Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
470
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Binance’e dev dava, Bitcoin fiyatı büyük düşüş yaşadı
E
11 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Binance’e dev dava, Bitcoin fiyatı büyük düşüş yaşadı
Bugüne kadar farklı konularda Binance borsasını inceleme altına alan veya suçlayıcı ifadeler kullanan ABD Menkul Kıymetler Komisyonu SEC, nihayet ilk davayı açtı. Binance ve Binance US iştiraki izinsiz menkul kıymet ticareti ile suçlanıyor.



Binance patronu Chanpeng Zhao’ya suçlamalar



SEC yaptığı açıklamada Binance borsasının izinsiz menkul kıymet borsası olarak kaydolmadığını ve buna rağmen menkul kıymet ticareti yaptığını, ABD’de kanunsuz olarak çalıştığını belirtti. Ayrıca CZ’nin yatırımcıları riskler konusunda yanlış yönlendirdiğini, Merit Peak firması üzerinden 145 milyar dolarlık varlığı farklı hesaplara aktardığını da belirtti.



Ayrıca Bkz.Atomic Wallet saldırıya uğradı, Türk yatırımcı 1 milyon dolar kaybetti



Aslında suçlamalar yeni değildi ve bir süredir kulislerde dile getiriliyordu. Ne var ki CZ bunları iftira olarak niteleyerek reddetmişti. SEC ayrıca BNB, BUSD, ADA, MATIC, FIL, ATOM, ALGO gibi toplam 61 kripto varlığın da menkul kıymet olduğunu iddia etti.



Haber ile birlikte 27 bin dolar sınırını aşmaya çalışan Bitcoin fiyatı hızlıca 25200$ sınırına indi ve şu sıralar 25900$ civarında geziniyor. Bazı kaynaklar ise FTX çöküşünün intikamının alındığını iddia ediyor.




Kaynak:https://cointelegraph.com/news/sec-sues-binance-in-us-district-court-for-unregistered-securities-operations

 Haberi Portalda Gör

G
11 ay
Yarbay

Haberde geçen CZ kim veya nedir??



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

N
11 ay
Binbaşı

Düştü ve çıktı haberi siz yayınlayana kadar




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.