Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
263
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Apple, yeni nesil Mac Studio'yu tanıttı! M2 Ultra, M2 Max ve daha fazlası
A
11 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Apple, yeni nesil Mac Studio'yu tanıttı! M2 Ultra, M2 Max ve daha fazlası
Teknoloji devi Apple, bugün düzenlenen WWDC 2023 etkinliği kapsamında yeni nesil Mac Studio'yu tanıttı. Apple'ın şimdiye kadarki en güçlü işlemcisi M2 Ultra ve M2 Max'den güç alan yeni Mac Studio, geleneksel masaüstü işlemcileri rafa kaldıracak bir performansla geliyor. İşte geniş bağlantı seçenekleri ve benzersiz performansıyla Mac Studio.



Karşınızda yeni nesil Mac Studio 



Tasarım açısından yeni Mac Studio'yu eskisinden ayırt etmek oldukça zor. Ancak asıl yükseltme işlemci ve performansta diyebiliriz. Apple'ın aktardığına göre yeni M2 Ultra işlemci, 24 çekirdekli CPU, 76 çekirdekli GPU, 32 çekirdekli Neural Engine ve 192 GB'a kadar birleşik bellek desteği sunuyor. Kağıt üzerinde yeni işlemcinin, yeni nesil MacBook Air’de piyasaya sürülen M2 Max çipini temel aldığını belirtelim. Ancak burada büyük bir sıçrayış söz konusu. 



Apple, yeni nesil Mac Studio'yu tanıttı! M2 Ultra, M2 Max ve daha fazlası
Apple göre M2 Ultra, M1 Ultra’ya göre %20 daha iyi CPU performansı ve %30 daha iyi GPU performansı sunuyor. Öyle ki Apple, M2 Ultra'nın en hızlı Intel tabanlı iMac'ten 6 kat daha hızlı olduğunu belirtiyor. Ayrıca After Effects'te %50'ye kadar daha hızlı işleme ve en güçlü Intel tabanlı iMac'ten 4 kat daha hızlı.



Ayrıca Bkz.macOS 14 tanıtıldı! İşte gelen yeni özellikler ve macOS Sonoma alacak cihazlar



Mac Studio'nun arkasında dört adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası, bir 10Gb Ethernet bağlantı noktası, bir HDMI bağlantı noktası ve iki USB-A bağlantı noktasına yer verilmiş. Ön tarafta ise ikişer adet USB-C ve sd kart yuvası bulunuyor. Ayrıca altı adede kadar Pro Display XDR'ye destek sunan M2 Ultra'lı Mac Studio, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 desteği ile geliyor. 



Mac Studio özellikleri




  • İşlemci: M2 Max (Intel işlemcili modele kıyasla 4 kat daha hızlı) 

  • M2 Ultra (Intel işlemcili modele kıyasla 6 kat daha hızlı)

  • Depolama: 8 TB’a kadar

  • Bağlantı seçenekleri: 10 Gb Ethernet bağlantısı, 1x HDMI, SDXC, 4x Thunderbolt 4 2x, USB-A

  • Diğer: H.264, HEVC, ProRes encode ve decode desteği



Mac Studio fiyatı ve çıkış tarihi



Fiyata ve çıkış tarihine gelecek olursak Mac Studio, 1.999 dolardan başlayan fiyat etiketiyle 13 Haziran'da kullanıcılara gönderilmeye başlayacak.




Kaynak:https://www.apple.com/newsroom/2023/06/apple-unveils-new-mac-studio-and-brings-apple-silicon-to-mac-pro/

 Haberi Portalda Gör

E
11 ay
Yarbay

Tanıtılmasını beklemiyordum.Süpriz oldu.52.000 olan M1 Max versiyonu için para biriktirmeye başlamıştım ama M3 almaya yönelebilirdim o zamana kadar.

Önceki modeli 52.000 idi 57 ile satışa çıkmış...Eh kabul edilebilir bir artış.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.