Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
154
Tıklama
0
Öne Çıkarma
suse 9 ve qt /kppp
T
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar suse 9 da root(sisteme root olarak giriyorum) olarak internete rahatlıkla bağlanıyorum ancak kullanıcı olarak sistemi açtığımda bağlanamıyorum pppd hatası ve /etcresolv.conf dosyası bulunamıyor diyor resolv.conf dosyasını oluşturuyorum fakat her açılışta kayboluyor(ilginç geldi). ama root da tak diye bAĞLANIYOR
sizce problem nedir. ayrıca kullanıcı iken kppp ise root yetkisi altında olduğundan ve SUID bit yapılandırması ... vs didye bir hata veriyor.



T
20 yıl
Yüzbaşı

kppp programı /etc/resolv.conf dosyasını normal bir kullanıcı olarak oluşturamıyor.
çünkü /etc/ klasörüne sadece root yetkisine sahip kullanıcılar yazabilir.

3 seçeneğiniz var:

1.Normal kullanıcı iken terminalden "su" (super-user) komutunu verin.size root şifresini soracak.şifreyi girdikten sonra kppp'yi root olarak çalıştırabilirsiniz.

2./usr/bin/kppp programına "Super User ID" (SUID) vermek. Yani programa (kullanıcıya değil) super user yetkisi vermek.Bu çok kullanıcılı sistemlerin güvenliği açısından tavsiye edilmeyen bir durumdur. Ama sizin için bir sakıncası yok.

chmod +s /usr/bin/kppp

komutuyla programa SUID verebilirsiniz.

3. ise sadece root olarak çalışmak..

kolay gelsin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.