Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
6064
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Türk Alman Üniversitesine neden girilmemeli ? (2. sayfa)
İ
geçen yıl
Teğmen

Yurt dışında, akademide Siyaset Bilimi hakkında hiç bilgim yok, o konuda ne söylesem yanlış olacak. Daha çok mesleki anlamda, bilgisayar ve yazılım sektörü alanında konuşuyorum, ama akademide de genel olarak Türkiye'deki okullar pek tanınmıyorlar. Mutlaka Türkiye'den gitmiş olan Türk akademisyenler okulları tanıyacaklardır ve hocalardan alınan referansların değeri farklı olacaktır. Fark tamamen sıfır olacak demek doğru olmaz bu açıdan. Okulun adının hiç önemli olmadığına kanıt olabilecek örnekler biliyorum, Türkiye'de beğenmeyeceğiniz okullardan mezun insanlar gayet iyi konumlarda olabiliyorlar yurt dışında, kendini geliştirmenin markaların ve isimlerin arkasına saklanmaktan daha çok işe yaradığını düşünüyorum.
Ayrıca Master için gayet iyi okullardan kabul alıyorlar Türkiye'de top tier mezunu olmayan insanlar. 10 sene önceye kıyasla değişen çok şey oldu, malum parti bizi bir 10 sene daha böyle götürürse NATO'dan çıkıp İran seviyesine gelebiliriz, o açıdan şimdiyi geçmişle kıyaslamak çok doğru olmayabiir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JusteMilieu
G
geçen yıl
Er

Hocam YTÜ nün işletme ve ekonomi bölümleri hakkında düşünceleriniz neler yazılır mı sizce ben bu sene yazmadik orayi mezuna kaldım bı sene daha şansımı denemek istedim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @VENOMTR
V
geçen yıl
Er

Ben sana şöyle söyliyeyim, İşletme dedin benim can evimden vurdun. Ben aslında ilk YKS senesine girdiğimde Uludağ İşletmeye girmiştim, sonradan fikir değiştirip Mekatronik Önlisans bitirip Dikey Geçiş sınavı ile YTÜye geçtim. Öncelikle İşletme mantıken ne kadar yönetim ve finans derslerini içerse ve kulağa güzel gelse de son zamanlarda bu bölüm Türkiyede biraz pıc oldu. Çevremde tanıdığım ve 30 yaş altı İşletme mezunlarının hepsi işsiz. Bende bu kaderi yaşamayayım diye Mühendisliğe özellikle YTÜ mühendisliğe kaydım.

Satış Pazarlamacı olayım desen, büyük şirketler artık Satış Mühendisi adı altında mühendisleri çalıştırıyorlar. Çünkü teknik bilgileri var ve kafaları problem çözmeye yatkın. İşletmeyle de iş yaparsın fakat Türkiyede eski gücünde değil İşletme. Benim önüme YTÜ Endüstri Mühendisi ve YTÜ İşletme mezunu gelsin, ben YTÜ Endüstri mezununu alırım Satış Pazarlamacı olarak.

Muhasebeci olayım desen olabilir fakat çok az alım var.

İnsan kaynakları en mantıklı işlerden biri fakat gene alım az var.

Bak eğer Boğaziçi, Koç, Odtü gibi yerlerde İşletme okuyacaksan oku.
YTÜ de okuyayım mı dersen de hayallerini yıkmak istemiyorum ama Yıldızın sayısal bölümlerde daha iyi olduğunu düşünüyorum, TM bölümlerinin pek bi albenisi yok.

Türk Alman İşletme daha mantıklı YTÜye göre. Almanca bilen İşletmeci olursun. Zaten okuyacağın İşletme bölümü Boğaziçi gibi bir yerde okumadığın sürece çok gücü olmayacak, Almanca ile çıkarsın işverenlerin karşısına; Almanca bilen İşletmeci iş bulur.
Ytü İşletme sana işsizlik verebilir.
Ama normali bu, Teknik Üniversitede genellikle TM bölümleri mühendislik kadar iyi olmaz.
Ha Odtü İşletmeyi niye önerdin hıyar dersen, Odtü İşletme piyasada iyi iş yapıyor; ayrıca Ankara gibi kötü bir şehirde olsa dahi(İstanbul'un yanından geçmez ayrıca soğuk) Odtünün kampüsünde çok da zor olmayan bir bölüm okuyacaksın.

