Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
313
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Memtest86 hataları
E
11 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Yeni bilgisayar topladım. Güzelce kullanmak nasip olmadı. Corsair 7200 MHz DDR5 bellek takılıydı bilgisayarda. XMP modu açık. Mavi ekran veriyordu çeşitli hata kodlarıyla. Memtest86 testi yaptım. Hatalar buldu. RAM'i iade ettim. G.Skill 7600 MHz aldım. Bunda da aynı sıkıntı var. Memtest86 yine bir sürü hatalar buluyor. Anakart değiştim yok yine aynı. Normal modda 4800 MHz'de kullanınca sıkıntı yok. XMP açınca hatalar başlıyor. 7200-7600 MHz de kullanamayacaksam ne anladım bu işten. Fikri olan varsa yazabilir mi? Teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
11 ay
Yarbay

Anakartınız nedir ?
Bu kadar yüksek hizlarda çoğu anakart sorun yaratabilir. Anakartınızın bellek destek listesinde olan yüksek hızlı bellek seçmeniz daha doğru olur.

Bu arada bende 6000 mhz bellek kullanıyorum expo açtığımda boot ekranında sistem takılıyo bios'u resetlememi isteyen bi ekrana geçiyodu. İnternette 1 gün boyunca araştırdım Mem io voltaji seçeneği vardi expo açtığımda tüm voltajlar 1,35v oluyodu ama o autoda kalıyodu onuda 1,35 ayarladım sorunum kalmadı.
Anladığım kadarıyla Expo yada xmp profilleri ddr5 ramlarde tam stabil değil. Bios upgrade ilede çözülebileceğini sanmıyorum çünkü değiştirmesi gereken ayarları o profil değiştirmiyo.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Z790 hero hocam. 2 aydır sıkıntı yaşıyorum bu konuda. Bu 3.anakart. Kullandığım ramler anakart destek listesinde var. Galiba dediğiniz gibi ddr5 xmp konusunda sıkıntılı. Daha önce ddr4 kullanıyordum. Xmp konusunda hiç sıkıntı olmamıştı. Bunlarda da öyle voltaj sıkıntısı filan olacağı hiç aklıma gelmedi. Anakartı, rami değiştirip duruyorum. Alıyorum iade ediyorum. En son işlemcide mi sıkıntı var acaba dedim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MyCoDeR
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.