Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
724
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2 yıldır orijinal Windows 7 sahibiyim, Windows 8'e indirimli yükseltebilir miyim?
G
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

2010'dan önce hiç orijinal Windows sahibi olmadığım, dolayısıyla bir üst Windows sürümüne indirimli yükseltme olanaklarını araştırmadığım için, bu konuda deneyimim ve bilgim yok. Dolayısıyla sorum, daha önceki Windows sürümlerini de kapsayıcı, genel bir soru olarak algılanabilir.

Biraz araştırdım. Belli dizüstü bilgisayar markaları (Mesela bir arkadaş bu bölümde Sony VAIO için konu açmış.), şu günlerde, belli tarihlerden sonra satın alınan Windows 7 için, Windows 8'e indirimli yükseltme olanağı sunuyor.

Bende de Toshiba marka bir dizüstü bilgisayar var; fakat 2 yıldır kullanıyorum. Orijinal lisanslı Windows 7 Home Premium işletim sistemi yüklü; yani lisans da 2 yıldır mevcut, yeni değil. Yine de Windows 8'e indirimli yükseltme olanağım var mı? Daha önceki Windows sürümlerinde de böyle bir şey var mıydı? Yoksa, orijinal Windows 8 sahibi olmak için, illa sıfırdan kurulum yapmak üzere tam ücret ödemem mi gerekiyor?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 19 Haziran 2012; 18:05:18 >

T
12 yıl
Yarbay

Burada bilen arkadaşlarımız yazdılar..Bu yılın son üç ayında satılan bütün WİN 7 programlı bilgisayarlar 15 usd fark ödeyip WİN 8 e yükseltilme hakkı verilecekmiş.. Yıl sonu WİN 8 çıkacak beklentisi ile tamamen kesilen bilgisayar, tablet, laptop satışlarını devam ettirmek için Microsoft bu desteği bilgisayar üreten ve satan bütün firmalara yapacak..Deniliyor....Sizde böyle bir durum yok.. Bekleyip göreceğiz..Saygılarımla..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
2
12 yıl
Yüzbaşı

Sanırım izin verilmiyor. Keşke verilseydi, ben de çıktığı ilk gün almıştım. En azından 30 TL değil de 60-70 TL olsaydı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Anladım, teşekkür ederim.

Anlaşılan orijinal Windows 8 almak istesem, yine fahiş (bana göre) bir ödeme yapmak zorunda kalacağım. :)

@Geschichte
60-70 TL olsaydı ben de düşünürdüm gerçekten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 28 Haziran 2012; 1:10:20 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.