Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
158
Cevap
10967
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: KURTLAR VADİSİ - ANA KONU (8. sayfa)
M
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Kuzgun091

Aslan akbey ufuk bey’den emir aldığını bilmiyor (alıyor mu almıyor mu biz de bilmiyoruz.) ancak ufuk bey aslan akbey’e emir verenleri biliyor olabilir. Ufuk bey hain gibi gözüktüğüne göre aslan akbey de hain olabilir. Daha doğrusu hainlerin maşası olabilir. Pala gibi.

Alıntıları Göster
yok hocam demek istediğim kurtlar vadisi operasyonunu Polat'la Aslan'dan başka bilen adamların olduğu. Siz bahs etdiğiniz mesaj atan kişiye Doğu bey profili uygun. Ama onunda Çakıra yanaşan kişinin Polat olduğunu anlaması lazımdı. Bilmiyorum senaryo eksikliklerimi yoksa seyirciye düşünmek için açık kapı mı bırakmışlar belli değil. Zaten Ufuk bey işiye yarımcık kalmıştı. Malumatın nereden geldiğini öğrenememiştik.



K
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: keymo

Tapınakçılar ne demişti.' Seni biz seçtik. Polat niye seçtiniz dediğinde babana kurdurduğumuzu sana yıktirmak için demişlerdi. Bence kesinlikle tapınakçıların emriyle efeyi kaçırdı ve zamanı gelince konseyi yok etmek için
Evet bu teori mantıklı geliyor. Aslan akbey tapınakçılara çalışıyor. Bilmeden de olsa.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Çavuş

Diziyle ilgili muhteşem bir detay daha var. 50. Bölümlerdeydi sanırım. Nasibim-1 operasyonu ile ilgili aslan beyi hesap vermesi için çağırıyorlardi o karanlık odadaki kişilerden biride sonradan pusu da istihbaratçı olan Vuraldi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: keymo

Tapınakçılar ne demişti.' Seni biz seçtik. Polat niye seçtiniz dediğinde babana kurdurduğumuzu sana yıktirmak için demişlerdi. Bence kesinlikle tapınakçıların emriyle efeyi kaçırdı ve zamanı gelince konseyi yok etmek için

Hocam bence öyle değil. Aslan'ın en başından beri derdi Karahnalı'dan kardeşinin ve hamile eşinin intikamını almaktı. Karahanlı tapınakçılara Aslan'ın kardeşinin de olduğu Filistin'deki kampın yerini söylüyor, kamp bombalanınca da Aslan'ın kardeşi, hamile eşi ölüyor. Aslan da büyük bir plan ile onun çocuğu olan Yakup Efe Karahnlı'yı yani bildiğimiz Ali'yi/Polat'ı kaçırıp senelerce Türkiye'de itina ile büyütüp yetiştiriyor.


Tapınakçıların seni seçtik demesi başka bir mevzu, onlar baronluk sistemini bitirmek için Polat'ı yani baronun oğlunu kullanmak istediler. Baronu onlar bitirdi, konseyi de Polat bitirdi. Tapınakçıların gözünde bir değeri yoktu Polat'ın çünkü Suriye'de verdikleri görevde kaç defa onu tuzağa çekmeye çalıştılar. Hem kendi eylemlerini yaptıracaklardı hem de Polat'ı da bitireceklerdi ama tutmadı işte. Mesela o freni bozuk bombalı kamyon, çatıya gizlenen ikinci keskin nişancı falan...



