Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
210
Cevap
9135
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim (11. sayfa)
T
geçen yıl
Yüzbaşı

Anycubic workshoptan memnunum ben chitubox'a ayarları mı yapamadım nedir çok memnun değilim.
Psikolojik olarak yazıcının markası diye de olabilir :)




Bu mesajda bahsedilenler: @orhanyor
Q
geçen yıl
Çavuş

Arkadaşlar selam, yeni bir durum yaşıyorum.Anycubic basic grey reçine kullanıyordum.Distribütörden yazıcıyla birlikte alınmıştı.Sorunsuz baskılar alıyordum bunu bitirdikten sonra internet üzerinden farklı bir mağazadan aldığım aynı marka reçineyi yeni kullanma fırsatım oldu.Kutusu ilk geldiğinde distribütörden aldığımdaki gibi üzerinde grey 1L yazısı yoktu.Çok önemli bişey olduğunu düşünmüyorum ama yinede belirtmek istedim.Sonra baskı almaya başladığımda fep filmine daha çok yapıştığını farkettim diğerine göre acayip bir ayrılma sesi geliyordu.İşlem bittiğinde tablaya yerleştirdiğim modellerin yarı kısmı ayrılmış eğri bir şekilde çıktı almaya devam etmiş ama tankın içine tamamen düşmemiş.Bu sorun neyden kaynaklı olabilir.Tablanın bir köşesindeki modeller düzgünken diğer yarısındakiler saçma sapan bir şekilde çıkmış.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Örnek resimi aşağıya yüklüyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quA07 -- 22 Mart 2023; 13:48:26 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ben hic yasamadim ama eger FEP e fazla yapisma durumu varsa belki okumussundur millet PTFE sprey kullaniyor. FEP in ic tarafina cok ince bir katman sikip ardindan siliyorsun o yapiskanligi azaltiyor. Belki oyle bir sprey alip deneme yapabilirsin, tahminimce her yapi marketinde vardir.




Bu mesajda bahsedilenler: @quA07
S
geçen yıl
Çavuş

Dostlar selamlar tekrardan herkese, bugün aldığım baskıda şöyle bir şey oldu sebebi ne olabilir sizce komple baskılarda sorun yokken ortadakinde bir sorun oluştu. model aynı kişinin modeli ve destekleri ama ortadakinde sorun oldu. aynı zamanda baskıdan sonra gördüm lcd ekranın filminin içinde hava kabarcığı var. sizce sebepleri ne olabilir?
modelin açık görünen kısmının karşısı yani diğer tarafı sağlam gayet.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Q
geçen yıl
Çavuş

Hocam hava kabarcığına kutudan çıkan ekran koruyucuyu taktıysanız ondan dolayı olabiliyor.Yoksa o kabarcığın olmaması lazım.Genelde ekran koruyucuyu takarken kabarcıklar için kredi kartı gibi düz bir şeyle bu durumu düzeltiyorlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Secomann
O
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

hava kabarcigindan olma ihtimali cok dusuk cunku isigi engelleyebilecek birsey degil. Bende de boyle bir problem olmustu cok eskiden, o aralar arastirdigimda modelin oryantasyonu yada support eksikligi gibi nedenler cikti. mantik su, eger fepten ayirma gucu cok yuksekse delaminasyon olabiliyor o yuzden oyle bir oryantasyon bulmalisin ki kontakt yuzeyi cok buyuk olmasin. eger bu mumkun degilse o modeli ayri olarak daha yuksek exposure suresi ile bastir mesela 2 saniye kullaniyosan 2.4 saniye ile dene, daha cok support at dicem ama resimden gordugum kadariyla yeteri kadar support mevcut.
Genel olarak oryantasyondan diyebiliriz gibime geliyor cunku diger modellerinde sorun yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @Secomann
S
geçen yıl
Çavuş

kendiliğinden vardı koruyucu ve kabarcık yoktu dünkü baskıdan sonra oldu. baskının biraz yırtılmış olması kötü oldu ama buna da şükür alışmaya çalışıyorum :D



S
geçen yıl
Çavuş

evet evet zaten fotismint in modeli idi supportları onlar eklemişti



A
geçen yıl
Er

Merhaba Anycubic M3 Premium MSLA 3D printer almak istiyorum.

-Anycubic'in kendi sitesi güvenlir mi?
-Daha önce buradan satın alan var mı?
-Gümrüğe takılıyor mu?
-Takılıyorsa gümrükte sorun oluyor mu?

Teşekkürler

https://www.anycubic.com/collections/3d-printers/products/photon-m3-premium-3d-printer


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ilk iki soru icin evet diyebilirim ama digerlerini bilemiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @AtkSlh
T
geçen yıl
Yüzbaşı

Bende üçüncü ve dördüncü sorularına cevap verebilirim.

Bence gerek yok Türkiye distribütöründen almanızı tavsiye ederim.

Şöyleki ; gümrüğe takılır, takıldığı yetmezmiş gibi oldukça masraflı bir sürece girersiniz;

400 Euro bedelle bir ürün satın aldınız mesela. Çinden geldiğinden (AB dışı) %30 gümrük vergisi ÖTV (özel tüketim vergisi) %4 ila %20 arasında ek gümrük vergisi , bitti mi elbette bitmedi ; daha gümrükten çekmek için gümrük müşaviri ücreti (500 TL - 1000 TL ) gümrük müşavirine vereceğin noterden vekalet (800 TL) , tüm bu işlemler sürerken oluşacak 7-15 günlük antrepo bedeli (2000 TL) ödemeniz gerekiyor.

Kısaca 400 Euroluk bir malzeme için 8000-9000 TL masraf belki daha da fazlası çıkacaktır. Rakamlar tam değil biraz abartılı yazdım ama maalesef buna yakın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bazi urunler arkadaslarima hicbir islem yapmadan direk postadan gumruklenmis ve odenmesi gereken fiyati belirlenmis sekilde teslim ediliyor o nasil oluyor acaba? Yada o is icin bir fiyat limiti mi var?




Bu mesajda bahsedilenler: @theronin
T
11 ay
Yüzbaşı

Tamamen şans, bakın kutu oyun alan arkadaşım var. İki adet oyun aldı aynı yerden , çıkış tarihlerinden dolayı ayrı kargo yapılmış. Birine %18 , diğerine %38 vergi aldılar. Fiyatları ve kutu büyüklükleri aynı.
Sorduğunda da cevap alamıyor nedenine.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.