Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
878
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Sony PlayStation Showcase 2023’te yapılan en büyük 6 duyuru
M
11 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Sony PlayStation Showcase 2023’te yapılan en büyük 6 duyuru
Sony, geride bıraktığımız gecede PlayStation Showcase etkinliği kapsamında çeşitli duyurular gerçekleştirdi. Gerek uzunca süren duyurular gerekse de kısa kısa yapılan hızlı duyuru ve sürprizlerle geçen etkinlikte önemli başlıklar da paylaşıldı. Spider-Man 2 ve Project Q gibi önemli duyuruların yapıldığı etkinliğin özeti şu şekilde:



Fısıltı gazetesi gerçek oldu: Project Q





Sony, gerçekleştirdiği etkinliği Project Q ve Spider-Man 2 ile noktaladı. Project Q, 8 inçlik bir HD ekrana sahip olacak ve PS5'ten Wi-Fi üzerinden uzaktan oynamaya izin verecek. Cihaz aynı zamanda DualSense kablosuz oyun kolunun tüm düğme ve özelliklerine de sahip olacak. Bu sayede alışma sürecinde bir zorluk yaşanmaması hedeflenmiş diyebiliriz. Project Q’nun yanında Sony başka donumlar da geliştiriyor: Kablosuz PlayStation kulaklıklarının üstündeki çalışma devam ediyor.



Ayrıca Bkz.Sony Project Q'yu tanıttı ve ardından Spider-Man 2 oynanış videosunu paylaştı



Spider-Man 2’nin uzun oynanış videosu





Gösteri, Peter'ın yeni simbiyot güçlerine bir bakış içeren Spider-Man 2 için güzel ve uzun bir oynanış fragmanı ile sona erdi. Oyunun çıkış tarihi de belli oldu: 2023 sonbaharı.



Paylaşılan videoda baş kötümüz Kraven the Hunter’a ve yeni oyunda oynanabilecek olan Miles Morales'e de göz attık. Peter'ın yeni simbiyot güçleriyle birlikte Marvel's Spider-Man 2’nin ilk oyuna göre daha karanlık göründüğünü söyleyebiliriz. Bu arada Marvel's Spider-Man 2’nin geliştiricisi Insomniac Games ayrıca başka bir büyük Marvel süper kahramanı olan Wolverine'in yer aldığı bir oyun üzerinde de çalışıyor.



Metal Gear remake





Son dönemlerde “yeni” serilerden ziyade yeniden yapımlara alıştık diyebiliriz. Bu modaya Metal Gear serisi de ayak uydurdu. Metal Gear 3: Snake Eater'ın yeni versiyonu (Metal Gear Solid Delta: Snake Eater) esasında bir süredir dedikodusu yapılan bir projeydi ve şimdi Konami nihayet oyunun geliştirilmekte olduğunu doğruladı. Oyun, PS5, Xbox ve PC'ye gelecek, ancak şu anda hakkında başka bir şey bilmiyoruz.



Bu yeni oyuna ek olarak, ilk üç MGS oyununun - Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty ve Snake Eater - Metal Gear Solid Master Collection Volume 1 adlı bir koleksiyonun parçası olarak yeniden piyasaya sürüleceği de açıklandı. Bu koleksiyon PS5’te bu sonbaharda çıkacak. Konami'nin basın açıklamasında, Sons of Liberty ve Snake Eater'ın bu koleksiyondaki versiyonlarının Metal Gear Solid HD Koleksiyonundaki versiyonlar olacağı belirtildi.



Bungie’den Marathon





Bungie yeni bir bilimkurgu PvP nişancı oyunu olan Marathon'u duyurdu. Bungie, daha çok Destiny ve Halo ile tanınıyor, ancak yeni kurulan PlayStation stüdyosu bilim kurgu nişancı oyunu Marathon ile köklerine dönüyor gibi görünüyor. Oyunun PlayStation'a özel olmayacağı belirtilirken cross-play ve cross-save desteğiyle hem Xbox hem de PC'ye geleceği açıklandı.



Görünüşe göre Marathon, sentetik bedenler ve bilinç değiştirme yetenekleri içeren "klon teknolojisi" ile 2850 yılında bir bilim kurgu evreninde geçecek. Oyuncular oyunda Runner olarak biliniyor ve kısa tanıtım fragmanı oyuncuları tam vücut zırhı ve rakiplerini alt etmek için çeşitli silah çeşitleriyle bir arenada gösteriyor. Marathon'un bu son sürümü doğrudan bir devam oyunu olmasa da, 1994 yılında Mac'te piyasaya çıkan orijinal birinci şahıs nişancı oyununun oyuncuları için referanslar içerecek.



