Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
53
Cevap
52641
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: eminevim güvenilir mi?caiz mi? (3. sayfa)
E
7 yıl
Onbaşı

Mr.colak, ulaşılmaya çalışılan ekonomik hesaplara dayalı bir sistem olduğu sürece hesapların girdisi hesaplar başladığı anda başlar ve hesaplar ancak bilanço (son kesin hesap) hazırlanarak hesaplanarak kapatılır. Kabaca böyle açıklamayı uygun gördüm. Yaptığınız hesaplar hatalı değil ancak eksik. Şöyle ki, konuyu bir şirket hesabı olarak değerlendirirseniz, vatandaşlardan toplamda ne kadar para toplanmış ve sonuçta ne kadar para dağıtılmış bu önemlidir kar zarar hesabında. Önceki mesajımı iyi incelerseniz toplamda ne kadar toplanmış ve ne kadar dağıtılmış çok açık ve hatasız şekilde yazıyor. Bu tarz bir hesabı yekün yapmalısınız belli tek bir aya bağlı kalarak değil. Kısa tutuyorum zira önceki mesajımda hesaplarda bir hata görünmüyor. Nereye gittiği belli olmayan (aslında belli ne olduğu) miktarın akıbeti faizden farksızdır. Tek tek ay hesabı yaparsanız, kredi çektiğinizde banka sizden sadece 1500-2000 TL sair masraf alırken, hesabınıza anında 200.000,00 TL para koyar örneğin. Bu bankanın (önceki örnekte şirketin) uzun vadeli yatırım aracıdır sadece. Sadece bir süre aldığından çok vermesi olayı meşrulaştırmaz. Hesaplamalarınızı tek ay, tek şahıs, tek ödeme üzerinden değil, toplam bilanço çıkararak yaparsanız zaten anlarsınız ne demek istediğimi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Mr.colak
E
7 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cosef

@Mr.Colak

quote:

Şimdi asıl vurucu noktayı paylaşmak istiyorum sizinde dediğiniz gibi vade yarısında teslimat yani
31. Ayda geriye kalan tam 30 aileye teslimat yapılacak şimdi gelelim buraya
31. Ayda toplanan paraya
31*2775=86.025 tl
29*1725=50.025 tl
86.025+50.025=136.050 tl türk lirası grupta bu ay toplanan para


Yukarıdaki hesapta 1725 tl ödeyenler 30.cu ayda parasını toptan alanlar mı anlamadım.? Bunlar 1725 değil ev aldıklarına göre 2775 tl ödemesi gerekli gibi geliyor bana

veya 30. cu aydan sonra kira yardımı iptal mı oluyor herkes ev aldığna göre?

30. aydan sonra herkes parasını alıyor ve artık 30 ay boyunca bütün katılımcıların tamamı 2775 TL ödeme yaparak tamamlıyorlar 60 ayı. Hesapta veyahut anlatımda hata yapmış arkadaş. Konudaki ilk mesajıma bakarsanız olması gereken hesapların tamamı var yukarıda.



S
5 yıl
Teğmen

60 ay ödemen gerekiyor diyelim 30. ayda çıkarsa taksitlerin ikiye katlanıyor. Fakat geri kalan 30 ayı yerine 15 ay ödüceksin. Bunuda söyle :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emrah.b
S
5 yıl
Teğmen

60 ay ödemen gerekiyor diyelim 30. ayda çıkarsa taksitlerin ikiye katlanıyor. Fakat geri kalan 30 ayı yerine 15 ay ödüceksin. Bunuda söyle :)




Bu mesajda bahsedilenler: @emrah.b
E
4 yıl
Er

Emin Grup kuruluşu imiş. Faiz olmadığı için sanırım caiz. Güvenilirlik göreceli ama yıllardır hizmet veriyor, sözleşmelerini incelemek lazım. Etrafımda bu sistemle ev alan bir aile var o da eminevim mi yoksa diğer firmalardan biri mi bilmiyorum. Çok yakın bir aile değil. Şurada https://finanstaksi.com/eminevim-kimin-eminevim-guvenilir-mi/ Eminevim hakkında yararlı bilgiler verilmiş. Merak edenler göz atabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezmn -- 24 Aralık 2019; 22:7:8 >

K
4 yıl
Yarbay

2 arkadaşım bu sistemden ev aldı...

