Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
890
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Açılışta Siyah Ekran? (Açılmayan Monitör?)
İ
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar!
Sorunumu sizinle paylaşmak istiyorum. Cevap verenlere şimdiden teşekkürler!

- Bilgisayarı ilk açtığımda ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor, sadece simsiyah bir ekran. (Monitör: Samsung 940BW ve DVI kablosu kullanıyorum) Fakat bilgisayar görüntü olmasa da Windows'u yüklemeye devam ediyor.
- Yaklaşık 5 dk sonra monitörde "No Signal" yazısı çıkıyor. Daha sonra kasanın arkasındaki DVI kablosunu 1-2 kere çıkarıp taktıktan sonra ancak ekrana görüntü geliyor.
- Bu problem her bilgisayarı açtığımda başıma geliyor.
- Bu problemi laptopumdan RBG kablosu kullanarak aynı monitöre çıkış almaya başladığımdan beri yaşamaya başladım. Aynı problem laptopta da oluyor.

Problemin nedeninin ne olduğunu ve çözüm için öneride bulunabileceklere tekrar teşekkürler!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernall -- 24 Ağustos 2012; 15:38:26 >

C
12 yıl
Binbaşı

farklı kablo ile deneyin arkadaşımda ramleri oturtmamış o nedenle ekrana görüntü gelmiyordu


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Cevap için teşekkürler.
Ama durum şu ki monitörün davranışı hem masaüstü PC'de hem de laptopta da aynı. Yani ram olayı biraz olasılık dışı gibi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
12 yıl
Onbaşı

VGA kablosunu değiştirerek deneyin birde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
12 yıl
Yarbay

-Ekran kartını tam oturduğundan emin yada onboard dene.
-Başka kablo ve monitör ile dene.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Kabloları değiştirerek denedim. Değişen bir sonuç yok. Monitöre her bilgisayar açılışında geç görüntü geliyor. Aslında şöyle de diyebilirim; monitör ben bilgisayar açtığımda hala standby durumunda kalıyor. yaklaşık 10 dk sonra jetonu düşüyor ve "no signal" yazısı geliyor. Şu ana kadar VGA, HDMI, DVI kabloları ile denedim. Hepsiyle de aynı problem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Onbaşı

Merhaba arkadaşlar.
Benim sorunum şu: Kamuda görev yapıyorum. Servisimde 7 adet pc var ve farklı lcd ekranlar kullanılmakta. bir çalışanımızın pc sinde beko marka kare ekran var aynı ekrandan yedek ekranımız var. Pc açılıyor, ama ekran açıp kapatıyor ve işlem yaptırmamaya başladı, tüm kabloları pc yi denedik ama sorun düzelmedi.kasayı başka ekranlarda denedik çalışıyor, ama monitörü takınca çalışmıyor, aynı monitörü diğer pc lere taktık yine aynı sorun yanıp sönüyor açılmıyor, diğer yedek sıfır monitörü denedik maalesef o da açılmamaya başladı. sorun acaba monitörlerin kendi çözünürlükleri olabilir mi? kabloların tamamını değiştirerek farklı kombinasyonların hiçbiri kar etmedi.Yardımcı olabilecek biri varmıdır?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.