Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
82
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yemek ücreti
D
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba konuyu doğru yerde mi açtım emin değilim yanlışsa şimdi den özür dilerim.Yemek ücreti ile ilgili şöyle bir sorunum var. Çalıştığım şirket yemek ücretini önce hak etmelisin diyor böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum.Şirkete göre şubat ayı boyunca çalışacağım yemek paramı ay sonu multinete yatıracak.Daha önce çalıştığım şirketlerde iş başı yaptığım gün ile birlikte yemek kartım da direk verilirdi.İşin komik yani çalıştığım şirket aynı şirket sadece projem değişti.Bu güne kadar hap ay başında yemek param yattı.Son 3 ay boyunca bu şekilde devam etti.Bu ay para yatırmadılar ve şubat ayının sonunda yatırılacağını önce çalışıp hak etmemiz gerektiğini söylediler.



O
4 ay
Er

Merhaba burada takdir işverenlikte normal şartlar altında yemek gibi fiili çalışmaya dayalı ek ödemelerde bir takım muafiyet vardır bu muafiyetlerden faydalanma da fiili çalışılan gün sayısı ile orantılıdır.

İşverenliğiniz önce yatırdığında ay içindeki fiili çalışma gün sayınızı takip etmek durumunda kalmaktansa, ay sonu fiili çalışılan gün sayısı önüne geldiğinde bu işlemi yapmak istemiş,

buna yanlış ya da hatalı diyemeyiz,

belirttiğiniz gibi pek çok şirket çalışma gerçekleşmeden yatırır, muafiyetlerde bazı şeyleri gözardı eder.

işverenliğiniz ise bun tam tersini yapıyor,

buna yanlıştan ziyade yoğurt yeme şekli farklı diyebiliriz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.