Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
296
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Daha tatlı bass alabilirmiyim ?
Y
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

bendeki Cambridge soundworks Fps1500 ün bass ı yerine aynı kabin içerisine Aynı boyutta daha iyi bir subwoofer koymak şartı ile biraz daha iyi bass alabilirmiyim ? Bu boyutta kaliteli bass lar var mı istanbulda falan ? Malum para meslesi. Yoksa daha iyisini alırdım zaten. İnternetten üzerinden bassları inceleğeceğm bir site var mı ?
Bass ın bouyutunundan emin değilm ama ya 12 yada 16 cm olması lazım. Böyle bişey daha önceden yapan oldu mu ? olduysa sonuç nasıldı ?

Teşekkürler...



A
19 yıl
Binbaşı

@yasin dostum,yapmayı düşündüğün şey çok kısa ömürlü,zarar verici ve başarısız sonuçlanacaktır!!!Çünkü setler yapılırken adamlar hoparlörlerin içine koydukları sürücüleri ince eliyip sık dokuyorlar,çıkışından,direncinden kablo tasarımına kadar bunların hepsi birbiriyle uyumlu hale getiriliyor!!Zira sen eğer yine aynı ohm da aynı watt değerinde başka bir bas sürücüsü alırsan(HELE WATTI FARKLI BİR SÜRÜCÜ ALIP TAKTIĞINI ZATEN DÜŞÜNEMİYORUM),ne önceki sürücü için tasarlanmış olan ahşap vs...kabinden verim alırsın,ne de sesi iyileştirirsin Merak etme onlar en uyumlu,en verimli olanı koymuşlardır içine,çünkü dışardan göstermelik 30 wattt vs...diye aldığın yeni sürücü o değeri vermeyebilir,yada fazla verip bozabilir,aynı şekilde dirençte önemli,8 ohm alırsın 6 ohmluk direnç uygular,seti atarsın çöpe Mesela genelde hi-fi sinema seti kurulurken,ayrı ayrı toplanacak parçaların uyumu çok iyi araştırılmalıdır(AMFİ-HOPARLÖRLER-WOOFER)Mesela Sony'nin 100 wattlık bir kolonu,aslında kanal başına 100 watt besleyen Pioneer yada Technics amfiyi doyuramayabilir,bunun sebebi uyumsuzluktur Vs..vs...şimdilik bu kadar,umarım aydınlanmışsındır Daha tatlı bass için yapılacak en iyi şey,wooferın yerini değiştir,hafif kapalı bir mekana koyabilirsin mesela,gardrop altı vs...ses yankı yapıp dağılır,duvar köşesine koy derdim ama woofer küçük olduğundan o şekilde fazla kesmez seni,en iyisi yankı yapıp sesin büyüyeceği bir yere koy


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

@affan83

saoğl dostum gerçektende çok açıklayıcı oldun. o zman mecbur adam gibi bişey yapmak lazım. Para konuşucak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
19 yıl
Binbaşı

Rica ederim,sevindim yardımı olduğuna,kolay gelsin



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.