Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
521
Tıklama
3
Öne Çıkarma
ChatGPT’nin arkasındaki isim konuştu: İnsanlığın en büyük icadı ve en büyük tehlikesi!
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ChatGPT’nin arkasındaki isim konuştu: İnsanlığın en büyük icadı ve en büyük tehlikesi!
ChatGPT'yi yaratan şirketin arkasındaki Sam Altman, yapay zeka teknolojisinin bildiğimiz toplumu yeniden şekillendireceğine inanıyor. Altman, bu teknolojinin gerçek tehlikeleri de beraberinde getirdiğine ama aynı zamanda yaşamlarımızı büyük ölçüde iyileştirmek için "insanlığın şimdiye kadar geliştirdiği en büyük teknoloji" olabileceğine inanıyor.



“Geceleri beni uykusuz bırakıyor”



OpenAI CEO'su Sam Altman ABC News'e verdiği röportajda yapay zeka teknolojisinin işgücünü, seçimleri ve dezenformasyonun yayılmasını etkileyebileceğinden "korktuğunu" söyledi. ChatGPT ve GPT-4 gibi yapay zeka modellerinin başarısından gurur duysa da Altman, yapay zekanın olası tehlikeli uygulamalarının kendisini uykusuz bıraktığını kabul etti.



ChatGPT’nin arkasındaki isim konuştu: İnsanlığın en büyük icadı ve en büyük tehlikesi!
Sam Altman, yaptığı açıklamalarda hem düzenleyicilerin hem de toplumun ChatGPT gibi yapay zekaların yaygınlaştırılmasına ve geliştirilmesine olabildiğinde dahil olmaları gerektiğini ve bu sayede potansiyel olumsuz sonuçların ortadan kaldırılabileceğini ifade ediyor. OpenAI’ın aynı zamanda düzenli olarak hükümet yetkilileriyle temas halinde olduğu da belirtiliyor.



Ayrıca Bkz.Midjourney v5 çıktı: İnanmayacaksınız ama bu haberdeki tüm görseller yapay zekaya ait



Sadece birkaç ay önce piyasaya sürülen ChatGPT, şimdiden tarihin en hızlı büyüyen tüketici uygulaması olarak kabul ediliyor. ChatGPT sadece birkaç ay içinde aylık 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak rekor kırdı. TikTok'un bu kadar kullanıcıya ulaşması dokuz ay, Instagram'ın ise yaklaşık üç yıl sürdüğünü belirtelim.



Otoriter ülkeler endişelendiriyor



ChatGPT’nin arkasındaki isim konuştu: İnsanlığın en büyük icadı ve en büyük tehlikesi!
Altman, eninde sonunda yapay zeka teknolojisinin “iyi” potansiyelinin öne çıkacağını söylese de “otoriter rejimler” tarafından geliştirilen rakip yapay zekalar konusunda da endişeli olduğunu belirtti. Öte yandan Çinli teknoloji şirketi Baidu, kısa bir süre önce ChatGPT rakibi Ernie Bot’u tanıtmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yapay zeka teknolojisinde lider olanın "dünyanın hakimi olacağını" söylemişti. Altman bu yorumları "tüyler ürpertici" olarak nitelendirdi.



Altman ayrıca yaptığı açıklamalarda "Bu modellerin büyük ölçekli dezenformasyon için kullanılabileceğinden özellikle endişeliyim" dedi. "Artık bilgisayar kodu yazmaya başladıklarına göre, modeller saldırgan siber saldırılar için kullanılabilir" ifadelerini kullanan Altman, aslında yapay zekanın karanlık yüzüne ışık tutuyor.



Yapay zeka halüsinasyonu



OpenAI'ye göre GPT-4, görüntüleri girdi olarak anlama yeteneği de dahil olmak üzere bir önceki iterasyona göre büyük iyileştirmelere sahip. Demolarda GTP-4'ün birinin buzdolabında ne olduğunu açıkladığı, bulmacaları çözdüğü ve hatta bir internet meme'inin arkasındaki anlamı ifade ettiği görülüyor.



