Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
492
Tıklama
3
Öne Çıkarma
AMD Ryzen 7000 işlemciler için B650 anakartlar daha da ucuzlayacak
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

AMD Ryzen 7000 işlemciler için B650 anakartlar daha da ucuzlayacak
Geçtiğimiz yıl yeni nesil Ryzen 7000 işlemcilerin piyasaya sürülmesiyle birlikte AMD platform değişikliğine de gitti. Yeni nesil işlemciler için AM4 yerine AM5 soketli anakartları zorunlu kılan AMD, şimdi ise bunların fiyatlarının ucuzlayacağını söyledi.



AM5 B650 anakartlar ucuzlayacak



Herhangi bir yeni teknolojide olduğu gibi Ryzen 7000 işlemciler, AM5 soketli yeni anakartlar ve onlarla birlikte gelen DDR5 RAM zorunluluğu tüketicilere ucuza mâl olmadı. Ancak görünüşe göre işler değişmeye başlayacak. AMD’ye göre AM5 ilerleyen dönemlerde standart haline gelecek. Bununla birlikte firma halihazırda üretici ortakların daha uygun fiyatlı yeni B650 anakart serisini piyasaya sürmeye hazırlandığını da açıkladı.



Ayrıca Bkz.AMD, işlemci ve ekran kartlarını bilerek yüksek fiyattan sattığını doğruladı



AMD’nin bu söylemi daha önce vermiş olduğu sözler ile bağlantılı olabilir. Zira B650E ve B650 anakartlar sahneye çıktığında vaat edilen 125 dolar fiyat etiketinin oldukça üstünde yer alıyorlardı. Ek olarak AMD, ucuz B650 anakartların tam hız aşırtma desteğini içereceğini ve 2023’ün ilk çeyreği içerisinde geleceğini bekliyor.



Uygun fiyatlı B650 serisi anakartların yanında A620 serisi giriş seviyesi AM5 anakartlar da piyasaya girecek. Bunlar 65W Ryzen 7000 serisi işlemciler için güzel bir seçenek olacak gibi görünüyor. Bunlarla birlikte AMD bir süre önce 2022’nin üçüncü ve dördüncü çeyreğinde ürün fiyatlarını bilerek yüksek tuttuğunu doğrulamıştı.




Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/90220/amd-partners-will-launch-more-affordable-b650-motherboards-for-ryzen-7000-cpus/index.html

 Haberi Portalda Gör

Bi zahmet ucuzlasın zaten... 7000 serisinin asıl tutulmama sebebi anakart, en azından ülkemizde, en ucuz anakart 4000 TL civarından başlıyor.
Yoruma Git
Bloodin - geçen yıl +12
DDR5 9600 MHZ gelince geçerim artık.
Yoruma Git
sniper23 - geçen yıl +9
Dövizin yukarı yönlü gidecek olması, indirimi bize pek yansıtmayacaktır.
Yoruma Git
_Dominic_Toretto_ - geçen yıl +5
K
geçen yıl
Binbaşı

Sadece intel ya da sadece AMD olsa olacakları düşünemiyorum. 3. bi oyuncu olsa belki bişeyler değişir ama yakın zamanda zor gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
geçen yıl
Yarbay

Sadece intel var gibiydi ikinci nesilden 7. nesile kadar ve rezaletti hocam, çok zorlamaya gerek yok bence.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kampec
B
geçen yıl
Yarbay

Bi zahmet ucuzlasın zaten... 7000 serisinin asıl tutulmama sebebi anakart, en azından ülkemizde, en ucuz anakart 4000 TL civarından başlıyor.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
geçen yıl
Yarbay

Dövizin yukarı yönlü gidecek olması, indirimi bize pek yansıtmayacaktır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Bloodin
S
geçen yıl
Yarbay

DDR5 9600 MHZ gelince geçerim artık.




E
geçen yıl
Yüzbaşı

AM5 Destekli anakart fiyatlarının 2.500TL civarına gerilemesi işlemci satışlarını da olumlu etkileyecektir.
Genel görüşüm firmaların Mart ayı içerisinde indirimlere başlayacağı yönünde.
AMD, Intel, Nvidia gibi şirketlerin yıl sonu bilançolarından yatırımcılar tırstı.
3 aylık bilanço dönemlerinde satış rakamlarını artırmak isteyeceklerdir.
Bunun yolu da indirimlerden geçiyor.
Şayet indirim yapmaz ve kötü bilanço açıklarlarsa, yatırımcılar ellerini çekmeye başlayacaktır. Bu sefer Mayıs aylarında daha büyük indirimler yapmak zorunda kalacaklar.




B
geçen yıl
Yarbay

Kesinlikle, biz sadece Intel olduğunda ne kadar korkunç bir senaryo ile karşı karşıya kalacağımızı gördük. Sadece AMD olursa da çok farklı olmayacaktır. Rekabet kesinlikle korunmalı.




Bu mesajda bahsedilenler: @vjdrsjejv
P
geçen yıl
Yarbay

anakartın %75 ini soğutucu ile kapalı olduğunu görmek güzel !
çünkü ileride 2. el piyasası anlamıyla insan faktörüne bağlı sorunların azlacağı anlamına geliyor bu !

yoksa montaj ederken yanlış noktaya fiziksel kuvvet uygulamaktan ortaya çıkan öngörülemeyen ve tespit edilemeyen bir dünya sorunun var olduğunu düşünmek lazım !




D
geçen yıl
Yarbay

5000'den başlayan b serisi anakart mı olur, bir zahmet ucuzlasın, göstermelik yüzde 10 ucuzlama bir anlam ifade etmez, kafadan 2500-3000 arası bir yerden başlamalı




M
geçen yıl
Binbaşı

Tüketicinin 100$ altı anakart alma seçeneği olması lazım, ölçeklendirme konusunda da berbat işler yapan AMD'nin DDR5'in maliyet dezavantajıyla yeni nesil'de fiyat sıkalası belirleme işini becerememesi yüzünden 7000 serisinin piyasada kabul görmesi kitlelere inmesi 1.yılını bitirirken ancak gerçekleşebilir.

Anakartları özelliklerine, malzeme kalitesine ve kart üstü genişleme seçeneklerine göre ayalarmaları gerekirdi, pandemi sürecinde intel'in kuyruğuna takılıp dibinde etiketleme yaptıklarından esas amd kullanıcılarının bir kısmı saçma olsa da intel'den tercih hakkını kullandı ve kullanıyor, misal bende 3600'den 5600x 'e geçtim ama tanıdıklarım limitine kadar bekleyecek..

Eee ne anladım ben bu yeni nesil işlemcilerden, kime satmayı düşünüyorlar merak ediyorum.




S
geçen yıl
Yarbay

Eski stoklar erimezse satıcılar ucuzlaymaz hemen. Şöyle üst seviye işlemci ile iş bilgisayarı kurmayı düşünüyorum. Ucuzlarsa amd tercihim olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
geçen yıl
Yarbay

Rezalet bir durum. İşlemci 5 bin lira. En kötü b650 anakart o da 5 bin lira. Bizim ülke zaten yamyam adamlar 350 dolara b650 kart satıyorlar. Matx en dandikleri bile 220 dolar



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.