Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1843
Tıklama
0
Öne Çıkarma
WINDOWS LONGHORN ?
B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

merhaba arkadaşlar windows longhorn ve windows xp birbirinden bağımsız mı ? yani farklı 2 windows sürümleri
mi? ayrıca şunu söylemek istiyorum bildiğiniz gibi xp desteği bitiyor ya longhorn? lütfen cevap yazın



J
10 yıl
Yüzbaşı

Longhornun Vista olduğunu biliyorsunuz herhalde.Vista xpden farklı mimaridedir.Birbirlerinden farklıdır.Vistanın desteği kesilmesi daha erken.xpden 6 yıl sonra çıktığı için daha çok var.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
10 yıl
Binbaşı

Merhaba;

http://support.microsoft.com/lifecycle/search/ adresinde hangi ürünün hangi destek kapsamlarının ne zaman biteceğini sorgulayabilirsiniz.
http://support.microsoft.com/lifecycle/?LN=tr adresinden de hangi destek kapsamlarının olduğunu inceleyebilirsiniz.



D
10 yıl
Yüzbaşı

Bilinenin aksine longhorn Vista'dan önce duyrulacak işletim sistemiydi.Kod adı falan değildi.Hatta logoso< Resime gitmek için tıklayın >
birkaç build sonra rivayete göre lansman çekim filmine hackerlar logoyu falan değiştiren saldırıda bulunmuş ve apar topar proje sonlandırılıp "Vista"ile yola devam edilmiş.Longhorn birçok yenilik getiriyordu NTFS dosya sistemini taa o zamandan terk ediyorlardı.Hatta Linuxda gördüğünüz Masaüstü küpü sanal masaüstü vs gibi bazı aşırmalarda mevcuttu..Sızdırlan iki build test eden kullanıcılar ve paylaşılan resimlerde pekçok kullanıcının olumlu geri dönüşü vardı.Hatta o dereceki meksikada falan "Microsoft 2005" adında CD ile satıyorlardı (ntvmsnbc haberidir) şikayetler ise alpha'dan kaynaklı epncere hataları ve 256 mb ram takılması."Longhorn"adı ile görsellerde aratırsanız hakkında daha çok bilgi edinirsiniz...
Not:Herşey yolunda gitseydi" Longhorn XP" 2005 yılında duyurulacaktı.

Şahsen Vista'da kalmak için sebeb yok ancak illada kalacaksanız güncelleştirmeleri daima yükleyin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 9 Mart 2014; 18:06:00 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @amateur_pc
J
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg01

Kaynak gösterebilirmisiniz ? (Biraz araştırdım bu konuyu.Windows Longhornu denedim bilgisayarımda.Açıkcası bana göre vistadan daha kötü bir durumu var.Pc de 8gb ram var ve 3.2 GHz lik işlemci var,daha üst sürüm olan windows 8 de ufak bir donma olmuyor ancak bunda kesinlikle sorun var.Üstelik bazı driverlar yüklenmiyor.Oyun oynıyamıyorsunuz pek oyüzden.Kısacası önermem.Ve kullananda yokmuş zaten :D)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Yüzbaşı

Hocam işletim sistemi geliştirilmediki alpha sürümünde kalmıştı.Yani hataları falan olması doğal.İLk build denedin mi? sanal masaüstü ve küp ilk build dağıtımında varmış
Görselliği Vista'dan kötü olması doğal hocam tarihini tam olarka hatırlamıyorum ama ya 2002 yılının sonu idi yada 2003 yılının başı build sızdırılma tarihi...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 10 Mart 2014; 10:12:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @amateur_pc
J
10 yıl
Yüzbaşı

Biliyorum alpha da kaldığını.Ben vistanın kod adı diye duymuştum,bazı kaynaklarda şöyle diyordu ;longhorn sonlandırıldığında longhornun üzerinden devam edilip vista sürümü çıkartılmış diye duydum.Yaklaşık2-3 yıl önce aratmıştım bu konuyu nerde olduğunu hatırlamıyorum açıkçası


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Heisenberg01
B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

cevap veren herkese teşekkür ediyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Er

vistanın tüm buildlerini kullandım ve işler dediğiniz gibi deildi o dönemlerde amerikadaydım pdc 2003 ü canlı izlemiştim o dönem 3718 ve 4058 yapılarını teker teker göstermişlerdi. şu an hala youtbede görüntüleri olsa bile tam deiller.Longhorn hep kod addı proje iptali falan yok. Hacker da yok. Longhorn yapı 5112 ye kadar longhorndu. Benim bildiğim kadarıyla 5112 den önce alfa beta yada omega 13 olarak 5048 de Vista olabileciği duyuruldu. kod ad longhorndu yani. kod ad olmasa o zaman neden xp çıkmadan önce wihstler di. xp nin kod adı Whistler. sizi biraz aydınlandırıyım şu videoyu izleyin.
link:https://www.youtube.com/watch?v=OnPKiyYpA9A< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betatester123 -- 31 Ağustos 2016; 23:06:00 >

R
3 yıl
Yüzbaşı

Burada bazı yanlış bilgilere ve eğlendirici rivayetler hakkında konuşmak istedim;

quote:

birkaç build sonra rivayete göre lansman çekim filmine hackerlar logoyu falan değiştiren saldırıda bulunmuş ve apar topar proje sonlandırılıp "Vista"ile yola devam edilmiş.

