Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
24
Cevap
45109
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: MR cihazı neden bu kadar ses çıkartır? (2. sayfa)
H
8 yıl
Binbaşı

Bu başlığı tesadüfen, çok geç gördüm. Başlık biraz eski de olsa MR ile ilgili sorularınız olursa yanıtlayabilirim, bu konuda uzmanım.

Gürültü istenmeyen bir sonuç, ama sessiz MR için çalışmalar yapılmakta. Özellikle küçük çocukların rahatsız olmadan görüntülenebilmesi için artık bir çok firma sessiz sekans seçenekleri de sunuyor (sekansı görüntüleme sırasında uyguladığımız farklı program paketleri olarak düşünebilirsiniz). Ama henüz gürültülü sekansları tümüyle terkedip tümüyle sessiz sekanslarla çalışabilecek durumda değiliz. Bir teknoloji forumunda bunu açıklayabilecek en güzel örnek zannederim fanlı ve fansız ekran kartları olsa gerek. Amacınız oyun performansıysa üzerine iki fan bile takıyorlar ve biz fanın çıkardığı gürültüyü de pek umursamıyoruz. Fansız seçeneklerle yapabileceğiniz ise kısıtlı elbet.



M
7 yıl
Er

mr cihazında çıkması gereken ses gelmediğinde nasıl problemler olmuş olabilir ?




Bu mesajda bahsedilenler: @gncttyslgr
T
7 yıl
Binbaşı

O kadar ses çıkarıyor mu o cihaz yahu? İlginç, merak ettim şimdi.



F
4 yıl
Er

Dün gece girdim emara. Genç bayan doktor dil alışkanlığı üzerinizdeki metal eşyaları,sütyeninizi çıkarın diyecekti ki benim erkek olduğumu ve sütyen takmadığımı görünce gülüşmeler aldı ortalığı. Sonra iç odadaki makinenin önündeki dar yatağa yatırdı ve odadan ayrıldı. Sonra yatak havalanmaya başladı ve makinenin deliğine kadar yükselip beni içeri aldı. En az 2 metre derinliğinde, tüm vücudumu içine alan dar bi silindir şeklindeydi. Makine 10 dakika kadar farklı tonlarda çok gürültülü birşekilde çalıştı. Girdiğinizde aklınıza kötü şeyler getirmeyin. İlk dakikadan sonra alışırsınız. Bende panik atak olmasına rağmen sakin kalıp rahatlayabildiysem herkes yapabilir. Sağlığınız için gerekliyse girin, sakın korkmayın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

8
4 yıl
Teğmen

Tıs tıs sesi hariç diğerlerinin hepsi çekimle ilgili şeylerin sesi. Tıs tıs sesi ise helyum pompasının sesi. Pek çok defa girdim Mr'a. Hafif kapalı alan fobim olduğu halde, (sinemaya, tiyatroya, konsere vb. yerlere gidemem) Mr'da hiç sıkıntı yaşamadım. Nedenlerden birincisi hastanede olmam sanırım, rahatlatıcı etkisi yani. İkincisi hiçbir zaman merakıma yenilip gözümü açmamış olmam. Çok panik olanlar için çeşitli sakinleştirici ilaçlar ya da panik önleyici adrenalin blokeri ilaçlar verip çekiyorlar. Çocukların ise bazılarının genel anestezi ya da benzer şekilde uyutulmuş olarak çekildiğini gördüm.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.