K
3 yıl
Çavuş

Aslan'a ilk bölümlerde gelen operasyonu başlatma emrinden yola çıkarak böyle çıkarım yapmıştım aslında. Doğu bey olamaz çünkü o çok sonradan öğreniyor. Başka da bi ihtimal kalmıyor. Ya ilk senaryo yazımında 3. bı karakter planladılar Herşeyin gerçek planlayıcısı üst akıl tarzında sonradan vazgeçtiler yada tapınakçılar ilk baştan beri devredeydi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Teğmen

R
2 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar merhaba ben çok kötü durumdayım. Bunca sene beklettim okadar dalga geçtik ettik. Başladım 1 haftada 97 bölüm bitirdim. Büyük bir boşluğa düştüm kesitleri görünce kalbimden bir parça kopuyor ben ne yapıcam?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Binbaşı

geçmiş olsun dahada başka dizi izleyemezsin sarar sarar başa döner kv izlersin


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ramazan1907
R
2 yıl
Onbaşı

Ya bu derin devlet ortadoğu ve gizemli örgüt işi çok etkiledi beni ve o tarihte o şekilde suriye ve amerika sahnesi resmen bitirdi beni çok kötüyüm çokkk




Bu mesajda bahsedilenler: @A.E.C
M
2 yıl
Yarbay

C
2 yıl
Yarbay

Videoyu izlemek için tıklayınız



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MDV
D
2 yıl
Yarbay

Bu aralar bir hareketlilik var sosyal medyada daha öncede yeniden başlıyor diye haberler gelmişti ama şuan alttan alttan işliyorlar gibi geliyor bana. Bazı sayfalar tekrar başlayabileceği haberleri aldık diyor resmi youtube hesabı eski bölümleri daha iyi kalite de yüklemeye başladı. İlk vadinin öncesini anlatan bir yapım olsa muhteşem olur. Çoğunlugun beklentisi bu. Tabiki bir sürü usta tiyatrocu hayatını kaybetti ama onların gençliğini oynayacak kişiler bulabilirler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

Necati Şaşmaz İbo Show'da açıklama vermiş bir kaç gün önce. Çalışmalarının devam ettiğini söylemiş. Raci, Bahadır olmasa başlamasınlar zaten


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DjarumBlack-
M
2 yıl
Yarbay

yeni dizi demiş. adı da büyük ihtimalle "kurtlar vadsi mesih" veya "kurtar bizi mesih" olabilir diyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MDV
M
2 yıl
Yarbay

adamın üzerine fazla gidiyorsunuz




Bu mesajda bahsedilenler: @MarionCobretti
B
2 yıl
Yarbay

tekrar izliyorum da...

nergis(veya nergiz?) Karahanlının 2 bölümde şakır şakır konuşmaya ve yürümeye başlaması falan, gerçekçiliği çok zedelemiş dizinin.

o zamanlar lise'ye yeni geçmiştim, çocuktum. düşünmemiştik bu kadar detayı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Yarbay

Dizi 3. Sezonda bariz bozuluyor. Bence sebepleri

1. Sülayman Çakır karakteri sette yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle erken çıkarılıyor. Muhtemelen devam etseydi en az ikinci sezon sonunda ölecekti.

2. Hüsrev ağa karakteride oyuncunun kanser olması sebebiyle diziden erken çıkarılıyor.

3. Seyfo dayı karakteride sağlık sorunları nedeniyle erken çıkarılıyor.

4. En önemlisi Osman Sınav diziyi bırakıyor.


Yani normalde 130-150 bölüm gibi sürecek dizi 97 bölüme indiriliyor. O yüzden bazı olayları hızlı geçiştiriyorlar. Zaten son sezon 11 bölüm falan.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 22 Nisan 2022; 4:24:47 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bcan402
F
2 yıl
Yarbay

Hocam madem siz konuyu açtınız ben devam edeyim. Geçen ay diziyi tekrar bitirdim (1-97). Daha önce de çok kez bitirmiş biriyim, yani diziyi tamamen bilen biriyim diyebilirim.

Bu dizinin arka planında gerçekten çok fazla şey yaşanmış, şahsen neler olduğunu merak etmiyor değilim. Gerek Necati Şaşmaz, gerek ekipteki diğer kişilerin röportajlarına bakıldığında hep bir ser verip sır vermeme durumu mevcut. Bir şeyler oldu ama bir türlü söyleyemiyorlar, baya sallantılı şeyler olduğu kesin gibi.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum birçok kişinin aksine ben bu diziyi ayakta tutanın Osman Sınav olduğunu düşünmüyorum. Herkes onun adını söylüyor ama dizinin asıl olarak "efsane" şeklinde hala anılmasını sağlayan, efsaneden kestaneye dönmemesini sağlayan kişinin Soner Yalçın olduğunu düşünüyorum. Osman Sınav falan hikaye bana göre.

