Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
100
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Monitörlerde ve Televizyonlarda Yenileme hızlarının yükselmesi ve senkronizasyon
Z
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Nvidia ve AMD markalarının ayrı ayrı kullandığı G-Sync ve FreeSync teknolojileri, yenileme ve kare hızlarını dinamik olarak eşleştirerek “tearing” de denen ekran yırtılması hatalarını ortadan kaldırmaya odaklanıyor ve böylece, oyuncu tarafından algılanan görüntü akıcılığını da artırıyor. Temelde, bu iki teknoloji aynı işi yapıyor ve bu yüzden üst düzey oyun monitörleri her iki teknolojiyi yaygın olarak destekliyor.
Televizyonlarda ise ekran yırtılması sorununu önlemek o kadar da kolay değildir. Çok az üst düzey televizyon markası G-Sync ve FreeSync’i desteklemektedir. Bu açıdan, ekran kırılmasını önlemek için bir monitöre daha az para harcarsınız.
Monitör ve televizyonların her ikisi de yüksek yenileme hızına sahiptir fakat bu özelliklerini farklı biçimde ele alırlar. 120 Hz’lik bir monitörde oyun oynarken, PC’niz tarafından işlenen ekstra görüntüleri de görebilirsiniz. 120 Hz’lik bir televizyonda ise muhtemelen “pembe dizi etkisi” yaşayacak ve oyun sırasında bu özelliğin pek bir faydasını görmeyeceksiniz. Çünkü yüksek yenileme hızı kullanan çoğu televizyon, gölgelenmeyi azaltıp hareketin daha yumuşak görünmesini sağlamaya odaklanan "interpolasyon" adı verilen bir teknoloji kullanmaktadır. Böylece TV şovu ve filmlerde mükemmel kalitede bir görüntü kalitesi sunulduğu düşünülürken, bu kalite oyun deneyimi için uygun olmayabilir.
Diğer yandan, yüksek yenileme hızlarını gerçekten destekleyen ve oyun deneyimi için tasarlanmış televizyonlar da mevcuttur. 

kaynak: bit.ly/40oHZPf





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zet_webg. -- 3 Şubat 2023; 18:15:33 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.