Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
316
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Xiaomi 14 Ultra'dan ilk bilgiler geldi: Kamerası belli oldu!
A
11 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Xiaomi 14 Ultra'dan ilk bilgiler geldi: Kamerası belli oldu!
Akıllı telefon pazarının başarılı isimlerinden biri olan Xiaomi, geçtiğimiz yıl tanıtılan Xiaomi 13 Ultra'nın halefi üzerinde hazırlıklara başladı. Öyle ki Xiaomi 14 Ultra'nın, hem tasarım hem de donanım tarafında önemli yükseltmeler içereceği söyleniyor. Şimdi de etkinliğe uzun bir süre olmasına rağmen, Xiaomi 14 Ultra'dan ilk bilgiler gelmeye başladı.



Xiaomi 14 Ultra'dan ilk bilgiler paylaşıldı



Bildiğiniz üzere akıllı telefon dünyasındaki en büyük kamera atılımlarından biri, 1 inçlik devasa sensörlere geçiş yapılması oldu. Öyle ki Sony, Xiaomi, vivo ve OPPO dahil olmak üzere birçok üretici, bu sensörden güç alan yeni nesil telefonlarını tanıttı. Bu üreticiler arasından Xiaomi ise, 1 inçlik Sony IMX 989 kullanan Xiaomi 12S Ultra ve Xiaomi 13 Ultra ile ses getirmeyi başardı diyebiliriz.



Kamera tasarımını koruyabilir



Yeni paylaşılan raporlar ise, bir sonraki amiral gemisi Xiaomi 14 Ultra'nın bu trendi sürdüreceğini söylüyor. Yani selefine benzer şekilde 1 inç boyutlarında birincil sensör ile karşımıza çıkacak. Xiaomi 15 Ultra'da ise, yaklaşık 1,33 inç boyutlarında çok daha büyük bir sensöre geçiş yapılacak.



Xiaomi 14 Ultra'dan ilk bilgiler geldi: Kamerası belli oldu!
Xiaomi 14 Ultra'ya dönecek olursak, cihazın WLG Yüksek Lensli kameralar da dahil olmak üzere Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alması bekleniyor. TSMC’nin 4nm mimarisiyle oluşturulan bu işlemci, selefine kıyasla yüzde 35'e kadar performans artışı sunacak. Niketim daha önce ortaya çıkan Geekbench testleri de, yaklaşmakta olan işlemcinin Apple A16'yı etkileyici bir biçimde geride bıraktığını bizlere göstermişti.



Ayrıca Bkz.Xiaomi 13 Ultra küresel pazara geliyor! İşte tarihi



Yeni modelin 50W kablosuz hızlı şarj destekli 5000 mAh bataryadan destek alacağı da sızıntılarda geçen başka bir detay. Xiaomi 14 serisinin bu yılın sonlarına doğru tanıtılması planlanıyor. Bu nedenle önümüzdeki haftalarda daha fazla detayın ortaya çıkacağını düşünüyoruz. 




Kaynak:https://xiaomiui.net/xiaomi-14-ultra-to-feature-1-inch-sensor-again-15-ultra-to-bring-even-a-bigger-one-46890/

 Haberi Portalda Gör

V
11 ay
Yarbay

Ya var ya apple harici sızıntılar sadece kafa karıştırıyor, telefonu duyuruyorlar ya bu çıkmamış mıydı diye telefon eskimiş hissediyorum. Girip okumuyorum başlığı yetiyor zihnime mıhlanmasına.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
11 ay
Yarbay

1.33 sensör oldukça ilginç.

1 inç sensör için 15 milyon Dolar AR-Ge harcanmıştı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
11 ay
Yarbay

13 serisi çıkalı birkaç ay olmuş haberin içeriğinde 15 ultradan bahsedilmiş :D



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
11 ay
Yarbay

1.3 inç boyut itibariyle 1 inç ile APS-C ortası sayılır. Xiaomi yakında APS-C sensöre geçerse hiç şaşırmam. Büyük sensöre geçilmesi görüntüleme kalitesi açısından çok iyi bir adım olsa da boyutlar itibariyle ciddi bir sorun. 1 inç mobiliteyi zorlayan ve sınır teşkil eden bir boyut. Bu haliyle 1.3 inçi düşünemiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 4 Haziran 2023; 0:11:10 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

V
11 ay
Yarbay

Son iki alıntımın alakası
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @avecatius
V
11 ay
Yarbay

128 milyar.....



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sniper23
D
11 ay
Yarbay

kamera tasarımı dslr gibi



_
11 ay
Binbaşı

1 inç telefonlar için sınır bence yoksa mobilite kavramı yok oluyor.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.