Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
721
Tıklama
0
Öne Çıkarma
..::Halo Reach VS God of War III::..
L
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Endüstrinin Profesyonelleri arasında yapılan en son ankete göre bu yıl en çok kopya satacak oyun Halo Reach ki bu Microsoft için iyi bir işaret... Ancak kimse zafere giden bu çetrefilli yolda Halo Reach'in pürüzsüz bir şekilde ilerleyemeyeceğini unutmamalı. Çünkü karşısında daha geçtiğimiz yıl 2010 yılının en çok beklenen oyunu ödülüne layık görülen bir oyun var; God of War III...

Gelin bu durumu birlikte inceleyelim, ne dersiniz?

...HALO REACH'İN GÜCÜ...

Son koz... Ne zaman Microsoft, Xbox 360'ın oyun pazarında debelendiğinin farkına varsa Halo markasının kendilerini bu çöküşün içinden çıkarıp alacağından emin olduğundan yataklarında rahat bir gece uykusu çekebiliyor.

Örnek mi lazım?

Geçen yıl Halo 3: ODST ile olanlara br bakalım; Oyunun sadece bir eklenti paketi olması bekleniyordu. En azından Bungie bunu söylemişti. Ta ki çok geçmeden firma dil değiştirip oyunu çıkarana ve DLC olması gereken yapım sadece 4 saat sürmesine rağmen markette patlama yapan bir konuma gelene kadar...

Sonra ne oldu peki; ardı arkası gelmeyen ve neredeyse oyuna karşı bir boykota dönüşen oyuncu şızlanmaları ve haftalar içerisinde milyonlar satan bir oyun Halo 3: ODST, Halo'dan sadece tadımlık bir dilim...


< Resime gitmek için tıklayın >
HALO REACH: ŞUANA KADAR NE BİLİYORUZ?

Halo Reach geçen yıl duyurulduğunda, beklenti treni de yola çıkmış oldu... Şimdi aradan birkaç ay geçtikten ve bu arada oyunun prömiyeri, ilk tanıtım vidyosuyla geçtiğimiz Video Oyunları Töreninde görücüye çıktıktan sonra şimdilerde internet alemi dedikodular, beklentiler, abartılı reklamlar ve spekülasyonlarla çalkalanıyor. Aslına bakarsanız bu daha sadece başlangıç, çünkü şuan biz konuşurken Microsoft'un üst düzey yetkilileri Halo Reach'i göklere çıkardılar bile... Nasıl mı?

Robbie Bach , Halo Reach'in Natal'ı destekleyeceğini, çok gizli ve yepyeni bir çoklu oyuncu modu olacağını söylerken... Microsoft; Halo Reach'in 2010 yılının en büyük oyunu olacağını dillendirdi bile... Gerçek dünyaya dönersek burada bile Halo Reach'in ne olursa olsun çok güçlü bir yapım olacağını söylemek olayı fazla abartmak olmaz galiba...


...GOD OF WAR'UN GÜCÜ...

Sony'nin satın alınması Allah'ın emri oyunu...

Serinin ilk iki oyunu PlayStation 2 konsoluna çıkmıştı. Günümüzde bile sözüm ona next gen tabir edilen birçok oyunu teknik anlamda geride bırakan God of War 2 piyasaya çıktığında herkes Santa Monica'nın programcılık dehasına şahit olmuştu. God of War markası artık PlayStation markasıyla eş anlamlı bir hale gelmekle birlikte, çoklarına göre tam bir konsol sattırma yöntemi olmuştu... Oyunun hayranları Kratos'la "tanrı" yok etmeye o kadar alışmıştı ki bir dilekçe kampanyasıyla oyunun tek Bluraylik bir koleksiyon olarak PlayStation 3 sistemi için piyasaya sürülmesini talep etti. Peki ne oldu? Dilekleri kabul oldu ve God of War Collection çok iyi satış rakamları elde ederek serinin hayranlarınca hakettiği yeri buldu...

< Resime gitmek için tıklayın >
GOD OF WAR III: ŞUANA KADAR NE BİLİYORUZ

Hepimiz uzun zamandan beri bu canavarın PS3 için geliştirildiğinden haberdarız. Yıllardır kısa tanıtımlar, sanatsal çizimler ve oyundan görüntülerle heyecanlanıp durduk ardından geçen yıl E3'te gösterilen o muhteşem vidyo geldi ve herkes izlerken oyunun gösterdiği gelişim karşısında hayrete düştü. Son olarak da oyunun demosuyla ağzımız fazlasıyla sulandırıldı. Peki Sony ne dedi; onlar da çok iddialıydı ve God of War III'ün 2010'un kesinlikle alınması gereken yapımı olduğunu ve bu epic oyunun sadece PS3 konsolunda mümkün olduğunu söyledi... Büyük sözler, tıpkı Microsoft'unkiler gibi... Peki biz ne yapacağız? Tabiki bekle ve gör taktiğini uygulayacağız...