Esas sıkıntı şurada. Önce sadece EMİNEVİM vardı sanırım ama şimdi sayısına yetişmek mümkün değil. 15-20 yıl önceki yeşil sermayeli holding olayı gibi bir yerde patlar diye düşünüyorum.



C
4 yıl
Yarbay

bu tarz sistemler son 5 senede çok türedi.

Batanlar elbette olacaktır bu tarz sistemden ev aldığın zaman altın günü gibi ev aldığını düşün

MEvcut kirada oturuyorsan ve kiradan kurtulmak istiyorsan uygun değil zira hem kira ödeyip hem sisteme para vermeye devam etmen gerekli

1. tane evi olup yatırım için 2. evi alanlara uygun



D
4 yıl
Onbaşı

İsmailağa El Birliği Sistemi (Eminevim, Fuzulev, Birevim...) Fetvası


Fatih Kalender ve Ahmet Polat Hoca Efendilerin görüşleri derlenmiştir. Ayrıca fetva hattına danışılmıştır. Parantez içindekilerin bazıları konunun anlaşılması için kendi örneklerimdir. Kaynak videolar aşağıdadır.




Organizatör kuruluşların bazıları sistemi hediyeleşme, menfaatli borçlanma gibi kavramlar üzerine kurduğu için caiz değildir. Aşağıdaki kurallar dahilinde olursa dinen uygun olur. (Allahualem.)

1. Şirket-i Mülk (Mülk ortaklığı) sistemi olmalı.

★ Organizatör (örneğin 10 kişilik) iştirakçi ekibi kurar. (Ekip kurma ve işlemleri yönetme hizmetiyle organizasyon ücreti hak eder.)

★ Organizatör iştirakçilerden her ay belirli bir miktar para toplayarak (örneğin 10 liralık) bir mal (ev, araba vb) alır / alınmasını vekalet eder. (Alınan bu malda tüm iştirakçilerin hissesi vardır. Kurban ortaklığı gibi. Bu aşamada 1/10 hissesini aldığınız bir malınız vardır. Mal, organizatörün değildir.)

★ Organizatör (diğer iştirakçilerin vekaletiyle) kura ile bu malın diğer hisselerini vadeli bir şekilde bir iştirakçiye (tevliye yoluyla) satar. (Tevliye: Kâr-zarar etmeden, maliyet fiyatına, fazlası talep edilmeden.)(Örneğin diğer iştirakçilere 9 lira ödenmesi, vade farkı, kira yardımı vb talep edilmemesi.) Bu yöntemle malın tamamı artık bir iştirakçiye ait olur. Onun sonraki ödeyecekleri organizatöre iştirak parası değil, kendi malının diğer iştirakçilere olan borcudur. Dolayısıyla bu aşamadan sonra kişinin kendi malı için kira parası vb adı altında ek ücretler vermesi doğru değildir.

2. Mülk ortaklığından çıkış
★ Başlangıçta (örneğin 10 aylık bir plan için) talep edilen organizasyon ücreti, iştirakçilerden birinin belirli bir nedenle sistemden ayrılması durumunda (örneğin 2.ayda) sadece sistemde olduğu süreçteki masrafları (2 aylık vergiler, harçlar, hizmet bedeli vb) düşülerek kalanı iştirakçiye iade edilir, organizasyon ücreti yanmaz.

★ Sistemden çıkan iştirakçi o ana kadar vadeyle ödemiş olduğu parayı toplu olarak geri alamaz, yine vadeler hâlinde alır.

3. Joker durumu olmamalı.
★ Organizatörün kendisi iştirakçiler arasına katılmaz. (Katıldığı takdirde mal alım sırası kendine gelir, malı almayıp parasını işletme yolunu tercih ederse sistem sıkıntıya girer.)

