Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
52
Cevap
8150
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Samsung CEO: Steve Jobs, sonsuza kadar hatırlanacak (3. sayfa)
L
13 yıl
Binbaşı

Her şeyi Allah bilir, Allah herşeye kadirdir.



W
13 yıl
Yüzbaşı

işi dine çekmişssiniz tebrikler. bırakın ölünceki cennet oratya gidene kalsın. siz yorumlamayın bi zahmet! steve pc dünyasına çok şey kattı, bunları tırnaklarıyla başardı, emekçi bir ailenin çocuğu olarak. ağzında gümüş kaşıkla doğarak başarmadı. çok şey kattı teknolojiye ama dokunmatşk telefonda onun fikri değildi allah aşkına ilk ve gerçek ki hala (iddia ediyorum) tatminkar bir başarım sunan akıllı telefon sony ericcsson p900/p800 dür. daha iphone adını steve jobs bile bilmezken yapmıştı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl
Yarbay

ne kadar boş beleş yorum var. yazık forumun geldiği şu duruma...



L
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Zyx

e zaten ünlülerin Steve Jobs hakkında söylediklerinin olduğu bir konu yok mu?

Var ama ne kadar çok konu o kadar trafik ve reklam geliri site için, alıştık ya zaten haber adı altında reklam da yapıyorlar, seviyeli bilgi paylaşımlarını baltalayan fanboyları da engellemiyorlar. Biz de teknolojiyi takip etmeye, bilgi alışverişinde bulunmaya çabalıyoruz işte burada...

Bu arada başlığa "Samsung CEO'su" yazılması gerekiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 7 Ekim 2011; 2:46:24 >

L
13 yıl
Çavuş

samsung da olmasa kazıkcı apple a mecbur kalacaktık.



B
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_58

hayatımda hiç apple ürünü almadım, alanlara karşı çıktım, iphone yerine android aldım; onu savundum ama Steve Jobs gerçekten bir dehaydı, sabah uyandığımda yatağımda haberleri okumak için android cihazımdan siteye girdim ve manşette steve jobs'un vefat ettiği yazıyordu gerçekten sanki çok yakın birini kaybetmiş gibi hissettim sanki ölen yakın bir dosttu

Bu forumlarda aylardır hatta yıllardır samsung du apple dı nokiay dı diye nerdeyse birbirimizi yiyoruz.Bundan sonrada yemeye devam edicez sanırım.Ancak yiğidi öldürüp hakkını teslim etmekde var demekki hala.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
13 yıl
Yüzbaşı

Ben bu foruma, benden büyük ya da küçük hiç kimseye bir şeyleri ispat etmek veya üzerime vazife olmayan akıl hocalığı ile kabul ettirmek için asla girmiyorum ve mümkün olduğu kadar tartışmanın olduğu konulara da yazmamaya özen gösteriyorum, göz atıp çıkıyorum. Yalnızca kendi düşünceme göre oy veriyorum. İlginçtir, vefat etmiş bir insan ile ilgili hemen hemen tüm konular, eninde sonunda bir şekilde dine kaydırılmış. Müslüman olması, olmaması, sattığı ürünlerin pahallı olup olmaması, kalitesi, kısıtlaması hiç bir şey değil buradaki konu arkadaşlar.

Ölmüş bir insan var konu olarak ortada ve en azılı rakipleri bile geçici olarak bile olsa herşeyi bir kenara bırakıp (bu duruma gerçek anlamda üzülmemiş olsalar bile), yaptıklarına duydukları saygıdan ötürü centilmence başsağlığı dilemişler ve Jobs'ın teknoloji alanındaki katkılarını takdir ettiklerini dile getirmişler. En doğal hakkınız olarak düşüncelerini, yaptıklarını ya da yapmadıklarını, başarılarını hiç bir şeyini beğenmeyebilirsiniz, sevmeyebilirsiniz, size uymayabilir, saygı duymayabilirsiniz ama lütfen sonuç vermeyecek tartışmalar başlatmayın artık. Buradaki tartışmalar ile varılacak sonuçlar inanın hiç kimsenin hayatını değiştirmeyecek, vefat etmiş bir insan içinse zaten anlamı olmayan bir durum.

Yukarıda bir arkadaşım insanlığından bahsetmiş ve tesadüfen rastladığım ünlü Wired dergisinin sayfasında yazılmış, yorumunlardan birisinin bağlantısını paylaşmak istedim:

