Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1086
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2010 Honda Civic Sedan Manuel Tüketim Raporu
Q
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tam iki ay önce başlıkta yazdığım aracımı almıştım, bu iki ay zarfında 600km'si İstanbul-Sapanca arasında ve geri kalan yaklaşık 2400km'si de İstanbul içerisinde toplamda 3000km'ye yakın bir yol yapmışım.

Eskiden haftanın en az 4 günü sabah ve akşam köprü trafiğine girerdim, bu araçla köprü trafiğine haftada ortalama 3 gün girdim. Güzergah olarak en çok Çekmeköy - Teşvikiye arasında kullandım, tabiki İstanbul içerisinde başka bölgelere de çok kez gittim geldim...

0-90 km/s arası genellikle optimum ivmelenmeyi sağlayacak viteste deparlı kullanım, 90 km/s hızın üzerinde ise normal bir kullanım şeklim vardı, daha yüksek hızlarda da seyahat ettim, ancak hiç bir zaman aman az yaksın diye bir uğraşım olmadı. Soğuk motorla kısa mesafe kullanımı çok azdır.

Trip A'yı aldığım günden beri hiç sıfırlamadım. 2935.2 km'nin ortalaması 7.3 litre.

Trip B'de ise son depomun tüketim ortalaması 190 km'de 7.1 litre olarak görünüyor.

Herhangi bir photoshop kullanımı yoktur, fotoğrafları çekerken şahidim var.


Satın almayı düşünenler, merak edenler için yardımcı olabilir diye düşünüyorum.







< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 15 Mart 2010; 12:16:07 >

A
14 yıl
Yarbay

Güzel değerler, TSI kıskandıran cinsten hem de


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
14 yıl
Binbaşı

Gayet iyi değerler, güzel günlerde kullanın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yüzbaşı

İstanbul için çok iyi değerler, Ankara'da bile o değerleri yakalamak için çok sabırlı olmanız gerekiyor, çoğu zaman ise hayal oluyor :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yarbay

gayet güzel değerler gerçektende


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yüzbaşı

Değerler güzel Bende 2007 civic sahibiyim Antalyada Adana ya giderken rekorum 5,2:)konya üzerinden bir daha yakalamak zor oldu fakat geçenlerde gittim 5,6lt sahil yolundan yaktı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yüzbaşı

Yağı yeni Tam sentetik yağ ile değiştirdim bakalım perşembe adanaya gideceğim tekrar size değerleri resimli olarak paylaşırım sağ sağlim ulaşırsam sentetik yağ etkilemişmi benmde merak ediyorum araba 40000 de


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Yarbay

Yazık yazık böyle ipek gibi yumuşak şekilde devirlenen makinelere yarı sentetik 10/40 yağ mı konur yahu!!



Civic ler aslında biraz daha hafif olsa daha da az yakarlar,bu araçlar etkin güçlerini üst devirlerde yakalıyorlar+tam otm. seçeneğindeki konvektör motorun performans/tüketim değerlerini hızlanma esnasında olumsuz etkiliyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.