Ancak Altman'a göre ChatGPT gibi yapay zeka dil modelleriyle ilgili en büyük sorun yanlış bilgilendirme. ChatGPT veya diğerleri, kullanıcılara gerçekte doğru olmayan bilgiler verebiliyor. Üstelik bu yanlış bilgileri kendinden emin bir şekilde savunuyor ve arkasında duruyor. Buna yapay zeka halüsinasyonu deniyor. OpenAI'ye göre modelin bu sorunu kısmen, ezber yerine tümdengelimli akıl yürütme kullandığı için yaşanıyor. Ancak OpenAI, modellerinin ezber yapmasını değil muhakeme yeteneğine dayalı sonuçlar vermesini istiyor. Altman ve ekibi, modellerinin eninde sonunda gerçeği kurgudan ayırmak için interneti ve kendi tümdengelimli muhakemesini kullanacağına inanıyor.




Kaynak:https://abcnews.go.com/Technology/openai-ceo-sam-altman-ai-reshape-society-acknowledges/story?id=97897122

 Haberi Portalda Gör

Uydurduğu kısımlara çok defa şahit oldum, hakikatini bilmezseniz sizi çok basit bir şekilde kandırabiliyor.
Yoruma Git
Guest-C85A0FBAA - geçen yıl +5
Adamcağız etik kaygılardan, dezenformasyonlardan, bütün olası tehlikelerden uyuyamıyor... Yeniliği getirip bu kadar neofobi (yenilik korkusu) yaşayan tarihte var mı? Misal Edison
Yoruma Git
Yorumun Devamı E_Y_B_H_P_T - geçen yıl +4
Adamin tipi direk yapay zeka zaten
Yoruma Git
ssbrutality - geçen yıl +4
G
geçen yıl
Yüzbaşı

Uydurduğu kısımlara çok defa şahit oldum, hakikatini bilmezseniz sizi çok basit bir şekilde kandırabiliyor.




E
geçen yıl
Binbaşı

Adamcağız etik kaygılardan, dezenformasyonlardan, bütün olası tehlikelerden uyuyamıyor... Yeniliği getirip bu kadar neofobi (yenilik korkusu) yaşayan tarihte var mı? Misal Edison veya Ford herkesi ikna etmek için çabalıyordu, en fazla kazanacakları paraları düşününce uykusuz kalmışlardır.

Binary ile bitirelim o zaman:

''...Bu bilişime çok fazla kafa yorarsan sıyırırsın. Kullanacaksın, nimetlerinden kullanıp işini göreceksin, kafayı taktın mı o zaman işin kötü... Çok fazla, hikmetine şey yapmamak lazım''

Evet çok şey yapmamak lazım belki de.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen yıl
Yarbay

Adamin tipi direk yapay zeka zaten



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
geçen yıl
Yüzbaşı

herkese aylık para verilmesi gerekli yoksa 20 yıl sonra issizlikten isyan çıkacak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
geçen yıl
Yüzbaşı

Her gün makro yazdırıyorum bazen tirip atıp sohbeti kesiyor




K
geçen yıl
Yüzbaşı

21.yy sonlarına doğru insanlık büyük bir kutlama yaptı. artık ai doğmuştu ve sonra gökyüzünü karartılar. çünkü o zaman makineler güneş enerjisine bağlı yaşıyordu. güneş olmazsa hayatta kalamayacaklarına inandılar.




K
geçen yıl
Yarbay

Üstad Binary'den yıldırım gibi bir açıklamaydı. Birçok insanımızın bilişim konusundaki ufkunu kapanmamak üzere açmıştır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @E_Y_B_H_P_T
E
geçen yıl
Yarbay

Şuan da tamamen balon sistem. Maşallah donanım haber de sponsor gibi günde 2-3 chatgpt haberi geçiyor



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

6
geçen yıl
Yarbay

microsoft tüm etik board'u kovdu.
google tüm etik kurulunu kovdu.

hani silah bulundu mertlik bozuldu derler ya. işte tam bunun internet olanını yaşıyoruz.
1-2 yıl içerisinde hepimizin telefonunda bilgisayarında olacak bir yapay zeka dönüşümü görüp sonrasında filtrelemeler yasaklar göreceğiz.
hadi bakalım ne olacak. insanlar yeni çağa geçemedi ama internet geçti. bu dakkidan sonra geri dönüş yok. ya uyum sağla ya da geride kal. gerisi hikaye.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.