Lecturer saygıla selamlar DH Ahalisini..
Kaynak---->www.gamesthirst.com



T
14 yıl
Yarbay

İki oyunu sadece satış olarak karşılaştırabiliriz türler çok farklı. Satış olarak bakarsak Halo: Reach çok daha fazla satar oyunun milyonlarca fan kitlesi var. ODST'den çok daha geniş ve gelişmiş olan Reach ayrıca konu içinde çok önemli bir oyun. Kemikleşmiş Halo kitlesi 2010'un en çok satan oyununa imza atar.

Aklı olan Halo Reach tarihinde oyun çıkarmaz. Halo'nun pazarlama, reklam ve fan kitlesinin fırtınası çok güçlü.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 10 Ocak 2010; 15:00:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

he he he..
O zamana ps4 un cikisini denk getir yine sollar halo.. (Ben nefret ediyorum orasi ayri) Gow u hayli hayli sakiz gibi cigner hallac pamugi gibi sallar soraya :)
Nede olsa Oyunun butcesinin yuzde 10 oyun yapimina yuzde 90 ni reklama ayiriliyor :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl
Yarbay

iki oyununun karşılaştırılması bence yanlış olur biri fps tiğeri tps hack&slah.iki oyunda kendi konsolarında fazlaca satacak zaten.kim kimi geçmiş fazla bir önemi yok..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
14 yıl
Yarbay

mesajlar neden siliniyor anlamadim.....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

yok silinmiyor hocam 2 konu var :)
Sen digerine yazmisin anlasilan :) he he he


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
14 yıl
Yarbay

O zaman ayni konu neden farkli yerlerde ortak konu acilmiyor mu?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

Yok yanlislik yapilmis bence..
Biri gider simdi.. Giden yerde ki mesajlarda tasinir kalan konuya...



A
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: bluet

O zaman ayni konu neden farkli yerlerde ortak konu acilmiyor mu?


Biri xbox diğeri PS bölümünde, ayrı bölümler olduğu için ayrı açılması normal yani kurallar dahilinde.

Oyun ana başlıkları gibi düşün multi bir oyun için PS, xbox, PC için ayrı ana başlıklar var.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
14 yıl
Yarbay

İki oyunun karşılaştırılması oldukça saçma. Başka bir şey diyemem.



K
14 yıl
Yarbay

Oyun icin katilabilirim (Multi olan iki oyunun farkli yerlerde acilmasi gibi Lost planet 2 Xbox. PS3 gibi)) dediklerinize her iki bolumde de bulunup diger fanlarin sinir konusmalarina mahal vermeme adina olabilir ama bu sohbet babinda bir konu..
2 yere acilmasi bence gereksiz..
(Hocam yanlisda anlamani istemiyorum kasti yapiliyormus gibi ama tesadufen her konuda ters dusuyoruz insallah bi konuda hemfikir oldugumuz bir konu, zaman olur :) )





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasatka -- 10 Ocak 2010; 16:18:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Oyun icin katilabilirim dediklerinize her iki bolumde de bulunup diger fanlarin sinir konusmalarina mahal vermeme adina olabilir ama bu sohbet babinda bir konu..
2 yere acilmasi bence gereksiz..
(Hocam yanlisda anlamani istemiyorum kasti yapiliyormus gibi ama tesadufen her konuda ters dusuyoruz insallah bi konuda hemfikir oldugumuz bir konu, zaman olur :) )


Yok ben zaten orada görüşümü belirtmedim daha önce bu konu tartışılmıştı, konsol oyunları altında ortak başlık açılamıyor ve bu durumda xbox, PS ya da WII bölümlerinden birinin seçilmesi zorunlu oluyor. Sadece bölümünde takılan kullanıcılar için böylesinin daha iyi olduğu konusunda çoğu kişi hemfikirdi. Yani o zaman kurallar dahilinde olduğu yönetim tarafından söylenmişti. Yoksa bence böyle sohbet türü başlıklar hiç açılmasa da olur, tek tarafa açılsa da olur yani farketmez. Zaten karşılaştırma çok saçma (ister satış, ister kalite, ister tür anlamında olsun bu oyunlar birbirinin rakibi olamazlar), inceleyen site kendince işgüzarlık yapmış, en azından GT5 ile karşılaştırsalardı satış anlamında bir rekabetten söz edebilirdik.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.