ODTÜ de mühendislik okuyanların hepsi perişan, mahvoluyor çocuklar mühendislik okurken; İşletmecilerin hepsi zor olsada memnun çünkü hayatları zikilmiyor ders çalışırken; Odtü İşletme okuyanlar genelde memnun diye görüyorum çevremde.

İTÜ İşletme hakkında da hiçbir fikrim yok.

Bana kalırsa İşletme için Türk Almandaki dezavantajlara değer çünkü puan ODTÜ BOĞAZİÇİYE YETMİYOR FAKAT YTÜ İŞLETME de sana kısmet işsizlik vadediyor bence.

Ha Mühendislik deseydin de YTÜ kadar iyi değil TAU orası ayrı
Fakat İşletme dediğin zaman YTÜ nün bence çok bir iddiası ve adı yok ve okuyacağın bölümü piyasa iyi bir yerde okumazsan veya fazla dil bilmezsen sallamıyor

Kabalığımdan dolayı özür dilerim ama bende İşletme öğrencisi oldum, bu yüzden bu eleştiriyi yapabilmekte bu hakkı kendimde görüyorum.

TAU İşletme veya, Odtü Boğaziçi İşletme yaz geç kardeşim.

TAU altı geliyorsa da İktisat yazardım ben, daha zor ama daha iyi bir bölüm olduğunu düşünüyorum İşletmeye göre


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alwayswinner
V
geçen yıl
Er

Bro bu arada sen nerede Bilgisayar Mühendisliği okuyorsun ?
Meraktan soruyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @ikigai
G
geçen yıl
Er

Zaten hedef yıldız değil hocam öncelik top uniler peki Marmara işletme/econ mu yoksa YTÜ mü?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @VENOMTR
V
geçen yıl
Er

Kanka Marmara İşletme Ytü İşletmeden daha iyi bence
Ama bana kalırsa Odtü İşletmeyi zorla
Hem güzel bir kampüste okursun hem de piyasada geçerli Odtü İşletme




Bu mesajda bahsedilenler: @alwayswinner
L
geçen yıl
Er

Dil konusunda haklisin, yakin arkadasim orada pc muhte. Biz almancali liseden geldik c1 belgemiz var, basti gecti kiz hazirligi. Bolum almancasi zorluyor tabii ki ama sukur takir takir veriyor kiz derslerini, zaten sinif arkadaslarinin cogu onun gibi almancali liselerden gelenler iel, cal, alman lisesi falan. Hazirligi en az iki senede bitiriyorlar bir senede bitiren nadir/bir altyapisi varsa b1 gibi birkac kurda hallediyorlar ama sifirdan bir yilda imkansiz gibi.
Okulu ziyarete gittim agustosta kesinlikle barinma konusunda hakli ne kyk var ne yurt var ne de ev her yer ates pahasi baya baya da yol gidiliyo. Buyuk bir dert bence.
Sadece su konuda yanlis bir bakis acisi var bence buraya giren biri turkiyede tutunma gayesi gutmuyor alman kalitesinde egitim alayim oraya daha uyumlu ve uygun gideyim alman firmalarinda calisayim falan diyor. Yani sonradan kursla almanca ogrenmis bi ituluden daha onde olabilir avrupa icin.
Evet buranin bir projesi var ve bir ekole sokulma cabasi var, kolay degil ve ayni puan araliginda cok buyuk bir risk. Almaya deger diyorsaniz lisede bir almanca temeli atmanizi oneririm. Sifir almancadan tau kotu bir kumar olur.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.