Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
13046
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Buzdolabının kapağını açık unutunca?
M
12 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar bana çok fena şeyler olacakmış gibi geliyor ama bir anlatayım.

şimdi ben 2 hafta önce evi kilitleyip tatile çıktım. Buzdolabının kapağını açık unutmusum 2 haftadır da kimse girmedi eve. Bugün arkadaşım gitti o görmüş kötü haberi verdi bana. Ben evden çıktıktan 1 gün sonra 95 lira elektrik faturası gelmiş. Ortalamamız 75 TL'ydi. yani ortalamanın 20 TL üzerinde. şimdi bu buzdolabı 2 haftadır sürekli çalışmış mıdır? yoksa normalde olduğu gibi ara ara çalışıp durmuş mudur? bu fazladan 20 lira 1 günde tükettiği elektrik olabilir mi? olursa bana ne kadar fatura gelecek. yandım ben ki ne yandım :(

buzdolabı da böyle birşey bunun biraz uzuncası. sinbo ofis tipi küçük:

< Resime gitmek için tıklayın >



C
12 yıl
Yüzbaşı

Hocam kombi açıkmıydı evin sıcaklığı ne durumdaydı yani soğutucunun bulunduğu ortamın sıcaklığına göre değişecektir fatura. Ancak 1 günde 20tl biraz fazla gibi geldi 1 kw 30 kuruş gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam, soğutucunun kapağını tekrar açık bırakıp elektrik tüketimi yapan bütün cihazları kapatarak yarım saat felan sayaçtaki farkı gözleyip ne kadar elektrik harcadığını hesaplayabilirsiniz..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Teğmen

arkadaşınıza bugunkü sayacınızın değerini okutup, gelen son fatura ile hesap yapabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
12 yıl
Yarbay

Buzdolabına ortalama 120watt desek 2 haftada 0,12kw X24 saatX 15 gün X 0,294TL=12TL elektrik yakmıştır.

Tabi motor aşırı ısınıp termik açmadıysa :)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.