Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
943
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Htpc için uzaktan kumanda yapmak için fikir topluyom bi el atın
B
Doğum gününü kutla!
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba dün gece saat 4 sularında kalkıp film izlediğim bilgisayarı kapamak zor geldi ve 5-10dk dünyadan koptum aklıma bi proje geldi yada piyasada bulunan ama benim haberimin olmadığı bi ürün blueTooTh yada Kızılötesi çalışan bir bilgisayar kontrol etmek için kumanda düzeneği (media center pc ler ile gelen veya ekstra alınanı kastetmiyorum baştan bilelim) yani bilgisayarın açılışını bu kumanda aracığıyla yapmak - volume açıp kapamak-mute- zoom-(bazı Kullandığı torent programlarının otomatik başlatmak) gibi işlevlerde kullanabileceğim bir kumanda yapmak veya hazırda varsa 100lirayı geçmez ise alıp böyle birşey düşünüyorum media center kumandalarını programlayıp açılış kapanış gibi olaylarda kullanabilirmiyiz böyle birşeyi başarırsak harika olurdu bi yardım edin :)



S
14 yıl
Yüzbaşı

G
14 yıl
Binbaşı

bu konu üzerinde bende uzun süredir çalışıyorum kablosuz klavye (bluetooth olarak haberleşme yapan kızıl ötesi değil) devrelerine yoğunlaştım. Bu devreleri kullanarak uzaktan kontrol paneli yapmayı planlıyorum. Avuç içine sığacak kadar küçük yapamasamda ya sürekli olarak kullandığım koltuğun kol dayama yerine gömme ve tuşların üzeri plexi panelle gizlenmiş bir uzaktan kontrol ünitesi yada sol koluma bilekten itibaren 10-15 cm uzunluğunda bir kontrol paneli yapmayı düşünüyorum. Devre üzerindeki çalışmaları tamamlayabilirsem (yetersiz elektronik bilgiyle öğrenerek yapmak çok zaman alıyor) bileğe takılan modeli yapmayı düşünüyorum. Tıpkı filmlerdeki gibi Birde eskiden ortalıkta paralel porttan yapılan uzaktan kumanda devresi dolaşırdı çok basitti hatta yapmıştım ama bilgisayara yüklenen programı biraz tutarsız çalıştığı için canımı sıktı. Dursa hala direk kargoyla bile yollarım incele geliştir kendi keyfine göre diye. Benim aklımdakiler bu kadar çok kişi bu sorunu kablosuz mouse alarak çözüyor orası ayrı

düzeltme: klavye devresi ne işine yarayacak dersen km player yada vlc player üzerinde kullanmayı düşünüyorum örneğin Alt+8 tuşu alt yazı seçimi yapıyorsa benim hazırlayacağım devrede tek tuşla bu ikisine basılmış olacak program açık olduğu sürece işlevini yerine getirecektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6460740D9 -- 1 Temmuz 2010; 11:29:01 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
14 yıl
Teğmen

siz :) iyice uçtunuz ha kalk git kapat şu pcyi elinle uyuşuklar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Binbaşı

modifiye bölümünde kısıtlama yoook


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Binbaşı

hocam ne yaptın var mı bir gelişme?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
Doğum gününü kutla!
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

bir arkadaşın elinde asus kumanda varmış kızılötesi ile çalışan onu almayı planlıyorumda mesela bi tuşa basınca Windows Media Player açılsın bi tuşla facebook bir tuşla google bir tuşla Donanımhaber açılsın isterdim ama nasıl programlayacağımı bilmiyorum elinde Cd tarzı birşey yok alacağım arkadaşta Asus un ürünü yani media center deil tak çalıştır dedi bana bende programlama yapmak istiyorum ya bu pc yi kapamak neden zor geliyor anlatayım bazı günler pc sesli çalışıyor rahatsız oluyorum dolayısıyla sabah 7 de işe gidiyordum tabi artık çalışmıyorum gecenin köründe kalkıp kapamak istemiyorum bi düğmeyle pc nin kapanmasını gereğinde bi düğmeylede Pc yi açabilmek istiyorum programlayacağız artık bi şekilde inşallah kablosuz klavye almayı düşünüyorum fakat yatarken klavyeylemi yatayım :) dediğim gibi klavye olunca iyi olurdu en azından geceleri bazen film izlerken ani patlama sahnesi gibi sesli sahnelerde sesini biraz kısmak istiyorum birde cooler master aura alıcam sese duyarlı baya iyi olucak gibime geliyor :) zaten bilgisayar başındayken oturduğum koltuğun arkasında Eski bir araç pLakası var birde neon olunca tam araba gibi olucak Direksiyon da var logitech :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Binbaşı

sen işi bitirmişin o zaman bende bi projeye başladınmı diye merak ettim açıkçası benimde ilgilendiğim bir konu diye


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
Doğum gününü kutla!
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ya tuşları programlayabilirsem yapabileceğim bi kaç ekstra şey daha var oda modifiyesi gibi size o meşhur bilgisayar koltuğumla birlikte göstereceğim :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
14 yıl
Teğmen

Forumda birisi Pcyi apartmanın dışından açabilen bi sistem kurmuştu ama seninki biraz zor sen şimdi armut piş ağzıma düş gibi bi sistem kurmaya çalışıyosun



A
4 yıl
Yarbay

Unified Remote isimli android-ios programı ile bilgisayarı uzaktan kontrol edebilirsin.
< Resime gitmek için tıklayın >

Widget ı yardımı ile bu kumandayı oluşturdum. Bilgisayarı açıp,kapatabiliyor,bilgisayardaki her medya yı telefondan açabiliyor,ses açıp,kapatma,tam ekran,ileri geri sarma vs yapılabiliyor,mause u kontrol edebiliyor,yazı yazabiliyor,sesin hoparlör,kulaklık ve tv den gelmesini tek tıkla değiştirebiliyor,İstediğin programı,oyunu tek tıkla açabiliyor,ekolayzır ı tek tıkla değiştirebiliyorum.



L
4 yıl
Teğmen

Ya onun yerine kablosuz fare alıp yatağın altına atmak daha basit olmaz mı?))

< Resime gitmek için tıklayın >



C
4 yıl
Yüzbaşı

cocuk yap



C
4 yıl
Teğmen

Bende böyle bişey düşünüyorumda altta ismini verdiğim ürünü alıp hotkey makro gibi bişeyler ayarlayarak kullanabilir miyim?

Appa Srf-20 Kablosuz Numpad Numerik Keypad Klavye





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casper160 -- 16 Mayıs 2020; 21:12:58 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.