Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
33
Cevap
5405
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Klima çok fazla soğutuyor (2. sayfa)
T
9 ay
Yarbay

Baymak var bende de 24K btu. 32 30C de tutuyoeum oda 26c ye gelince. Yetiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Taibenna
T
9 ay
Yarbay

Oda da termometre kullanin dijital. Oda 26C olunca klimayi 32 ye alin ve bakin eger isimiyorsa 30a dusurun bende de benzer sorun var. Baymaklarim termometre olayi bi tik degisik ama gercekten inverteri iyi calisiyor kompressorden ses geliyoe oda hedef sicakliga ulasinca.

Iyi izolasyon varsa bina gunes almiyorsa normal yasadiginiz sey bende de 55m2 oda da 24K btu var 25C de birakirsma oda da durulmaz oluyor soguyumca oda 32 veya 30C de birakiyoeum dis hava sicakligina gore degisiyor
Asiri konforlu oluyor oda hep 26C de kaliyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @osman_goksel
A
9 ay
Yarbay

Soğutsun hocam amacı bu



C
9 ay
Teğmen

Bu sorun bence klima sensörünün düzgün çalışmamasından dolayı kaynaklanıyor. Şöyle bir fikir aklıma geldi. Cosa akıllı termostat gibi bir termostatla klimayı kontrol etmek. Termostat kendi sensörü üzerinden klimayı kontrol edeceği için bence sorun çözülür ve daha doğru ölçüp kontrol edecektir. Çoğu klimanın sıcaklık ölçümünde sapma var zaten. Belki cihaz inverter yerine on/off olarak çalışır emin değilim ama sorun çözülmüş olur en azından.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 ay
Binbaşı

Bende de Baymak klima mevcut. ifeel diye bir buton var kumandada. bu durumda kumandanın içindeki sıcaklık sensörü devreye girip klimayı kontrol ediyor. Genede başka bir termostatla kontrol ettiğimde sapma var yaklaşık 1 derece. Genelde 27 dereceye ayarlıyorum ortamı 26 dereceye getiriyor. Arada 25,5 dereceye düşüp tekrar 26 ya çıktığı oluyor ama en konforlu şekilde böyle oldu.
Tabi klima kontrolünü kumandadaki sensör belirlediği için kumandayı odadaki uygun bir yere koymak yani direk klima karşısına koymadan odanın sıcaklığını genel olarak algılayabilrceği bir yere aynı zamanda klimayı kumanda edebileceği göreceği yere koymak gerekiyor.



T
8 ay
Yarbay

24K inverter icin durma soz konusu degil odayi 26C de sabit tutuyor. Sadefe kompresor cok yavaslar.

Invertersiz normal klimada evet kapanir kompresor.

32C de iken 24K btu klimanin toplam elektrik tuketimi belki 300 400 watt falandir.

Surekli ac kapa yaparsan daha cok yakiyor.

Mesela 25C de tutsam oda 24c oluyor ve cok soguyor kapatmak zorunda kaliyorsun. Kompresor soguyoe oda isininca tekrar aciyoesum boylece ssrfiyat yuksek oluyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Premium Gold Member
T
8 ay
Yarbay

Soguk olan odayi ayni derecede turuyor. Disarisi 32 oda 26c de kaliyor. Once 25 26C ye ayarliyorum 20dk sonra kademeli larak yuketliyorum. Disarisi cok sicaksa mesela 36c , klimayi 30C veya 29c de tutuyorum odayi 26C de sabit tutmak icin. Cok konforlu oluyor. Alet invtersiz olsa 32C de ayarlayinca calismaz bile.. bos hava basar kompresor kapanir.

24K btu cihaz oda da 50m2 civari. 32C de kompresor kendini yavaslatiyor ama kapatmiyor. Neticede azda olsa soguk hava giriyor.

Cihazin termostatinda bi sorun var 25c de birskinca oda 24C olsada kompressor cok yavaslamiyoe. Kumandadaki ifeel ile halledeilirde onla ugrasmak dert.

Inverterli cihazlar kapanmiyor. Hedef sicakliga ulasinca kendini cok yavaslatiyor. Hedef zaten 32c ise kompresor varla yok arasinda en dusukte calisir yine elektrik cekecektir 24K btu sonucta sistem full bakir tesisat. Icinde 2Kg klima gazi var o surekli donuyor hocam olay onun sistemde donmesi. Ne hizda dondugu kompresorun ne gucte calistigi ile iligi. O da ne kadar elektrik yaktigini gosteriyor. Gazdan siviya , sividan gaza yani kompresor kondensor, evapator, komprrsor konsender dongusu calistikca surekli olarak oda da sohuk bi hava doner odadaki isiyi disari atariz klima gazi ile.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 8 Ağustos 2023; 22:58:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Aciz Vesikası
S
8 ay
Yarbay

Urfa bölgesindeyim,12 btu daikin A sinif klima mevcut yatak odasin da 27,28 sessiz ve ot fan kullaniyorum kapattigina şahit olmadim dişari vardir herhalde 30 yada 32,33 vs..7/24 acmasam da temmuz ayina tahmini 200 tl yansidi gibi kapatma olayi cözemedim kapatmasi gerekiyor mu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 8 Ağustos 2023; 23:29:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 ay
Yarbay