Assassin's Creed Mirage çıkış tarihi





Assassin's Creed Mirage bu yıl 12 Ekim'de vitrinlerdeki yerini alacak. Assassin's Creed Mirage, Assassin's Creed Vahalla'dan bir yan karakter olan Basim Ibn Ishaq'ı içerecek ve dokuzuncu yüzyıl Bağdat'ında geçecek. Ubisoft'a göre Mirage, önceki bir avuç Assassin's Creed oyununun karmaşık RPG benzeri formatından uzaklaşarak daha odaklanmış bir aksiyon-macera tarzını tercih edecek.



Sanal gerçeklik





Etkinliğin büyük bir kısmı, bu yılki Resident Evil 4 Remake için bir VR modu da dahil olmak üzere PSVR 2'ye yönelik oyunlara odaklandı. Crossfire Sierra Squad ve Synapse de dahil olmak üzere bir dizi başka oyun da sergilendi.



Resident Evil 4 Remake VR duyurusunda Leon Kennedy’nin köye doğru attığı ilk adımları görüyoruz. Oldukça ürkütücü ve güzel görünüyor diyebiliriz. Ancak şimdilik herhangi bir çıkış tarihi bilgisi bulunmuyor. Fragman sadece modun yapım aşamasında olduğunu hatırlatarak sona erdi. PlayStation blog gönderisine göre, hikaye modunun tamamı oyun içinde oynanabilecek. Unutmadan söyleyelim, yukarıdakilere ek olarak Beat Saber duyurusu da gerçekleştirildi. Bunlarla birlikte yine bu yış piyasaya sürülecek olan zombi oyunu Arizona Sunshine II, Smilegate'in askeri nişancı oyunu Crossfire Sierra Squad ve telekinetik yetenekler kazandıran ve 4 Temmuz'da piyasaya sürülmesi planlanan Synapse'in görüntüleri de gösterildi.



Aşağıdaki videodan etkinliğin tamamını izleyebilirsiniz.





 Haberi Portalda Gör

Çöp bi sunum gram heyecan yok nerde o eski ps oyunları ps5 aldım ama bildiğin çöp olarak duruyor ps4 oyunlarını oynamak için ps5 almak cidden gereksiz ps5e göre daha oyun...
Yoruma Git
Yorumun Devamı 4S14N_HUNT3R - 11 ay +20
Sony seviyesinde olmayan dandik bir şovdu ... Exclere abanmak yerine Micro şovlarındaki gibi boş boş CGI ve multiplatform oyun atıp durdular ...

3 yildir boş konsol takilanlar heveslenmeden şunu da...
Yoruma Git
Yorumun Devamı DrUckmann - 11 ay +14
Sunum pek iyi değildi ama oyun yok demek de haksızlık olur. Yakın tarihte Final Fantasy XVI geliyor mesela baya bomba bir yapım.
Yoruma Git
Krone - 11 ay +9
G
11 ay
Yarbay

Şaka maka PS4’ü bitirmişler



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
11 ay
Teğmen

Herşey bütçe meselesi oyun 1500 TL olduktan sonra ne PS3 biter nede PS4 biter bu ülkede ps5 almak neysede oyuna para yetişmez malesef



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
11 ay
Yarbay

Sunum çok sönük geçmiş belli.




S
11 ay
Yarbay

neden beni hiçbiri heyecanlandırmıyor. göreceğimiz tüm oyunları gördük mü nedir. bakıyorum da oyunlar hep bişeyin kopyası benzeri eskinin devamı dlc si gibi. olsa da olur olmasa da olur.



4
11 ay
Yarbay

Çöp bi sunum gram heyecan yok nerde o eski ps oyunları ps5 aldım ama bildiğin çöp olarak duruyor ps4 oyunlarını oynamak için ps5 almak cidden gereksiz ps5e göre daha oyun çıkmadı konsol çıkalı kaç sene olcak hala ps5i ps5 yapacak bir oyun yok ortada



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
11 ay
Yarbay

Konsol aldıracak oyunlardan xbox gamepass seviyesindeki oyunlara...




Q
11 ay
Çavuş

Pc tarafı için de büyük hayal kırıklığı oldu. Ghost of tsushima veya bloodborne bekliyordum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
11 ay
Yüzbaşı

İzlediğim en berbat sunum olabilir. Spider Man'in grafikleri ne öyle abi bildiğin Ps4, ilk oyunun grafikleri daha iyi duruyor. Microsoft en azından duyurduğu oyunları game pass'e ekliyor bu ne abi ya. Xbox twitter hesabından da kapak gibi bir tweet atıldı hashsahhashas


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
11 ay
Yarbay

yakışır.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @A.MORG4N
D
11 ay
Yarbay

Sony seviyesinde olmayan dandik bir şovdu ... Exclere abanmak yerine Micro şovlarındaki gibi boş boş CGI ve multiplatform oyun atıp durdular ...

