Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
497
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Meslek lisesinden nasıl kurtulunur?
H
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba, ben lise son sınıf öğrencisiyim. 350 puanlık meslek lisesine açıkta kaldığım için 410 puanla yerleştim ve salak olduğum için bölüm seçmeden önce Anadolu lisesine nakil almadım.

Öğretmenlerim de teknik sınıfa girersin orada kültür dersleri var yine dediler ama meslek derslerinin bu kadar ağır olacağını düşünmemiştim. Harita bölümünü okuyorum, lise son sınıf öğrencisiyim, öğretmenler geçen sene sizi üniversite sınavına hazırlayacağız meslek derslerini az tutacağız diye kendilerini yırtarlarken şuan meslek derslerinden kafamızı kaldıramıyoruz hayvan gibi ödev veriyorlar.

Ben de TYT'ye hazırlanıyorum dilciyim. Dolayısıyla çoğu ders ağır geliyor (genel kültür dersleri hariç (debiyat, felsefe, matematik, coğrafya gibi, gerçi coğrafya görmüyoruz) ben bu meslekten nasıl kurtulacağım arkadaşlar dayanamıyorum.

Çok mutsuzum 3 senedir. Açıktan okusam, bilmiyorum matematikten şuan 2-4 net yapıyorum düşünün. 0'dan kendimi hazırlasam mı diyorum ama yok, kafam çok karışık. Meslek derslerinden kurtulmak istiyorum ben, lütfen yardım edin. Bir öneriniz var mı?



D
3 yıl
Çavuş

Uzaktan eğitim süreci devam ettiği için o kadar yoğunluk olacağını düşünmüyorum(Bir nevi açık öğretim gibi zaten).Yine de yoruldum diyorsanız son sınıfa geldiğiniz için okulu her halükarda bitirip sonra duruma bakmalısınız...Daha da sorun edip ben dilciyim,bu alanda zaman harcamak istiyorum; diğer derslere zaman ayırmak istemiyorum diyorsanız da ayırmayinOokulu bitirebilir siniz.Kaldiginiz alan dersleriden yıl sonu(tek ders)ya da diger dönem başı (sorumluluk) sınavı ile yine mezun olursunuz.Zaten pandemi süreci nedeniyle kalsanız da af gelir muhtemelen.O yüzden içiniz rahat olsun, istediğiniz gibi davranın ama okuldan hele ki son sene ayrılmayın.Bir şekilde mezun olursunuz ve önünüz o zaman açılır.Diger şekil bilmediğiniz bir yola girersiniz ancak o yollarda neler olacak bilemezsiniz.En kısa yol bildiğiniz yoldur,siz bu yolda devam edin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Doğru haklısınız, online eğitim süreci aslında normal okuldan daha fazla yorucu ve yoğun diyebilirim. Çok garip her şey.. Biraz çabalayıp kurtulmaya çalışacağız bakalım. Sağ olun, iyi geceler dilerim. 🙏




Bu mesajda bahsedilenler: @DMAX0588
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.