Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
165
Cevap
31238
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu (9. sayfa)
O
6 yıl
Binbaşı

Saati salladığım halde çalışmıyor. Dönme sesi geliyor ama saat çalışmıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 yıl
Er

Bu saatten bende 2017 yılında satın almıştım.İkide bir geri kalıyordu.Garantiden bire bir değişti.Garantiden değişen de 1 yıl sonra saçmalamaya durmaya vs.başladı.Ayrıca kurma kolunun olduğu yerden gövde içine doğru paslanma başlamıştı.Yani saat kurma kolundan su almaya müsait yapıda.İyihaber ikinci kez de bire bir değişim yaptılar.Şimdiki iyi gidiyor.Bende saati tanıdım.Ona göre kullanıyorum.
Diğer yandan 51 sistem otomatik mekanizmanın tamiri yok.Garanti bitene kadar değiştirebilirsiniz.Ondan sonra kullan at durumu söz konusu.
Saat ustalarına sordum.Swacth'ın 51 sistem dışındaki otomatik saatlerini önerdiler.
Eğer bütçeniz müsaitse Orient, seiko 5 otomatik serilerinden military sport vs. bakın derim.Biraz kaliteli olsun İsvicre olsun derseniz Tissotun otomatikleri önerilebilir.
Biliyorsunuz Tissot,Omega gibi markalar ekonomik krizden çıkabilmek için Swatch grup adı altında birleştiler.
Otomatik saatlerimi dışarıda tamir ettirmiyorum.İstanbulda yetkili servisine kargoluyorum.Mekanik saatler en az iki yılda bir bakım gerektiriyorlar.Parça değişecekse de orjinal parça ile değişiyor en azından.Hassas ayarları makine ile tam yapılmış oluyor.51 sistemde bu imkan yukarda değindiğim gibi yok.



A
3 yıl
Yarbay

az önce ben de bir adet sipariş vererek aranıza katıldım bakalım 2020 deneyimi nasıl olarak kolleksiyonuma bir fun watch olarak almış bulunmaktayım



G
3 yıl
Yarbay

arkadaşlar konu dışı olacak ancak swatch saatlerin tamiratı yapılıyor mu
çeşitli sitelerde yapılmadığına dair yazılar okudum
almayı düşünüyorum çelik kasalı bir modelini ama merak ettim



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Yüzbaşı

Yapılıyor ama her saatçi yapamaz. Benim tanıdığım bazı saatçiler yapıyor. Youtube da yapılış videoları var. Yapılmadığını söyleyenler Swatch'ın konseptinden dolayı öyle söylüyorlar. Swatch'ın konsepti kullan-at. Bozulursa yenisini alırsın şeklinde.




Bu mesajda bahsedilenler: @gael
F
4 ay
Er

Kurma kolu ile saati kurmayın.Saat durmuşşsa ilk hareket için bir kaç tur kurun, saati kolunuza takın öyle devam edin.İçindeki parçalar plastik çabuk aşınıyor.
Saati tamir edecek usta parçasını bulamaz. Mecburen elle yapacak orjinalliği bozulur. Diğer mekanikler gibi değil.Kullan at türü bir saat.Zaten robot üretimi,kapalı sistemde üretiyorlar.
Hiç mi hiç bulaşmayın derim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.