Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
347
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Apple, iPhone Plus'ı sonlandırmayı henüz düşünmüyor: iPhone 15 Plus hâlâ masada
U
geçen yıl
General
Konu Sahibi

Apple, iPhone Plus'ı sonlandırmayı henüz düşünmüyor: iPhone 15 Plus hâlâ masada
iPhone 14 Pro ve Pro Max'in güçlü bir şekilde satıldığı, standart iPhone 14 ve tamamen yeni iPhone 14 Plus'ın ise sadece cılız bir talep gördüğü artık bir sır değil.



Ayrıca Bkz.Apple, Çin'e bağımlılığı azaltmak için Tayvan'daki siparişlerini artırıyor



Sonuç olarak, birçok kişi Plus'ın kısa ömürlü bir ürün olup olmayacağını merak ediyordu, hatta bazı kesimler Apple'ın bu yıl içinde bu modelden vazgeçebileceğini bile öne sürmüştü. Ancak yeni bir rapora göre iPhone 15 Plus hala masada ve bu da cihazın en az bir yıl daha yaşayabileceği anlamına geliyor.



Tim Cook, iPhone 14 Pro modellerini övdü



Bu modeli canlı tutma kararı, özellikle Plus'a olan talep herhangi bir iyileşme belirtisi göstermediği için Apple için çok daha zor hale gelmiş durumda. Analist Ross Young, Pro modellerinin şu anda tüm iPhone 14 ekran siparişlerinin yüzde 75'ini oluşturduğunu ve bu rakamın 2023'ün başlarında yüzde 80'e çıkmasının beklendiğini söylüyor. Plus, tüm siparişlerin yalnızca yüzde 5'ini kapsıyor, bu nedenle de uzun vadede Apple'ın bu modeli üretimde tutması pek mantıklı olmayacaktır.



Apple, iPhone Plus'ı sonlandırmayı henüz düşünmüyor: iPhone 15 Plus hâlâ masada
Tim Cook, şirketin son kazanç raporunda iPhone 14 Pro ve Pro Max'i övdü ancak Plus ile ilgili soruları ise sadece geçiştirmekle yetindi:



Cook konuşmasında: "iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max, tedarik sıkıntısı yaşadığımız ve bunları sağlayamadığımız noktaya kadar son derece iyi iş çıkardılar. Ancak toplam talebi karşılayamadık. Bu yüzden kesinlikle güçlü bir Pro döngüsü var. Bence bunun birkaç nedeni var ama en önemlisi her zaman üründür. Bence yenilikler ve ürün kendi adına konuşuyor." ifadelerini kullandı.



Yeni iPhone modellerinin Apple'ın tipik çıkış takvimine göre Eylül ayında duyurulması bekleniyor.




Kaynak:https://9to5mac.com/2023/02/02/iphone-14-plus-demand-drops-even-more/

 Haberi Portalda Gör

mini yerine Plus modelin çıkarılması kullanıcılar için olumlu bir durum idi. Ancak kullanıcıların ilgisini çekebilecek özelliklerin yalnızca Pro modellere gelmesi, Plus modelin ekr...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-F9E4C65F7 - geçen yıl +5
J
geçen yıl
Yarbay

Apple iPhone 14 aldıracak bir yenilik olmadığını şirkette pek ala biliyor lakin marka adını öne çıkartarak ürünü satmaya çalışıyor.istediği satışı aradan geçen dört aya rağmen yapamadı.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen yıl
Yarbay

Hem eski çipsetle gelecek hem de en geç satışa sunulacak ürün olacak.

Apple'a en güzel cevabı 13 satışlarının patlaması ile sonuçlanan Hindistan kullanıcıları verdi. İki nesil arasındaki farkın neredeyse yok olduğunu ima etti bu biçimde Apple'a.

Üretimi belli oranda kaydırdığı bu ülkede yaşanan talebin bu derecede olması Apple'ın zararına. Yakında 13 üretimini sonlandırırsa şaşırmamak gerek.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @joven
G
geçen yıl
Binbaşı

mini yerine Plus modelin çıkarılması kullanıcılar için olumlu bir durum idi. Ancak kullanıcıların ilgisini çekebilecek özelliklerin yalnızca Pro modellere gelmesi, Plus modelin ekran tazeleme hızının 60 kare ile sınırlı kalması cihazın kullanıcılar nezdinde ilgisiz kalmasına neden oldu. Apple'ın bu durumdan rahatsız olduğunu düşünmüyorum. Aksine bilinçli bir şekilde kullanıcıların Pro modellere yöneltildiğini düşünüyorum. Zira Apple, Pro modellerden daha fazla kar ediyor. Plus modeli almayı düşünen bir kullanıcı ekranın 60 FPS ile sınırlı kalması ya da bu seneki önemli yeniliklerin Plus modele gelmemesi nedeniyle Plus modelin muadili başka markalara değil, Apple'ın Pro modellerine yöneliyor. Android telefonların 700-800 dolar bandından sonra Apple telefonlarla rekabet edememesi Apple'ın bu segmentin üstünde rahatça hareket etmesine sebep oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
geçen yıl
Binbaşı

bence plus modeli çok gereksiz.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

C
geçen yıl
Yüzbaşı

Katılıyorum. Eklemek istediğim, plus modellerinin fiyatı çok yüksek kaldı. Plus parasına bir önceki neslin prosunu aldı insanlar. Böylece daha iyi kameraya sahip oldular, deneyim aynıydı üstelik.
Plus, aslında tutulabilecrk bir model. Ancak doğru fiyatlandırma önemli. Se modeli de artık olmayacağına göre, giriş seviyesi modeller hem mini, hem de se modelini karşılayacak. Bunu yapabilmesi için ucuz olması lazım. Böylece plus giriş modelinin az biraz üzerine bir fiyatla satılabilir. Zaten pro ve ultra modelleri aşırı pahalı olacağı için makas iyice açılacaktır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Jeff Bezos
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.