Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
42
Cevap
1495
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Tıp Vs Ceng (2025 artı ve eksileri) (2. sayfa)
C
dün
Teğmen

beyin cerrahisi yaz 45 puan.




Bu mesajda bahsedilenler: @Karakurum07
K
dün
Yüzbaşı

cogu pratisyen ıssız kalacak doktro fazlası oluyor kontenjan 17k degersızsın artık berberlerın cogu pratisyenden cok kazanıyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yapı Ustası
İ
dün
Yüzbaşı

hocam benim bilgisayar muhendisligi bitiyor yakında tıpla işim olmaz daha, zaten insanlarla uğraşamayacağım için düşünmedim hiç. Ama AI sonrası ve maaşlar da yükselince gerçekten top tierdekilerin arasında top mühendis değilseniz, tıp daha avantajlı duruyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Karakurum07
K
dün
Yüzbaşı

işteee zeki cocuk bellı edıyor kendini tıp hıcbır sekılde avantajlı olmuyor işsizlik cok tus kazanmayan cogu tanıdıgım aylardır boşta maaş ta dusuk muhendıslıge gore pratisyende




Bu mesajda bahsedilenler: @ikigai
L
dün
Onbaşı

Yoruma troller dolusmus. Leopard hocamin dedikleri bence cok degerli dinleyebilirsiniz aday ogrenci varsa. Onun harici forumds cogu kisinin onerisini lutfen dinlemeyin. Insanlar okudugu bolumun iyi yanlarına odaklanip kotu yanlarini unutuyorlar. Mutlaka muhendislikte mezunlarla konusun sinif arkadaslari neler yapmış gibi seyleri sorun. Yapay zeka gerçeğini arastirin. Yapay zeka neleri yapiyor 5 yil sonra neleri yapacak gibi etkenlere bakin. Doktorlar kac kazaniyor dersleri nasil calisma ortamlari nasil bakin. Kararinizi verin. Dunyanin sonu degildir genelde unide de insanlar bolum degistirir. Kendinizi tanimaya calisin 2 haftada oldugu kadar ve mümkün mertebe deneyimli kisiler haric kimsenin yorumlarını dikkate almayin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
dün
Onbaşı

Bence tipin en buyuk artısı verilen gorevleri yeeine getirincw iyi bir maasla is garantinizin olmasi. Bence muhendisligin en buyuk artisi maas skalanizin belli olmamasi ve inanilmaz firsatlar acabilmesi. Oneri genel yapilmaz bence top tier uniler ile mid tier uniler ayri tutulmali. Ilk 2k yapan biri muhendisligi dunyada ilk 300 uni icindeki bir unide okuyabilecekken 20-30k genelde dunyada cokta adi olmayan ve mezunlarinin %90 trde kaldigi bir bolumde okuyacak. Your life your choose



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
dün
Teğmen

özel tıp mezunları sınavla atanabilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Karakurum07
L
dün
Yüzbaşı




< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Loky19
L
dün
Teğmen

Tıp konusunda yardımcı olabilirim, up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
dün
Er

hocam klinik dışında neler yapabilirim tıp eğitimi bitirip PhD falan yapmak ne kadar mantıklı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LeviEfendi
1
dün
Onbaşı

Durum sandığımızdan daha vahim maalesef!.. Daha 1.5-2 hafta önce üyeliğini satın aldığım dergiden okuduğum bir makaleye göre 2025 yılı 4. çeyrek potansiyel verilerinde NcAIR reaksiyonuyla güçlendirilmiş AI'ların değil 2 sene, günümüzden sadece 2 ay sonra insan "kabiliyetlerinin" yerini alabileceği hatta yapılan 3. parti deneylerin beklentilerin çok üstünde (Cmax.'ın yaklaşık 4 katı) pozitif sonuç vermesiyle bu teknolojinin sağlık alanında, özellikle biz tıpçı arkadaşların anlayabileceği malign tipteki kanserlerin farmakolojik tedavisinde kullanılabileceği belirtilmiş.