4. Araç kasko ücreti talep edilmemeli.
(Kasko sıkıntılı bir mevzu.)

Kaynaklar:
İsmailağa NET :https://www.youtube.com/watch?v=EHfJTxu0ZP0
Lalegül TV -119 :https://www.youtube.com/watch?v=C3shg0XISPo
Lalegül TV -30 :https://www.youtube.com/watch?v=8RQbNQo-AuA



W
4 yıl
Binbaşı

Ne kadar güvenilir olduğu hala tartışmalı inşallah çiftlik bank olayına dönmez diyenlerde var araba ev alanlarda var bir guven sorunu var



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
3 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sky_35

60 ay ödemen gerekiyor diyelim 30. ayda çıkarsa taksitlerin ikiye katlanıyor. Fakat geri kalan 30 ayı yerine 15 ay ödüceksin. Bunuda söyle :)
Verdiğiniz bilgi yanlış. Gider bir ödeme planı isterseniz size örnek bir ödeme planı verirler. Araştırmadan yorum yapmayalım lütfen. Bana verilen planı gönderebilirim. Vade ortasında çıktıktan sonra taksitler artıyor ancak taksit sayısı yine sabit. Neticede uzun ve detaylıca anlatmışım daha önceki mesajımda. Ezbere ve yanlış yorum yapılması hoş olmamış. Saygılar.



E
3 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.colak

Emrah bey gerçekten güzel tespitler yapmışsınız gerçekten ama sistemi size anlatanlar nasıl olmuşta cevap verememiş çok basit matematik bile bu işlemi çözer diye düşünüyorum. Bu kadar hesabı yaptıysanız sizden güzel bir hesap daha beklerdim sizin yerinize ben yaptım
1.ay evini alan olmadığından sizin dediğiniz gibi 60 kişide 2250 tl ödedi
2.ay evini alan 2775 tl alamayan 59 kişi 1725 şimdi ufak bir matematik
59*1725=101.775
Alan 2775 ödeyecek yani
101.775+2775=104.550 topluyor 150.000 teslimat yapıyor

3.ay evini alan bu sefer iki kişi oldu
2*2775=5550tl evini alamayan 58 kişi var onlarda
58*1725=100.050 tl topladık yine kolay bir matematikle
100.050+5550=105.600 tl toplandı
Peki yapılan teslimat yine 150.000 tl

Gördüğünüz gibi her ay evini alanlar arttıkça grupta toplanan para artacak her geçen zamanda
Ama şunu göz ardı etmişsiniz bence bu kadar hesabı yapan bunuda hesaplamalıydı
İlk aylarda 150 bin toplamadan grupta 150 bin dağıtıyor bunda hem fikiriz
Tam 30.aya geldiğinde o ay grupta 150.000 tl toplacak bu hesabımıza göre onunda hesabını yaparız dilerseniz

Şimdi asıl vurucu noktayı paylaşmak istiyorum sizinde dediğiniz gibi vade yarısında teslimat yani
31. Ayda geriye kalan tam 30 aileye teslimat yapılacak şimdi gelelim buraya
31. Ayda toplanan paraya
31*2775=86.025 tl
29*1725=50.025 tl
86.025+50.025=136.050 tl türk lirası grupta bu ay toplanan para
Şimdi dedik ya 30 aileye toplu teslimat zamanı hemen hesap yapıyoruz
30*150.000=4.500.000 tl dağıtılacak
Soruyorum size elinizi vicdanınıza koyun bu firma benim babamın malı değil ama matematik konuşturalım
Hangi firma 136 bin lira topladığı bir ayda 4.5 milyon tl para dağıtıyor sizce bu firma nasıl dönecek
Siz şimdi diyeceksiniz fazla ödemeler var ben sizin yerinize her ay tek tek evini alanların maliyetlerini çıkardım firmanın bu grupta topladığı o kira yardımı dediğiniz paralar
Toplamda 600 bin tl yapıyor bütün üyelerin grupta ödeyeceği fazla paralar
Hadi 600 bini totelden düşelim geriye kalır 3.9 milyon bir açık
136 bin tl toplayıp 3.9 milyon lira para dağıtıyor toplu teslimatta
Bence siz çok zeki bir insansınız o kadar hesabı yapan kişi benim bu yaptığım hesabıda yapmıştır
Üzücü nokta bir sürü çalışana sordum beni tatmin eden olmadı demişsiniz
Galiba ben çalışmıyorum ama küçük bir matematikle bu işi çözmek zor olmasa gerek
Saygılarımla okuduysanız memnun oldum
Belli ki siz de anlıyorsunuz hesaptan ancak ana fikri kaçırmışsınız. Eleştrimin ve örnek plandaki tespitimin ana fikri "firmanın topladığı toplam para ile, katılımcılara geri ödediği toplam para arasında yaklaşık 500.000 TL fark var." Bu miktar firmaların cebine kalıyor. Firma bu sistemin faiz sistemi olmadığını iddia eder ancak matematik, ayet ve ilgili fetvalar bunun faiz olduğunu ispatlar.