Kendisi KV'den neden ayrıldığını sır olarak saklayacağını söylemişti. Çoğu yerde Karagümlüklüler tarafından falan tehdit edildiğini söylemişler. Ben buna da pek inanmıyorum ama neyse.

Gelelim Soner Yalçın'a, kendisi dizinin konsept danışmanı ve özellikle dizi sallantıya girdikten sonraki o tapınakçı mevzuları, kripteks mevzusu falan ancak ve ancak onun gibi birinin fantezileri sonucu ortaya çıkabilecek bir senaryodur. Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener'den böyle bir senaryo çıkmaz.

Buraya da ayrıyetten değineyim, bu ikilinin kafa yapısını EDHO isimli diziden az biraz anlayabiliriz. Özellikle kadınları mafyatik ortamlarda çok göz önünde bulundurma, çok fazla kadın muhabbeti olması, erkeklerin metres yapması ve bunları normalmiş gibi lanse etmeler vs... Ayrıca Bahadır Bey'in feminist bir yapıda olduğuna inanıyorum. Kendisinin bir röportajından sonra bu kanıya vardım. Kurtlar Vadisi'nde de 3. sezondan itibariyle Elif karakterinin iyice çekilmez tripleri, yaptıkları da bu konuya örnek olabilir.


Şimdi biraz dizi hakkında analizler yapmak istiyorum.

Esasında bu dizi 55. bölümden itibaren değil de bana göre 35'nci bölümden itibaren sallantıya uğramaya başlıyor. Arka planda öyle şeyler olmuş ki dizide bunu hissetmemek çok zor. Öncelikle ilk 20 bölüm kusursuz ve tam planlandığı gibi gitmiş bence. Ondan sonra ikinci sezon başlıyor ve malum hapishane sahneleri, savcının akıl oyunları falan çok güzel bölümlerle devam ediyoruz. Taa ki 35'nci bölüme yani Çakır'ın tombalacıyı öldürüp İstanbul sefiri olduğu yere kadar.

Burada şuna dikkat çekmek istiyorum Seyfo dayı; Çakır ve Polat'a ofiste harita üzerinden tek tek uzun uzun İstanbul'un yeraltındaki 6 babasını anlatıyor ve bu olay seyircinin gözüne sokularak yapılıyor. Yani aslında sezon sonuna kadar işlenecek uzun bir senaryonun temeli burada atılıyor. Tek tek 6 baba bize tanıtılıyor. Şimdi size soruyorum bu 6 baba böyle bir çırpıda tek gecede harcanmak için mi uzun uzun tanıtıldı seyirciye? Hem de aradan kısa bir süre geçtikten sonra. Tabii ki hayır. Muhtemelen 55. bölüme yani sezon sonuna kadar bu 6 baba ve Çakır'ın arasında büyük çatışmalar, olaylar dönecekti. Çakır da sezon sonu ölecekti. Bize bunun hazırlığı yapıldı. Bu 6 babayla alakalı doğru düzgün bir şey yaşanmadı dizide, çok kısa tutuldu. Cerrahpaşalılar hariç. Onlarla yaşanan olaylar da biraz zorlama geldi. Çakır aslında hatalıydı, Halit'in küçük yeğenini öldürttü, bir de üste çıkmaya çalıştı. Çakır birden bire seyircinin gözünde kötü gösterilmeye başlandı ve erkenden çıkarıldı. Yani 35'nci bölümden sonra arka planda bir şeylerin değiştiği çok bariz.