Vista ile alakalı birçok rivayet duymuştum ama böylesini de ilk defa duyuyorum xD Vista ilk çıktığında "elektrikler gitmiş de tüm çalışmalar heba olmuş, aslında Vista çıkmayacakmış" ya da "aslında Windows 7'yi ilk yapacaklarmış ama Windows Vista bir nedenden yapmışlar" gibi türlü türlü rivayetler söyleniyordu. Tabii, hiçbiri doğru değil. Yine de yukarıda duyduğum rivayet, rivayetlerin kralı olsa gerek xd

quote:

Bilinenin aksine longhorn Vista'dan önce duyrulacak işletim sistemiydi.Kod adı falan değildi.


quote:

bazı kaynaklarda şöyle diyordu ;longhorn sonlandırıldığında longhornun üzerinden devam edilip vista sürümü çıkartılmış


quote:

Longhorn hep kod addı proje iptali falan yok. 

Windows Longhorn 2001'den 2004'e kadar XP altyapısıyla (XP de Windows 2000'e dayanıyor) kodlandıktan sonra işler istedikleri gibi gitmedi MS için. Birçok hata, açıklar ve bellek sızıntıları yaşandığından ve XP altyapısının yetersiz olduğunu düşündüklerinden 2004 yılında bütün süreci sıfırladılar (Bir nevi iptal ettiler.). Windows XP altyapısı yerine Windows Server 2003 SP1 Beta sürümünden tekrar kodlanmaya başlandı ve 2005 yılında MS, Longhorn kod adlı işletim sistemlerinin ismi Windows Vista olacağını açıkladı.

Fakat, tonlarca fikirler, konseptler ve projeler gösterildikten sonra, beklentileri çok yüksekte tuttuklarından sonra sıfırlanıp tekrar Win32 alt tabanında kodlanıp, normalde 4 yılda yapamadığı işletim sistemini sadece 2 yılda baştan kodlayarak 2006'ya kadar yetiştirip, 2007 Ocak ayında piyasaya sürünce Vista (Longhorn) için söylenenlerin çoğu balon oldu ve sadece 2 yılda tekrar kodlandığından bir çok hata barındırması, kararsız çalışma ve obur sistem gereksinimleri yüzünden Vista uçuruma doğru yuvarlandı.

Vista sonrasında hem Longhorn zamanında düşündükleri fikirleri revize etmek, hem de Vista'yı düzeltmek adına yeni bir ekip toplandı ve ortaya minimalist bir işletim sistemi olan Windows 7 çıktı.

quote:

Not:Herşey yolunda gitseydi" Longhorn XP" 2005 yılında duyurulacaktı.

Eğer yaptıkları her şey yolunda gitseydi 2003'de Longhorn, 2004'te de Windows Blackcomb çıkması planlanıyordu. Longhorn'un sıfırlanmasından sonra Blackcomb da iptal edildi. Yerine Windows 7 inşa edildi.

quote:

Masaüstü küpü sanal masaüstü vs gibi bazı aşırmalarda mevcuttu.

Linux sistemlerinde gördüğümüz masaüstü küpü mü? Öyle bir özellik Longhorn için düşünülmemişti ama sanal masaüstü vardı. Aslında sanal masaüstü ondan öncesinde Windows NT 4.0 için yapılmış bir araç gereç kitinde MultiDesk diye adlandırdıkları sanal masaüstü oluşturma programı vardı, fakat Longhorn'da bulunan fikrin aksine MultiDesk, her açtığı sanal masaüstünde yeni bir "explorer.exe" daha çalıştırıyordu.

quote:

Longhorn birçok yenilik getiriyordu NTFS dosya sistemini taa o zamandan terk ediyorlardı.

İlk olarak NTFS ile WinFS'in açılımlarına bakalım:
NTFS: New Technology File System (Yeni Teknoloji Dosya Sistemi)
WinFS: Windows Future Storage (Windows Geleceğin Depolaması)

NTFS'i bırakmak gibi bir fikirleri yoktu (WinFS hizmetinden önce bulunan OFS haricinde). Yukarıda isminden de anlaşıldığı gibi WinFS bir dosya sistemi değildi. WinFS'in işlevi daha çok kitaplık, sanal klasörler oluşturmak, düzenlemek ve dosya indeksleme gibi özellikler barındırmasıydı. Sonundaki "FS" ibaresi sizi kandırmasına izin vermeyin.

Lakin, Win32'yi bırakmak istedikleri aşikârdı. WinFX kod adını verdikleri DotNet Framework'ün ileri sürümleri üzerinde çoğu şeyi kodlamak ve çalıştırmak istiyorlardı. İşler istedikleri gibi gitmeyince de yukarıda yazığım gibi süreç sıfırlandı ve her şeyi Win32 olarak tekrar kodlanmaya başlandı.

Microsoft hâlâ Win32'yi bırakmaya çalışsa da bir türlü başaramadı (ya da gerçek anlamda Win32'yi bırakmak istemediler xd).

Buyurun, bu da kaynakça: BetaWiki




_____________________________

Eski kullanıcı adı: Furkooo85


DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.