3 yildir boş konsol takilanlar heveslenmeden şunu da bırakalim:


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrUckmann -- 25 Mayıs 2023; 16:12:52 >

A
11 ay
Teğmen

Ps4 devrini bitirip odagi ps5e cevirmeye calisiyorlar ama inan ki adam gibi oyun ciksa para yetistirirsin dersin ki adam gibi oyun cikti hak ediyor feda edersin parani ama maalesef goruyoruz ki rezaletler showcase deps5 yerine daha cok vr icin ugrasmis gibiler adam gibi oyun cikmadigi surece de bende ps3 var 1-2 aya ps4 almayi planliyorum daha ps5e adam akilli oyun cikarmadan ps4 devrini kapatmak ne kadar mantikli gorecegiz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tilsimtr
H
11 ay
Yarbay

Zaten Project Q'dan da söz ettiklerine göre Wii U dönemine girmişler demek. Tabi ASUS, Steam el konsolu işine el atınca Sony de geri kalmak istemedi ama Vita gibi PSP gibi gerçek el konsolu yerine Wii U tarzı bir ürün sunmaları ne kadar aceleye getirdiklerini gösteriyor bu işi.

Nintendo alıp götürüyor el konsolu işini. Xbox eğer Activision'u yanına çekebilirse Sony'nin hali vahim.

Sony'nin yaptığı sunum ise 3. parti geliştiricilerin oyunlarını tanıtan sunum. Artı stüdyosunu yeni devir aldıkları Bungie. Insomniac zaten Sony'nin elinde onu saymadım bile. Dediğiniz gibi PS4 oyunları. Bol bol God of War, Last of Us ve SpiderMan oynanılır artık.





Bu mesajda bahsedilenler: @4S14N_HUNT3R
K
11 ay
Yarbay

Sunum pek iyi değildi ama oyun yok demek de haksızlık olur. Yakın tarihte Final Fantasy XVI geliyor mesela baya bomba bir yapım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
11 ay
Yarbay

Sorun şu arkadaşlar.
Sony stüdyoları artık aşırı uretkensiz.
Nerde o PS3 zamanında ki Sony firmaları . Ps4 dede korelme vardı ama bu nesil çok kötü bir karnesi var Sony firmalarının.
Örnek ND takmış bi online last of us ve diziye gidiyor öyle. Ulan biz dizi izlstemiyoruz yada dizi olacaksa da bu firmanın oyun yapımını etkilememeli.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
11 ay
Yüzbaşı

Sunum duyurulduğunda bu Ps vs Ps tartışma konusunda Xbox'ı silecek, mahvedecek, Kotor geliyor, yeni IP'ler geliyor diyen Ps yandaşlarımızın şu an dramına tanıklık ediyorsunuz.

Ps3.5 grafiklerle Spider Man 2


< Resime gitmek için tıklayın >
Xbox'in indie sunumu yapmasına gerek kalmadı Sony sağolsun aradan çıkardı

< Resime gitmek için tıklayın >
Saatlerce Ssd sunumu yapıp kendi birinci parti oyununda bile çuvallamak, kaplamalara bak nasıl da geç yükleniyor

JayRock Twitter'da: "That SSD is putting in work 😂 https://t.co/AowthHI5eO" / Twitter

2023'de Sony'de tek oyun maşallah bomboş geçen bir yıl, hatta 2024 başlarında da bir umut gözükmüyor. Duyurulan hiçbir oyun Ps Plus'a gelmiyor gelen varsa haberdar edin yorumu düzenlerim.

Son olarak Baydırman kardeşimizi Redfall'ın içine koymuşlar grafiksel olarak neredeyse hiçbir fark yok


< Resime gitmek için tıklayın >



A
11 ay
Yüzbaşı

Teşekkürler Jim Ryan o kadar uğraştın ettin Cod için aylarca ağladın, Microsoft'a bu iyiliği de yaptın koca yürekli Jim Ryan. Şimdi bekleyin Xbox Showcase geliyor biraz oyun dünyasının krallarını görelim. Şöyle bir Avowed yapıştırıp ardından Hellblade 2, üstüne birde Starfield, Stalker 2, onun üstüne de Compulsion Games'in yeni oyunu, üstüne birde inIxile yeni Rpg oyunu duyurulursa bazıları kalp krizi geçirebilir.


< Resime gitmek için tıklayın >



S
11 ay
Yarbay

O yüzden Gamepass gibi servislerin olduğu platformlara yönlenmek gerekli.





Bu mesajda bahsedilenler: @tilsimtr
A
11 ay
Yüzbaşı

38 milyon Ps5 sahibi tek bir ağızdan "Biz bu konsolu Ps4 oyunlarını oynamak için mi aldık"



A
11 ay
Yüzbaşı

Bari "dEy vaN Plus" yazsaydınız da oyunlara insanlar 700 tl vermekten kurtulsaydı