Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
48
Cevap
1909
Tıklama
22
Öne Çıkarma
Cevap: Emekli Bayram ikramiyesi 2.000 TL oldu. Bozdur bozdur harca :) (3. sayfa)
S
11 ay
Yarbay

Ya o değilde umarım maaşlara zam gelmez diyeceğim de gelecek galiba. Asgari ücrete her gelen zam bizim gibi tek kişilik 2 kişilik küçük şirketleri bitiriyor. Niye derseniz bir kere maaşlara gelen artışlar zaten yine dolaylı olarak her şeyin fiyatını artıyor. Maaş artıracaklarına ekmeğin 10 liraya çıkmasını engellemeliler, diğer şeylerin fiyatlarını düşürtebilmeliler.

Bizim gibi küçük işletmeler zaten bir bağkur bir sigortayı zor ödüyor. Artı tüm müşterilerimizle anlaşmalar yıllık yapılıyor ki ona rağmen yıl geçince, asgari ücrete gelen zam oranında zam yapmak istemiyorlar. Ya diyorsunuz zam değil aslında geçen seneki ile aynı parayı almaya çalışıyoruz. Aynı artışı yapalım. Ama yok. Bu sefer bizim gelirler hem artmıyor ama giderler artıyor. Böyle böyle bizleri de batıracaklar, ortalık sırf tekelleşmiş büyük firmalara kalacak.

Misal bir kaç müşterimiz vardı. Asgari ücret 1500 lira iken 1000 er lira veriyorlardı aylık bize. Asgari arttı bunlar artırmadı. Sonra yine arttı, bunlar şaka gibi 1250 yaptı. En son 1500 yaptılar ama asgari ücret 5500 lira idi. Yani başta 2 müşteriden asgari ücretin üstünde para kazanırken, en son neredeyse 2 sinin toplamı asgari ücretin yarısına eşit duruma gelmişti. Nihayetinde bıraktık tabi bu böyle olmaz diye. Hep bu sıkıntıyı çekiyorduk her yıl. Şimdi bir de 6 ayda bir çekmeye başladık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
11 ay
Çavuş

Mahallelerin başına ve sonuna görevli koyulup giriş ve çıkışlarda da para alınmalı. Bütçeye yük olmasın.




Bu mesajda bahsedilenler: @RaptorFX
D
11 ay
Yüzbaşı

Eskiden ceplerinde para tüp kuyruklarında perişan olmuşlar. Artık ekmek varlık kuyruklarına giriyorlar. Ceptede eskiden oldugu gibi para yok. Yinede daha mutlular. Böyle yaşamayı tercih eden onlar. Bol bol 2000 tl harcayın.



C
11 ay
Binbaşı

Beter olun diyeceğim ama değmez.
Sizin için 10.000 milyon Surili getirdi bedava çalıştırmanız için.

Şükürsüzler…



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip
S
11 ay
Binbaşı

Bence bu ikramiye işini iptal etsinler sadece maaş yeterli nedir abi o ölee İkramiye mikramiye..saçma sapan şeyler..



K
11 ay
Yüzbaşı

ss nin malum videosu yakışır bu konuya



B
11 ay
Yarbay

Ben seçimi kazansam onu da vermem niye verim ki



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
11 ay
Yüzbaşı

Emekliye değil kardeşim gençlere verin biraz da! Not ortalaması yüksek olan gençlere boş takdir teşekkür kağıdı vereceğinize ikramiye verin! Yıldık la şu emekli götü yalamalarınızdan! 5000 gün prim öde 50 yaşına gelmeden emekli ol, 30 35 sene de maaş ye! banka promosyon versin devlet ikramiye versin, oh ne ala ya!



G
11 ay
Yüzbaşı

Yıllar önce Almancı bir dayı bana bayramlık harç olarak 50 Euro vermişti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hitokiri_johndoesai
C
11 ay
Yüzbaşı

5kilo et alinabiliyor daha ne yapsin reis



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 ay
Yarbay

Valla bi 5 sene daha beter olmazsak pılıyı pırtıyı toparlayıp Abd ye taşınıyoruz komple. Surileri, Afganları ve diğerlerini getirenler onlarla yaşasın. Ben hep kararsızdım y.dışı konusunda ama son seçimle kararım netleşti.




Bu mesajda bahsedilenler: @Cem_Alim
1
11 ay
Yarbay

bayrama kadar 25 gün var. 5 kilo et de zor olabilir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @crashserkan
B
11 ay
Binbaşı

karabiber öyle kara gözlük takınca gerçeklerde yok olmuyor söylüyüm. kemal 15tl yi cebindenmi vereceğide yoksa temiz 300 dolardandan mı.?




Bu mesajda bahsedilenler: @coobain
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.