Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
547
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bebek fotoğrafçılığı için makina ve lens önerileri
A
geçen yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Herkese selam, sizlerden bebek/hamile fotoğrafçılığı için fotoğraf makinası ve lens önerileri bekliyorum. Bütçem 50.000tl civarı. Tüm çekimleri iç mekanda yapacağım. Ayrıca ışık için de öneride bulunabilirsiniz. Bu işte çaylak sayılırım makinalarla ilgili hiçbir bilgim yok :) Şimdiden çok teşekkürler



U
geçen yıl
Yarbay

Kaliteli birşeyler yapmak istiyorsanız a7riii + prime lens (50 mm 1.8 55 1.8) gibi gayet güzel sonuçlar alırsınız.
Bütçe konusunda temiz ikinci el de alabilirsiniz.
Sonuç olarak full frame makina ve sabit lens işinizi fazlasıyla görür.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl
Yarbay

İç mekanda bebek, ve portreler için herhalde aşağıdaki gibi harcardım.

Fujifilm X-E4 gövde ~14800
Fujifilm M bayonet adaptörü ~1000
(veya Voigtländer close-focus X adaptörü ~6000)

Voigtländer Nokton Classic f 40/1.4 ~ 9000
Voigtländer Nokton f 75/1.5 ~19000

Wallimex newcomer 100 Ws paraflaş ~3000
Walimex pro Schirmsoftbox reflektör ~650

Godox / Arcury deveboynu ışık ayağı ~3200
(bebek fotograflarında yüksek pozisyonlandırma kabiliyeti için, yoksa çok daha ucuz ışık tripodları yeterli)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
geçen yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Değerli yanıtınız için teşekkür ederim. 2. el pek güvenemediğimden düşünmüyorum. Genelde nedense fujifilm tavsiyesi alıyorum. O yüzden kafam çok karışık :(




Bu mesajda bahsedilenler: @unknownartist
A
geçen yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Değerli yanıtınız için teşekkür ederim. Bütçem 50.000tl civarı. Bu bütçeyi en güzel şekilde kullanmak istiyorum. Sizin önerdikleriniz biraz daha düşük kalıyor bana. Yine de çok teşekkür ederim


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Karbon 12
K
geçen yıl
Yarbay

Rica ederim.

Yine de bütçenin biraz üzerine bile çıkmışım. Tabii bu harcama çok farklı şekillerde yapılabilir. Kimisi hepsini makinaya harcar, kimisi ışığa hiç bir şey harcamadan doğal ışığı yeterli görebilir. Daha etraflı bir makina istenirse yine aynı markadan SX-10 veya T-30 tercih edilebilir. T-30 kendi küçük flaşıyla uzaktan stüdyo flaşlarını da tetikleyebiliyor, böylece tetikleyici masrafı da düşer. Şarjlı flaş olarak Godox AD-100 veya renk ısısını sadece 80 Kelvin kaydıran AD-200 flaşlar tercih edilebilir, kullanımı çok çeşitlendirir, taşınabilir ve dışarda kullanılaiblir. 'Sürekli LED' ışıklar amatör biri için çok iyi olabilir fakat pahalı ve yine de güçsüz oluyorlar. Objektifler, manuel odaklama sorun değilse Leica camından bile daha iyi renk aktarımları var. Fujinin kendi optiklerini o kadar da beğenmiyorum.

Aslında küçük stüdyoda yüksek kalite aranıyorsa XF objektifli Fuji veya Zeiss optikli Sony dışında pek seçenek yok. Canon ve Nikon objektif çeşitliliği yüzünden tercih ediliyor. Çok pahalı objektifleri röportaj veya haber fotografçılarına ucuza kiralıyorlar, veya düşünmediğiniz bir proje aldınız.. kiralık objektifi hızlı bulmak mümkün. Ekipmanı ve objektifleri her yönden genişletmeyecek amatörler veya küçük stüdyolar için rakiplerin de gelmesiyle Canon ve Nikon'un eski üstünlükleri kalmadı bence. Kendim üç sene önce T-20 aldım, profesyonel / yarı-profesyoel kullanıyorum. Geziler için almıştım, sensörü çok önceden araştırmıştım 16 mp'den daha büyüğünün çıkmasını bekliyordum, alırken özelliklerine doğru düzgün bakmadım başka kompakt yoktu zaten. Sonra pandemi çıktı, gezemedi tabii :) stüdyoya getirdim... orada bayağı varlık gösterdi. Stüdyo flaşlarını da tetikliyor, 1/20.000 (elektronik) enstantane de veriyor, saniyede 14 kare de çekiyor. Daha önceen hiç planlamadığım özelliklerini kullandım ve bana düşünmediğim kareler verdi. Canon EOS SLR... fotografçılığın o meşhur İsviçre çakısı bizim Elinchrome flaşları bile tetiklemiyor mesela, speedlight isiyor, seride 3~6 kare/sn çekebilir. Eskiden 1/1000 enstantane veren bir makina olduğu zaman ne güzel profesyonel makina derdik... artık aralarında fark kalmadı. Fujide de en ucuz X serisinin bile yapamayacağı pek bir şey yok.

Yani... kurallar değişti. Almanya'da profesyonellerin Sony, Fuji hatta Olymous kompakt kullanmaya başladıklarını, o ufaklıkları altı bacaklı tripodların üzerinde görgödüğümde şaşırmamıştım ama galiba burada alışkanlıklar biraz daha önemli. Bu yüzden sizin yerinizde olsam video kısmı da pek önemli değilse X-E4 alırdım. 36 Mp bir makina bulursanız birazcık daha iyi fotograf çekecek. 50 Mp alırsanız o zaman kayda değer şekilde daha iyi resim çekebilir, ama onlar da pek ucuz değil. Bunlar dışında makinalara yapacağınız ek haracama size daha iyi kareler vermeyecek. Neden E-4 derseniz, bence portre en iyi manuel odaklamayla çekiliyor, portre fotografında 24 Mp seviyesinde ekrandan yeterli detay yakalamak mümkün değil, burada E-4'te vizörün sağda olması büyük avantaj. On sene önce ~12Mp sensör zamanlarında olsaydık o zaman pek önemli değildi, hatta otomatik odaklama yeterliydi. Şimdi fotografçılara müşterilerin sorduğu gibi büyüyebilen fotograf çekince... o fotgrafları büyütünce eskiden tek tek seçilmeyen kirpikler şimdi bulanık veya net olabiliyor.

Olympus'un objektif parkı çok güzel bence ama hala 16-20 Mp, büyükleri de çok pahalı. Pentax, Türkiye'de neredeyse yok. Geriye kalıyor Sony veya Fujifilm. Kalite arıyorsanız Sony de Zeiss optikleriyle tercih edebilirsiniz. Fuji ise Türkiye'de daha rekabetçi. Fujifilm tavsiyesini sık almanız bu sebeple olabilr ve bence X-Trans sensörü daha iyi.

Belki iyice kafa karıştırdım. Daha iyi fotograf için yola koyulan birisi için zor kararlar ama bence zevkli bir araştırma.




Bu mesajda bahsedilenler: @ahmttn
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.