Anladim tşk edrim.Tüketimimden memnun gibiyim yani 7/24 calişmada günde 5,6 saat durmada calişiyor hatta 7 saat diyelim 200,250 tl bana göre uygun gibi kismasi dediginiz gibi mantikli bilgi için tşk,17,18 yildir arcelik eski marka klimayi gecen yaz satmiştim A++ 12 btu aldim ama sogutmasindan şikayetciyim oda 30 veya 35m2 ama L şekli gibi onu araştirmasina girdim eski tip kıyaslanamaz btu olarak ama en azindan serin bi ortam beklerdim başka model olsa belki sogutmada başarili olabilirdi canımı sıkan bu hususu baya araştiricam gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Aciz Vesikası
T
8 ay
Yarbay

Durmamasi gerekiyor aslinda. Cok sessize aliyoe olabilir kompresor kendini watt metre ile olctunuz mu? Fanin durmasi kompresorun durdugu anlamina gelmiyor. Duruyorsa zaten normal klima gibi yuksek sarfiyatli olacaktir... inverterli olduguna emin misiniz??
Markasi neydi bu klimalarin?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Aciz Vesikası
T
8 ay
Yarbay

Kapatmamasi gerekiyor inveeterin butun olayi kompresorun durmadan calismasi, voltaji cok dusurup com yavas calismasidir...

Normal klima kapanir. Surekli kapa ac yaptigi icin kompresor sogur, klima gazi donmez, tekrardan gazi sivislastirmak icin en bastan baslar kompresor calismaya bu yuzden yuzde 30 ile 50 oraninda daha cok yakar noemal tip klimalar..

32C ye ayarlasiniz bile o kompresor donmelidir em yavasta da olsa.

200tl iyiymis.. 1000tl geliyor bize gerci 2 buzdolabi var ama olsun.

Ayrica kisin klima ile isinmak cogu insanin bildiginin aksine , dogal gazdan bile ucuzdur.

Klimalar ayni zamanda isi pompasidir.

Bugum isi pompasi dedigimiz sey 60 70 bin tl den bsslayan bi alet ve teknolojisi klima ile ayni :)

Hava eksi 20 30 ise isi pompasi veya klima iceriyi isitamaz ama eksi 5'e kadar gayet verimli calisir.

Klimalar resistor kullanarak isi vermez, kisin disardaki isiyi klima gazini kullanarak evin icine verir. Hava 0 derece bile olsa aslinda hava da isi enerjisi vardir. Eksi derece diye bisey aslinda yoktur. Mutlak sifir 0 kelvin yani eksi 273 derecedir.

Dogal gazdan bile daha verimlidir klima ile iisnmak... daha az para gider yani.

Klimanin isinma fonksiyonu sadece devrenjn yon degismesidir. Kondenser ic unite olur, evapator dis unite. Bunuda bi tane valf ile yapar... o kadar basit bisey ki..


Kisin klima kullanmak cok makul isinmak icin

Villalara kurulan isi hava pompasi sistemi ile klima isi pompasi esittir kisaca...

Geotermal isi pompasi var birde o daha farkli bir olay onu apartmana kuramayiz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SEHZADE63
T
8 ay
Yarbay

Bu anlattiginiz normal klimalarin davranisidir. Inverter kompresorunu devre disi birakmaz diye biliyorum.

200w degei goruyorsanjz kompresor devrededir. Fan 200w cekemez



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 ay
Teğmen

Bugün farkettim Eco modunda klima 26 ya ayarladıysan 25 e düşünce çalışıyor, 27 ye çıkınca duruyor ve az enerji tüketiyor. Ayarladığın derecede çok dalgalanma yapmıyor. Normal kullanımda olan, bu konuda da bahsedilen aşırı soğukluk ve sıcaklık da olmuyor. Normal kullanımda ben de konudaki gibi 26 ya aldığımda 24 e kadar düşürüyor, soğuk oluyor, 27 ye alınca da yetmiyor. Ecoda kompresör kendini çok çok düşük frekanslara çekiyor. Ama tabi klima tek odada veya oturma odasında kullaniliyorsa Eco modu verimli olur. Benim gibi tek klimayla evi soğutmaya çalışıyorsanız ecoda evi sogutamazsınız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @caliskansahis44
Y
8 ay
Teğmen

kendi tahminim burada devreye giren konu inverter klimanın kompresörünün en düşük kaç watt'a kadar inebildiği. Üst segment serilerdeki kompresörler 100 watt'a kadar iniyor onlarda bu durum yaşanmıyor ve çok konforlu oluyor, bazıları ise 300-400 ün altına inemiyor işte o zaman içerisi soğuyorda soğuyor. Bu durumu iki farklı arçelik klimada yaşıyorum, birinde 24 de çok konforluyuz, diğerinde 24 de kemiklerimiz donuyor, başka bir odada on-off 25 yıllık general elektornik var o bile daha konforlu.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.