Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
538
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Twitter alternatifi Bluesky, 100 bin üyeye ulaştı
U
11 ay
General
Konu Sahibi

Twitter alternatifi Bluesky, 100 bin üyeye ulaştı
Jack Dorsey tarafından kurulan Twitter alternatifi Bluesky, toplam 3,19 milyon gönderi ile 100 binden fazla kullanıcıyı geçti ve istikrarlı bir şekilde büyüyor.



Ayrıca Bkz.Nvidia CEO'su: Yapay zeka herkesi yazılımcı yapabilir



Bluesky, uygulaması fotoğraf da içerebilen 256 karakterlik bir gönderi oluşturmak için artı düğmesine tıklayabileceğiniz basitleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Kullanıcılara algoritmik seçenekler sunmayı amaçlayan Bluesky, beğenileri ya da yer imlerini takip etme, tweetleri düzenleme, alıntı yapma, DM'ler, hashtag kullanma ve daha fazlası için temel araçları içeriyor.



Yakında tüm kullanıcılara açılacak



Twitter "Neler oluyor?" diye sorarken, Bluesky ise "Ne var ne yok? (Ne haber?)" diye soruyor. Bluesky kullanıcıları hesapları paylaşabiliyor, sessize alabiliyor ve engelleyebiliyorlar. Ancak bunları listelere eklemek gibi gelişmiş araçlar henüz mevcut değil. Twitter'da olduğu gibi Bluesky'da da diğer kişileri takip edebilir, ardından güncellemelerini bir ana sayfa zaman akışında görüntüleyebilirsiniz.



Twitter alternatifi Bluesky, 100 bin üyeye ulaştı
Bluesky'da DM (Direct Message) özelliğinin ise henüz mevcut olmadığı bildirildi. Öte yandan platformun önümüzdeki yakın bir süreçte tüm kullanıcılara açılması planlanıyor.




Kaynak:https://bgr.com/tech/bluesky-has-already-crossed-100000-users-despite-still-requiring-an-invite/

 Haberi Portalda Gör

Web3.0 ve merkeziyetsiz sosyal medyacılık anlayışının ilk denemesi. Tutmasa bile emsallerine teşkil edecek derecede önemli yeniliklerin sunulduğu bir uygulama ve Jack Dorsey gibi piyasanın rü...
Yoruma Git
Yorumun Devamı High Sierra - 11 ay +4
İ
11 ay
Yüzbaşı

Gerek var mı? Millet zaten tüm sosyal medyadan bıktı, bir de alternatiflere mi kafa yoracak?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
11 ay
Yarbay

Sosyal medya gerçeklerden uzak adeta bir Hollywood filmi vari kurmaca kandırmaca yeridir.İnsanlar okuyup araştırmak yerine kolaya kaçmayı seviyor doğruluğu şüpheli olan şeylere çabuk kapılıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 31 Mayıs 2023; 22:21:34 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 ay
Binbaşı

Hayır tutmayacak. Twitter'ın manevi datası uzun bir süre tokatlar. Misal şu tweet:https://twitter.com/EllenDeGeneres/status/440322224407314432

Bu tarihi tweet sonrasında selfie çubuğu dünyada patlama yaptı: https://trends.google.com/trends/explore?date=all&q=%2Fm%2F012c5w0g&hl=tr

Daha bunun gibi sayısız örnek çıkar. Twitter'ı sevin sevmeyin insanlığın çok ciddi yazınsal ağırlıklı günlüğünü tutuyor.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 ay
Teğmen

Bu uygulama da mı şeytancı(yeni dünya düzenci,küreselci) acaba ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0BE81412F -- 31 Mayıs 2023; 23:0:16 >


H
11 ay
Yarbay

Web3.0 ve merkeziyetsiz sosyal medyacılık anlayışının ilk denemesi. Tutmasa bile emsallerine teşkil edecek derecede önemli yeniliklerin sunulduğu bir uygulama ve Jack Dorsey gibi piyasanın rüzgarı nereye eserse kendini orada bulan bir ismin başında olduğu bir proje. Neye göre tutmayacağını düşünmeniz için çok erken.

Bu uygulama Clubhouse ya da Snapchat'e benzemez. Ki bu iki uygulama da çıkış yaptığı tarihte sükse yapmış uygulamalar. En kötü son durumu Snapchat gibi belli ülkelerde belli zümrelerin tercih ettiği uygulama türüne dönüşür.

