı var. Bu kadar kullanımı az olan bir cihaz ailesi için ayrı bir efor sarfetmek çok büyük masraf. Eğer microsoft bu alanda tutunmak istiyorsa bu eforları bir şekilde finanse etmelidir yoksa bir developer olarak güncel dizaynları 4.5inc ve aşağında çalıştırmak bile ayrı bir efor gerektirdiği için bırakmış bulunmaktayız. normalde 5inc altına bile destek vermek zorluyor fakat ios tarafında 4.7 inclik cihazlar olduğunu için o kısma göre ui kısmında iyileştirme yapmamız gerekiyor. Flutter 2 gelecekte çok büyük bir platform olacak özellikle null safe ve typesafe dart ios kalitesinde uygulamalar yazmaya yardımcı olacaktır.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.