arkadaşlar bootcamp üzerinden windows kurmadan macte nasıl winrar kullanabilirim bilgisi olan varmı ? bildiğim kadarıyla winrar mac te terminal üzerinden çalıştırılıyor ama terminal komutları için sağlam kaynak bulamadım.
Arkadaşlar benim için önemli olan zipli yada rarlı dosyaları açması değil, bazı dosyaları partlara bölerek rarlamak ve eve götürünce windows ta birlestirebilmek
teşekkürler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_mysterious -- 19 Şubat 2014; 18:47:30 >
aslında winrar konusunda ısrarcı değilim. alternatif bir kaç program denedim fakat şu ana kadar winrar ın yaptığı gibi partlara bölebileni olmadı. sanırım winzipte de bu özellik bulunmuyor ?
@by_mysterious SimplyRAR, Keka,iPackr vs. bir sürü program bulmanız yada terminalden yapmanız mümkün ama terminalden daha meşakatli oluyor.. Bunların dışında winrarla .rar uzantılı sıkıştırılmış dosyaları mac te diğer programların sağlıklı açmaması gibi sorunlarla da karşılaştım ve bootcample windows var bi sorun oldumu orada winrar ile hallediyorum. Ekleme: Arkadaş parallel kullandığını söylemiş yani sanal pc (OS) üzerinden hallediyor işlerini sorunuza ben cevap vereyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acromass -- 18 Şubat 2014; 23:53:09 >
dakmor, görülen o ki dosyaları partlara bölebilmek için mac e bootcamp le windows yüklemek dışında pek fazla çare yok gibi :/
alternatif program öneren arkadaşlada teşekkür ediyorum fakat belirttiğim gibi benim amacım partlara ayırabilmek. yoksa zaten macte rar veya zip açacak programlar şuan makinemde yüklü durumda :(
Macte partlara bölünür ama.. aması var işte birinden winrar ile .rar formatında sıkıştırılmış bir dosyayı açarken hata aldığınızda ve sonunda windows lu bi makinede açmak zorunda kaldığınızda anlıyorsunuz durumu. Sürekli karşılaşılan bir olay değil ama mecbur kalınca.. Daha önce bahsettiğim programlar istediğiniz gibi partlara böler bunun dışında terminalden de yapılıyor bu iş .zip şeklinde olduğu sürece ama .rar uzantılı oldumu iş değişir.
Arkadaşlar benim için önemli olan zipli yada rarlı dosyaları açması değil, bazı dosyaları partlara bölerek rarlamak ve eve götürünce windows ta birlestirebilmek
teşekkürler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_mysterious -- 19 Şubat 2014; 18:47:30 >