Zaten FaceBook'un bile Instagram'a durum mesajları özelliğinin ardından Mikroblog tarzı bir uygulamayı daha ilave etmek istemesinden bu işin genişleyeceğini anlamış olmamız lazım.

Elon'un amacı Twitter'ı bir dönemin AOL ve Yahoo!'su gibi süper uygulamaya çevirmek. Bi'nevi do-it-all uygulaması yapmak. Örneğin Teslanı çağırmaktan tutup, elektronik cüzdan, haberler sekmesi, belki Uber ve Starbucks ile entegrasyon, Twitter Live ile Spaces gibi özellikleri ile canlı yayın akış hizmeti sunabilmek ve X. AI sohbet robotu ile iletişim kurabilmek gibi farklı çözümleri sunabileceği uygulamaya dönüştürmek istiyor. Şu an için bir kanıda bulunmak erken fakat Elon bunu başarabilirse tek başına Meta ve TikTok'u tarih edebilecek.

Yoksa Mastodon ile Bluesky'ın çıkışı ile Twitter'ın tarihi çöküşü yaşanabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 1 Haziran 2023; 00:24:16 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @E_Y_B_H_P_T
E
11 ay
Binbaşı

Eyvallah üşenmeden son tabloyu özetlemişsin. Belki de herkes bu kadar bilgi seviyesinde olmadığı için geçişler olmayacak.

Twitter kendisini kapatmadığı sürece devam eder tıpkı MSN gibi (orada yapacaklar tek şey mobile entegre olmalarıydı, öyle olsaydı Whatsapp'ı kimse bilmezdi bile.)

Ve son olarak merkeziyetsiz modelleri lakırdı olarak görüyorum. Hiçbir zaman tutmayacak gibi...





Bu mesajda bahsedilenler: @High Sierra
L
11 ay
Yarbay

Herşeyin bir adabı var. Kullanabilmesini bilmek gerek. Twitter'a bir giriyorsun 8iq ergen tarikatı toz pembe bir dünya yaşıyor. Ama parfüm kokulu gaz çıkaran bu tarikat mensupları söz konusu ülkem olunca yanıyor gençler full intihar ediyor batıyoruz. muhalefete gönül vermiş kişiler tamamen psikolojik çöküntü içerisine girmiş sosyal medya yüzünden. Deprem zamanı millet can kurtarmak için enkazlara koşarken sosyal medya zımbırtıları sıcacık koltuklarında kahvelerini yudumlayıp bizler buradayız (ofis), kimse yardım etmiyor nerede bu dövlet diyordu (hükümet ile devlet farklı şeyler olayı siyasete çekenin ağzına kürekle vururum). Çünkü adamlar için dünya oradan ibaret. Yani dediğin gibi bir filmden ibaret. Özellikle muhalefet sosyal medya ile seçimi kazanabileceğini sandı ama tamamen afalladı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 1 Haziran 2023; 09:07:11 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @joven
F
11 ay
Yüzbaşı

sen niye bunu tr özelinde irdeledin?



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @isakoc
F
11 ay
Yüzbaşı

Tebdil-i mekanda ferahlık vardır.




İ
11 ay
Yüzbaşı

Global konuştum, İngiltere de de bulundum, Almanya da da. Tanıdıklarım artık müptelası değil. Ha 20 yaş altı için her çıkan farklı duygu hissettirebiliyordur, bilemem. Ama tüm kesime hitap eden iyi kötü bir şey hissettiriyorken daha fazlası biraz fazla. Var mı whatsapp ı tahtından edecek bir şey şuan? Telegram özel işleri halletmekten ileriye gidemedi yıllardır, YouTube dan başka video sitesine öncelik veriyor musun? Bir fotoyu Instagramdan önce başka yere yüklüyor musun? Birisi gündemdeki konu hakkında ne demiş diye twitterdan önce başka platforma bakıyor musun yoksa önce o kişinin twitter adresini mi inceliyorsun? Cevabı hayırsa konu kapanmıştır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fatihgeyikci
J
11 ay
Yarbay

Haklsınız herbir şeyin bir adabı muaşereti olmalı.




Bu mesajda bahsedilenler: @lextor
D
11 ay
Yarbay

Elon Musk panikte



H
11 ay
Yarbay

Yalnız isim çok manidar. Ben bir tane Bluesky bilirim:

< Resime gitmek için tıklayın >



D
11 ay
Yarbay

şimdi musk düşünsün



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.