Polat'ın Aslan amca ile olan malum tartışma sahnesi de daha farklıydı muhtemelen. Polat gerçekten de kötü tarafa geçmiş olabilirdi. Abdülhey'in diziye dahil olma sebebi de birazcık bu konuda bana ipucu veriyor. Bilmeyenler veya unutanlar için: Abdülhey, Aslan tarafından Polat'ı takip etmek ve yanlış bir şey yapıp yapmadığını kontrol etmek için yanına yerleştirildi. Gerektiğinde müdahale edecekti.

Bir de Karahanlı'nın vermiş olduğu tutarsız kararlar var.

Karahanlı en başından beri hep ne diyordu, ne düşünüyordu? Çakır'ın ve dolayısıyla Polat'ın arkasındaki eli, gizli gücü öğrenmek; bilmek istiyordu. Bunu çok merak ediyordu. Sırf bu yüzden Çakır'ı yükseltmeye, tüm kapıları ona açmaya karar verdi, taa ki arkasındaki eli sıkıştırana kadar. İşte bu kararı verdikten kısa bir süre sonra Karahanlı anlamsız bir şekilde U dönüşü yapıp Çakır'ın kalemini sırf sokaktaki birkaç tozcuya müdahale etti diye kırıyor. Eee hani sen Çakır'ın, Polat'ın arkasındaki gücü merak ediyordun. Hep sizden bir adım önde olan gücü bilmek istiyordun. Çok basit bir bahane bulunmuş oldu.

Çok net senaryo burada "ben değiştirildim" diye bağırıyor.

Karahanlı demişken, Zafer Ergin de dizinden ayrılmak için tutturmuş, baskı yapmış galiba. Daha sonra kendisi bir televizyon yayınında diziden ayrılma sebebi olarak dizinin kötü örnek olduğunu falan söylemişti.

Arka Sokaklar yıllardır çok mu iyi örnek oluyor seyirciye? Çoluk çocuk bile ciddiye almıyor şu diziyi. Şöyle bazı oyuncuların bu tarz triplerine hiç anlam veremiyorum. Türkiye'nin en sevilen dizilerinden birinde oynuyorsun adı üstünde "dizi" bu kamu spotu değil.


Bir diğer aklıma gelen karakter Samuel Vanunu. Bu karakterin planlamasında da arka planda sonradan değişiklikler yapıldığını düşünüyorum. İzlerken karakterde bazı gel-gitler hissediyorum. Tam nasıl ve nereye konumlandırılacağı belirlenememiş gibi. Nizamettin'in tapınakçı olup hatta ve hatta konseyi yıkacak güçte olup da Samuel'in hiç bunlarla alakası olmaması bana mantıklı gelmiyor. Özellikle Samuel'in Karahanlı suikastiyle olan bağlantısı da sonradan uydurulmuş bana göre. Zaten dizinin bana göre en sıkıcı bölümlerinin yer aldığı kısımlar da burası (60'lı bölümler).


Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Daha birçok şey vardır da hepsini bir anda hatırlayamadım. Bir süredir bu gördüklerimi aktarmak istiyordum hep.



Son olarak bu diziyle alakalı Ekşi'de gördüğüm bir yorumu aktarmak istiyorum, ben de katılıyorum o yoruma: Mükemmel oyuncu kadrosu, amatörlerin elinde harcanmış.
Tamam yine ortaya güzel bir iş çıkmış da, bu kadro Pana Film değil de daha profesyonel bir ekibin elinde olsa kim bilir neler olurdu? Düşünmeden edemiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 27 Haziran 2022; 3:19:2 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cihat_,
F
geçen yıl
Yarbay

Az önce şu attığım videoyu seyrettim ve aklıma direkt bu dizi geldi. Bildiğin 90-2000 arası epey anlatılmış bu dizide.

Bir kez daha bu dizinin yapımında Soner Yalçın'ın ne kadar kritik öneme sahip olduğunu anlamış oldum. Pala karakteri çok net onun eseri. Cem Ersever'in en son onunla görüştüğünü bilmiyordum mesela.

https://www.youtube.com/watch?v=-ofhuMjDNn0





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 9 Aralık 2022; 4:31:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.