Kabiliyet kelimesine dikkat çekilerek bu güçlendirilmiş yapay zekaların sadece Düşünme değil; Duygu, Empati ve Motor(Broca AI altyapısıyla) becerilerine sahip olabileceği söylenmiş.

Sizin anlayacağınız dille kardeşlerim tahminim odur ki modern dünyada biz tıpçılara yer kalmayacak. Kalmayacak derken aramızdaki 1000 kişiden çok şanslı(!) 1 tanesi üst düzey bir pozisyonda AI kontrol merkezinde yer alıp hataları denetleyecektir tabii lakin geri kalanımız maalesef İmamlık, Berberlik ve Aşçılık üçlüsünden bir mesleğin çıraklığını seçmekle bu zalim dünyada var olmanın anlamını arıyor olacağız.

Yıllardır abilerim derlerdi de inanmazdım, dalga geçtiğim şey başıma geldi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Yapı Ustası
E
dün
Er

Abi tıp yazsın senin çocuk. Mühendislik falan evet çok güzel ama günümüz Türkiyesinde her şey para. Önce para sonrası düşünülür. Burada mühendislik ilim bilim irfan masturbasyonu yapmak türkiyede deli saçması falan olur. Çok aktif ve ele avuca sığmayan enerji bombası olmayan bir birey patronun altında yaşayıp ölüp gidecektir. Gazi kimya müh. Mezunu bir abim var doktoraya kadar yaptı kendisi. Çok uyanık bir adam ve Türk insanını iyi tanıyor. Kalibrasyon ve tse sertifika işine girdi kendi işini kurdu. En son aylık cirom 1 milyondan fazla diyordu. Görsen bu nasıl insan falan ne garip bir tip dersin. Aynı şekilde Boğaziçi bilgisayar mezunu pasif birisi ise ya yurtdışında maaşlı çalışan olur ya da Türkiye savunma sanayii de dosya falan katlayan körelen bir mühendis olur. Mühendislik böyle bir ülkede saatli bir bomba o yüzden. Az çok insan seviyorsan tıp her yerde tıp üzmez.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
M
dün
Er

insanlara yardım etmeyi seviyorsanız tıbbı yazın. Mesleki/manevi tatmin alırsanız yolunuz kolaylaşır. Spesifik bir alanda uzmanlaşıp sevmediğiniz yönlerini azaltabilirsiniz. 18 yaşında biri için ceng mi tıp mı demek normal olabilir ama 5 seneye anlarsınız bu ikisi arasında kalmak normal değil. Acilde doktor tanıdığınızla bir nöbete kalın derim en iyi o zaman anlarsınız yapıp yapamayacağınızı.
yazacağınız tıp için en başta şehir sizi mutlu edebilecek bir şehir olmalı veya aileyle olan durumunuza göre aileye yakın olmak iyi olabilir. Her komite sonrası sağlam bir kafa dağıtmanız lazım çünkü.
doktorların size mesleği tavsiye etmesini beklemeyin şartlar iyi değil.
hemşireyle tıbbi sekreterle maaşınız arasında ortalama 30k fark var bu gerçek. Memurlarda durum hemen hemen böyle aldığınız eğitim farkı maaşa çokta yansımıyor.
ülkenin şartlarına bakarak tıp yazmayın bu ülkede garanti diye bir şey yoktur. Pratisyen ataması çok devam etmez TUS zorunlu gibi düşünün. Yani 6 sene sonrasında üstüne uzmanlık eğitimi alacak kadar istemelisiniz.Bana pratisyen maaşı yeter tıp garanti gibi bir vizyonsuzlukla yazılmaz. Yazacağınız tıbbın instagramdan töb sayfasına bakıp öğrencileriyle konuşun. Birkaç fakülte dışında öğrenciler memnun değildir önemli olan sınıfta kalma oranı. TUS a vereceğiniz emekle USML e odaklanıp amerika da au da doktor olabilirsiniz ama tek başınıza bir hayat kurmak isterseniz.
kısacası kimse garanti diye bu yola girmesin ama kimse de doktor olmayı çok istediği halde bu yoldan vazgeçmesin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
dün
Yüzbaşı