"Westcliffe Courtland
My youngest brother has muscular dystrophy and is now quadriplegic, with just about enough movement to steer his electric wheelchair. A few years ago my mom found that someone had put together a bluetooth computer controller allowing the user to control the computer using the wheelchair joystick. The family clubbed together a bought him an iMac with a plan to give him back some of his independence. It all connected wonderfully, the mouse moved, some keyboard software and we were set.. we thought. The only problem was that the mouse move juddered, pausing then racing across the screen to catch up with the movement, rendering the whole set up useless. A lot of testing later, showed that it worked perfectly on a Windows PC, just failed on the iMac. My mom spent a lot of very frustrating time talking to Apple support here in the UK, who essentially said that it was an unapproved bluetooth device and tough luck we were on our own. Out of sheer frustration my mom wrote an e-mail to Steve Jobs venting her frustration at what was happening, never expecting a reply. The surprise was a remarkably prompt, somewhat curt (as he was prone to) reply from him. He had assigned a group of technicians and programmers to resolve the problem. They carefully researched the problem and discovered that it was due to a very slight error in the implementation of the Bluetooth stack in OSX that was almost unnoticeable. They then built my brother a bespoke update to OSX to solve the problem. An update which appeared a couple of updates later in the routine updates for everyone else. This brief interaction with Steve Jobs resulted in an effect that changed my brothers life and had a huge, wonderful effect on my family. We never thought a CEO of a corporate would care. He did, he didn't have to, but he diverted resources to make a difference to just one person, the difference between dependence and independence in a number of important ways. Thank you never seemed enough for what was done and for all he did in the corporate world and all of the incredible things he introduced to the world it is for this one act of human kindness he will forever be in the heart of me and my family.
"

Hatam varsa lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar uyarsın.

En küçük kardeşinin, kas yetmezliği olduğunu ve son olarak kolları ve bacaklarının da felç olduğunu, yalnızca elektrikli tekerlekli sandalyesini hareket ettirecek kadar hareket edebildiğini yazmış. Bir kaç yıl öncesinde de annesinin, tekerlekli sandalyeyi, blutetoothlu bir bilgisayar ile kumanda eden bir sistem bulduğunu ve tüm ailenin bir araya gelerek kardeşine, en azından biraz daha bağımsızlık kazandırması için bilgisayar olarak iMac aldıklarını belirtmiş. Mac bluetoothla ilgili sorun çıkartıyor, Windows kurulu bir sistemde ise sorunsuz çalışıyor. İngiltere'de ki Apple destek servisi bluetoothun onaylanmamış bir ürün olduğunu belirterek aileyi bu sorunla başbaşa bırakıyor. Bu duruma sinirlenen annesi Steve Jobs'a olanları anlatan bir mektup yazıyor, Jobs'dan gelen yanıtta kısaca yazan ise, "Bu sorunu çözmek için teknisyen ve yazılımcılardan oluşan bir ekibi görevlendirdiğini" belirtiyor. Ekip sorunu tespit ediyor, OS X'in bluetoothla ilgili neredeyse farkedilemeyecek kadar küçük bir hatası olduğu bulunuyor. Bir süre sonra kardeşinin sistemine özel bir güncelleme gönderiyorlar, daha sonra bu güncelleme genel olarak yayınlanıyor. Steve Jobs'la bu kısa temasın bile kardeşinin hayatını iyi yönde değiştirdiğini belirtmiş. Bir firma CEO'sunun önemsemeyeceğini düşündüklerini ama onun mecbur olmadığı halde umursadığını ve sahibi olduğu kaynakları yalnızca bir insanın bağımsızca hareket edebileceği şekilde etkileyerek yönlendirdiğini yazmış ve sonunda da minnettarlığını dile getirmiş.

Kaynak:http://www.wired.com/epicenter/2011/10/steve-jobs-disability/

Olumlu ya da olumsuz yazılabilecek pek çok şey var bu yaşananla ilgili, ama bence önemi yok, dünya devi bir firma yalnızca bir insanın hareket özgürlüğüne bir nebze olsun katkıda bulunmak için vakit ve kaynak ayırıyor, hem de kapitalizmin göbeğinde kurulmuş, tek önemsediği şey para olan bir firma. Huzur içinde yat Steve.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Çavuş

D
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: xDé

kim ne derse desin android

adroidinle sana mutluluklar :))


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
13 yıl
Yarbay

len hepiniz yanacaksınız cehennemde bir tek Stew yanmayacak,nerde moron var toplanmış buraya dileyeceğiniz bir baş sağlığı dilemeyecekseniz alın kelimelerinizi gidin.



S
13 yıl
Yüzbaşı

eyvallah öldü, büyük adamdı, iyiydi, öyleydi böyleydi. Ama her bi ölen ünlünün arkasından 3 ay boyunca başka muhabbet dönmüyor. internet, televizyon, sokak muhabbetleri varsa yoksa ölen kişi ile alakalı oluyor. haliylede biraz kabak tadı veriyor. bırakın artık tadında kalsın evet büyük birisiydi, çok katkıları var dünyaya fln ama yeter. Benimde çok sevmeme rağmen bazı isimlerde bu iş o kadar uzadı ki artık isimlerini bile duymaya tahammül edemiyorum. Bırakında güzel bi şekilde kalsın akılda...



W
3 yıl
Onbaşı

Bence düşman olsalarda arkadaşlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Windows 10 pro kullanıcı

Bence düşman olsalarda arkadaşlar.
sen ne diyorsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.