Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
439
Tıklama
11
Öne Çıkarma
Milli denizaltı STM500'ün bu sene test üretimi yapılacak
T
geçen yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Milli denizaltı STM500'ün bu sene test üretimi yapılacak
STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ) tarafından geliştirilen milli denizaltı projesi STM500 hakkında yeni açıklamalar yapıldı. Türkiye’de tasarlanan ve Türkiye’de üretilen STM500 ile Türkiye, kendi denizaltısını tasarlayıp üreten sayılı ülkeler arasına girecek.



STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, STM500’ün tasarım çalışmalarının büyük ölçüde bittiğini ve 2023’te test üretimi yapılacağını açıkladı. STM500’ün bu yıl yürütülecek çalışmalarla daha görünür hale geleceğini vurgulayan Güleryüz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:



“Tasarımı büyük ölçüde bitti. Detay tasarımı imalat aşamasında bile devam edecek. Bir taraftan mukavim tekne denilen denizaltının dış kısmının test üretimine başladık. Burada amacımız bir taraftan şu; Türkiye'de özel sektör tarafından mukavim tekne üretiminin yapılabileceğini göstermek. Özel bir yerde bu faaliyetleri yürütüyoruz. 2023 yılında STM500'ün test üretimini devam ettireceğiz. Farklı müşterilerden, özellikle yurt dışından STM500'e çok yoğun ilgi var. Onlarla beraber bir proje modeli oluşturma gibi hususlar da konuşuluyor ama biz STM olarak beklemeden kendi öz kaynaklarımızla da olsa yapabileceğimiz kadar STM500'ü ete kemiğe büründürme ve mümkün olan en kısa sürede yüzdürme motivasyonundayız. 2023, özellikle STM500 özellikle son derece yoğun geçecek.”



Ayrıca Bkz.Yerli savunma teknolojileri şirketi STM, NATO'ya istihbarat yazılımı geliştirecek



STM500 özellikleri neler? 



STM500, sığ sular için geliştirilmiş dizel-elektrik atak sınıfı denizaltısı olarak görev yapacak. 18 kişilik mürettebata ek olarak 6 kişilik Özel Kuvvetler ekibi ile 30 gün boyunca 250 metreden derinlerde görev icra edebilecek. 4 adet atışa hazır torpido kovanı ile toplamda 8 adet ağır torpido ve güdümlü füze atış gücüne sahip olacak. Denizaltı harbi, özel harekat, istihbarat, gözetleme ve keşif, mayın harbi, sığ su operasyonları ve insansız sualtı/hava araçları operasyonlarında kullanılacak. 42 metre uzunluğa, 4,2 metre su hattı boyuna, 18 knotun üzerinde azami hıza, 4000 nm seyir siasına ve dalmış vaziyette 540 tonluk deplasman değerine sahip olacak.



Milli denizaltı STM500'ün bu sene test üretimi yapılacak



Alpagu İHA kısa süre içinde envantere girecek



STM tarafından yürütülen diğer çalışmalar hakkında bilgi veren Güleryüz, kamikaze İHA sınıfındaki Alpagu İHA’nın çok kısa süre içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine gireceğini ifade etti. Ayrıca Alpagu’nun Roketsan iş birliği ile geliştirilen Akıllı Dolanan Mühimmat Sistemi versiyonu olan Alpagut'un ilk etapta İHA’lardan bırakılan versiyonunu ardından kara ve deniz platformlarından gönderilen versiyonunu üretmeyi amaçladıklarını söyledi.




Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/milli-denizalti-2023te-gorunur-olacak/2806588

 Haberi Portalda Gör

savaş yakın gibi ( gerçi biz 40 yıldır savaştayız halkın bir kesimi idrak edemese de ) devlet bir yandan altın stokluyor merkez bankasında bir yandan da yeni oyuncaklar üretiyor askerlerimiz...
Yoruma Git
Yorumun Devamı batar - geçen yıl +11
J
geçen yıl
Yarbay

Savunma sanayindeki Sekteröl gelişmeler işgücünede fayda sağlıyor. yeni iş alanları ve istihkam için iş olanakları sağlıyor.




B
geçen yıl
Yüzbaşı

savaş yakın gibi ( gerçi biz 40 yıldır savaştayız halkın bir kesimi idrak edemese de ) devlet bir yandan altın stokluyor merkez bankasında bir yandan da yeni oyuncaklar üretiyor askerlerimiz için. Hadi hayırlısı.




V
geçen yıl
Yüzbaşı

Bizi kıskanan Almanya 1914 te kendidenizaltısını kullanıyordu



Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
geçen yıl
Yarbay

Oldukça stratejik bir araçta çok önemli gelişmeler , çok sağlam hazırlanıyoruz

Neredeyse son 300 yılın belki daha fazlasının en güçlü ordusuna sahibiz tecrübe ve silah niteliği olarak , buralara getirenlere sonsuz teşekkürler

Türk Devletleri Teşkilatı da kuruldu ve güçleniyor rahmetli Barış Manço 2023 şarkısını Kayaların Oğlunu boşuna yazmadı .) durmak yok..




G
geçen yıl
General

Şu anda ürettiğimiz Reis sınıfı denizaltılar Alman dizaynı.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Visionx st
B
geçen yıl
Yarbay

ben beğendim. hayırlı olsun.



G
geçen yıl
General

Ege’ye özel bir denizaltı bu. Ufak sığ sularda faaliyet gösteriyor sonar ile tespiti zor. Özel kuvvetler operasyonu gibi şeylerde yapabiliyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B
geçen yıl
Yüzbaşı

Yakın zamanda görmek dileğiyle



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
geçen yıl
Yüzbaşı

Allah razı olsun emeği olanlardan.



M
geçen yıl
Yarbay

Almanya'nın bizim teknolojimizi kıskandığını söyleyen mi olmuş?

Avrupa bizi bu yüzden kıskanıyor dediği konuda bir sanatçı edebiyatçı adı söylemiş sanırım. Merak ettim araştırdım neymiş bu kıskanma meselesi diye. Haliyle iftira sanatını meslek edinmiş güruh olayı her yöne çekmiş. İşin aslını bilmeyen koyun güruh da inanmış, kesin bilgi yayalım demiş gibi duruyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Visionx st
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.