iş garantisi yok cogu yenı mezun boşta




Bu mesajda bahsedilenler: @Loky19
L
dün
Onbaşı

hocam zaten memur olmak için mülakat ( ? ) denilen şey olmasa memur da olmayı düşünebilirdim ya da en azından çokta iyi yapmayan çoğu arkadaşım oraya yönelirdi ama emek harcayıp cidden garanti bir şekilde iyi bir para iyi bir statü ( halk bazında değil ama meslektaşlarınızın çoğu en azından minimum bir 18 yıllık eğitimden geçmiş insanlar oluyor ve o topluluğun üyesi oluyorsunuz ) kazanabileceğiniz tek meslek sanırım tıptır. Top tier mühendislikler harici insana hem türkiye dışına çıkmak için iyi bir kapı açar hem de aldığı diplomanın karşılığını hayat boyu neredeyse garanti eder. O yüzden bence belli bir sıralama aralığı için hala en iyi seçenek.




Bu mesajda bahsedilenler: @Morrıartty
A
dün
Teğmen

yeni mezun bilgisayar mühendisiyim. ben ve bölümden mezun arkadaşların pek çoğu güzel işler buluyor. eskiden olsa zaten tıp kazanan adam iyi bir okulda bilgisayar da kazanır yaz geç derdim ama hala bilgisayar puanları aşırı yüksek, top 6 bilgisayar kazanamıyorsanız yazmayın. tıp okuma ihtimaliniz varsa top 6 dışı mühendislik zaten yazmayın. istanbulda kalburüstü diyebileceğimiz şirketlerde staj yapan arkadaşlarım var. top 6 dışı okuldan staja alım yapılmamış. zaten 4. sınıf arkadaşı olan varsa sorsun top 6 nın da hepsi bulamıyor. top 6 sadece iyi bi şirkete girebilmek için değerlendirilme hakkını veriyor size, fazlası değil. bilgisayar mühendisliği eskisi gibi değil, iş yok demiyorum doktordan fazla kazanabileceğiniz işler hala var. ama bu işlere girmek için yüzlerce başvuru yapmanız gerek ilk aşamayı geçmek için çok düzgün bir cv, ik aşamasını geçmek için star mtar gibi yöntemler, case aşamasını geçmek için sürekli proje yapmak, teknik aşamayı geçmek için onlarca leetcode ve textbook okumaları. bu yöntemleri araştırıp bulmak, bulduktan sonra bir de sindirmek için emek vermek. bunları yapabilecek çok az insan var. öte yandan tıpta yapmanız gereken her şey sizin önünüze konulmuş. ders kitaplarından çalışın çıkmışları çözün işiniz hazır. bakın tıp daha kolay demiyorum daha basit diyorum. dolambaçlı yollar yok, şansın etkisi bu kadar yok, sana söyleneni yap devlet seni atasın. bilgisayarda kimse size bir şey söylemeyecek. bana soracak olsanız ben tekrar bilgisayar okurdum sevdiğim ve zorluklarına hazırlıklı olduğum için ama bu çok mantıklı bi karar değil. en iyisi tıp okuyun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
dün
Onbaşı

Hangi uni mezunusunuz hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Alexander Volg Zangief
A
dün
Teğmen

sabancı




Bu mesajda bahsedilenler: @Loky19
M
dün
Yüzbaşı

rahat bpl paralı bir gelecek için 1k ya girip en iyi okulu okumak şart değil. verdiğin örnekteki gibi müteşebbis olmak kafi. ama kendi işini açan herkez de işi tutturamıyor malesef. olmayınca olmuyor.

o sebepten gelecek kaygısı gütmemek için tıp iyidir. en azından çektiğin çileye fazlasıyla değer. ayrıca benim taa eskiden gelen bi tıp affinitem var.




Bu mesajda bahsedilenler: @epeolatry57
L
13 sa.
Teğmen

hocam ben bilmediğim alana yorum yapamam. tr'de genelde klinik esastır