Hesap total yapıldığında vadenin ya da hangi ayda ne ödendiğinin önemi yoktur. Bu ve benzeri firmaların yaptığı gibi X TL borç vererek X+Y TL tahsilat yapmak faizdir. Faiz konusu kişiye göre önemsiz görülüyorsa, bu yatırım ekonomik olarak da mantıklı değildir. İlk 30 kişi verdiği para kadar geri alır, geriye kalan 30 kişi fazladan 500.000 TL ödeme yapar ve bu bedel firmanın cebine kalır. Anlık değil, ilk günden son güne total hesap yapınız.

Para dağıtarak daha fazla para kazanmak faizdir. Derdim kişilerin yatırım olarak bunu seçiyor olması değil, bu firmaların dini kullanarak ve çarpıtarak insanları inanç boyutunda dolandırıyor olmalarıdır. Lütfen dileyen herkes araştırsın. Ondan bundan dinlemesin, kendi araştırsın, kendi hesap yapsın.

Saygılar.



M
3 yıl
Er

BİREVİME TEMMUZ AYINDA 180000 LİRALİK EVE 13500 ORGANIZASYON BEDELİ İLE TOPLAM 193500 E GİRDİM EYLULDE CEKİLİSE GİRDİM CİKMADİ SUBATTA TEKRAR CEKİLİS OLACAK . BU MİKTARİN 12500 TL SİNİ ODEDİM ŞUAN İSLERİMİN KOTU OLMASİNDAN VE KYK KREDİ BORCUM OLDUGUNDAN DOLAYİ DEVRETMEK İSTİYORUM. EGER İLGİLENEN OLURSA 10000 TL ODEYENE HEMEN DEVREDEBİLİRİM. ZOR DURUMDA OLDUGUM İCİN DEVRETMEK ZORUNDA KALDİM CİDDİ OLUP DEVİR ALMAK İSTEYENLER 
AYRINTILI BILGI ALMAK ICIN ARAYABİLİR. 05445619133



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Teğmen

Finans sektörünün içinde olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum bu tür sistemlerin alayı kandırmacadan ibaret arkadaşlar.

Bir arkadaşımız çok meraklıydı inat etti bu firmalardan birine girdi zamanında. Girerken 150 bin liralık gruba katıldı. 4 sene falan para ödedikten sonra buna sıra geldi. Sisteme girdiği zaman150 bin liraya iyi kötü ev alabilyordu şimdi bırak evi araba yok o paraya. Bu tür sistemlerde size sıra gelmesini beklerken para değer kaybediyor, sonra sıra size geldikten sonra kira yardımı yada benzeri adlarla ödediğiniz para artıyor yok birde hizmet gideri vs adı altında ekstra para ödüyorsunuz.

Gidin kredi çekin peşinen evinizi alın, kura bekleyip de sonra pişman olmayın. Faize duyarlıysanız da kendinizi kandırmayın faizden bir farkı yok bu sistemin. Bunlara her ay ödeyeceğiniz parayla altın vs alın para biriktirin. Ne idüğü belirsiz cart evim curt evim firmalarını zengin etmeyin.



U
2 yıl
Er

Kandırmaca demeyeyim ben , çok saçma . Diyelim ki birikime başladınız bugün aylık 10000 ( 10 bin TL ) 40 ay ödediniz.bugun başladığınız da alacağınız 400 bin TL , siz TL biriktiriyorsunuz. Peki 40 ay sonra evin fiyatı ne kadar olacak ?? En az 450 bin TL . TL değer kaybettiği sürece , siz hep zararda olursunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.