Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
331
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Trendyol, T.C yasalarını umursamıyor (THH Emsalli)
W
11 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Size fıkra gibi birbirini takip eden 2 olay anlatacağım. Emsal niteliğinde olduğundan hepsini okumanızda fayda var. > Ben genelde 1.5 litre pet şişe sulardan içerim neyse evde kalmamıştı. Ben de 3 tane 6'lı 1.5 litre suları taşımak sorun olur diye sipariş vereyim dedim. Trendyol hızlı markete girdim bilindik marka bir 3 adet 6'lı 1.5 litre suyu sipariş verdim (toplam 18 litre su)

Ama toplamda 18 litrelik su fiyatı minimum sepet fiyatına yetmemişti, bu yüzden yanına 1 litre kola ve 1 adet gofret ekledim. Maksat minimum sepeti tutarını tamamlayıp suları alabilmek.

Neyse bu sepetimin karşılığında 9.90 TL getirme ücreti de alındı.

Ürünler bi geldi ben şoook. Poşette sadece 1 litre kola ve 1 adet gofret var

3 Poşete sığacak 3 tane 6'lı 1.5 litrelik sular yooook şaka gibi. Kuryeye sorduk market çalışanı ne verdiyse onu getirdim dedi.

Hemen fişe baktım fişte 3 tane 6'lı 1.5 litre su parası da alınmış. Şaka gibi olay... Unuttular desem toplamda 18 litre yapan ve kocaman 3 ürünü unutmaları da imkansız

Hemen Trendyol MH ile iletişime geçtim olayı anlattım bu marketin ve kuryenizin dolandırıcı olma ihtimali var falan dedim. Gelen poşet fotoğrafını ve fiş fotoğrafını da attım. Ben bu alışverişten memnun değilim komple iptalini talep ediyorum dedim. Sonuçta sadece 1 litre kola ve 1 adet gofrete 9.90 TL boşu boşuna getirme parası ödemiş oldum. Onları da alın istemiyorum hiç bir şey siparişi bütünüyle iptal edin dedim.

Ve gelen cevap beni bir kez daha şoook etti. Maalesef böyle bir aksiyonumuz yok dedi. Sizlere sadece gelmeyen ürünlerinizin para iadesi konusunda yardımcı olabileceğim dedim. Resmen kendi kurallarını kurmuşlar onu sürdürüyorlar. Hatta bunu diyen Trendyol MH acemi falandır diye tekrar bir görüşme başlattım oda aynılarını dedi.

Ürünleri açmadım 1 adet kolayı ve 1 adeti gofreti alın yani tüketici olarak yasaların bana tanımış olduğu e-ticaretteki 14 günlük memnuniyet hakkımı kullanmak istiyorum dedim.

Gene aynı cevaplar maalesef böyle bir aksiyonumuz bulunmamaktadır. (Yani Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına göre aksiyon alamıyorlarmış.)

Neyse akabinde eksik ürünlerin ücret iadesi yapıldı. Masada duran 1 litre kola ve 1 adet gofret bakışmaya başladık. Çünkü bu 2 ürün artık özellerdi 9.90 TL'ye gelmişlerdi...Ve Onlara sizi açmayacağım dedim, kendime de bu olayı THH'ye taşıyacağım dedim. Kanıtlarla beraber THH başvurusunu yaptım. Sonucu aşağıya koyuyorum. Trendyol hazretleri orada bile saçma sapan eksik bir savunma yapmış. Bir cümle ile eksik ürünlerin ücretini iade ettik falan demiş galiba

< Resime gitmek için tıklayın >


Sonuç nihayetinde çıktı. Tabi ki haklı bulundum. İşin diğer komik tarafına hazır mısınız????

Sonucu bilgisayarıma indirir indirmez TRENDYOL MH ile görüşme başlattım. Durumu anlattım THH kararım çıktı ve haklı bulundum dedim. VEEE ŞOOK adamlar THH kararını bile umursamadı Karar sonucunu iletebileceğim bir genel merkez veya e-posta, fax gibi iletişim bilgileri yokmuş. Almıyorlarmış. Resmen hukuki süreci devam ettirin dedi

Ben de herhalde gene acemiye falan denk geldim dedim ve başka MH bağlandım. O da aynılarını dedi. Şaka gibi olay. THH sonucunu bile takmıyorlar.

Normalde Trendyol rakiplerini göz önüne alırsak büyük firmaların Tüketici hakem heyeti birimleri olur karar lehine çıktığında da o birim seni arar ve kararda ne yazıyorsa uygulamaya hazırız diyerek müşteriyi memnun etmeye çalışır. (Hepsiburada'da benzer olayı yaşadım, üstelik X satıcısıydı adamlar gene de mağduriyetimi gidermişti.)



Şimdi benim için maneviyatı olan 1 litre kola ve 1 adet gofret bana resmen bu olayını peşini bırakma der gibi bakıyor... Onlar 9.90'a evime özel getirilen ürünlerdir. Sizce dinleyip, icra yoluna mı gideyim? Gerçi icra yolu masrafları uyuşmazlık bedeli 53,8 TL'yi aşıyorsa devam etmek saçma olur. Ama bi tarafım artık bu bir ülke meselesi haline geldi diyor Kocaman firma resmen T.C YASALARI için aksiyon alamıyoruz dedi yaaaaa

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Olayların hepsi harfiyen gerçektir sadece okurken sizi sıkmasın diye esprili anlatmaya çalıştım.



W
11 ay
Yarbay

Geçmiş olsun olayın sonuna kadar gidin derim



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
10 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Çok teşekkür ederim. Buradaki amacım 10-20 TL peşine düşmek değil. Anlamadığım nokta nasıl oluyor da koskocaman Trendyol (alibaba) T.C yasalarına göre aksiyonumuz yok demeye getiriyor. Çevremden bu olayı kime anlatsam Trendyolun arkasında devlet vardır, dolaylı yoldan yüz binlerce kişiye oradan istihdam yaptırarak ekmek yediriyor devlet dokundurmaz cevabını duyuyorum.

Bu tarz durumu yaşayanlar miktarı önemsemeyip unutup gittiğinde milyonlarca lira adamların cebine kalıyor demektir.

Ülkeden gittikçe soğumaya devam ediyorum...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 8 Haziran 2023; 23:22:20 >


Bu mesajda bahsedilenler: @claisdozan
B
10 ay
Yüzbaşı

trendyol ve alt türevleri aşırı dandik. sakın bulaşmayon. size bi sır veriyim. bankaya harcama itirazında bulunun tüm ücret iade olsun size gelen kola ve gofrette size hediye olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
10 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Çok doğru söylüyorsunuz bundan sonra her firmada bu taktiği yapacam zaten. Ama anlattığım olay yaşandığında sanırım Trendyol cüzdandan harcama yapmıştım çok şükür cüzdanı kapatıldı kurtulduk



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Byblack58
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.