Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
374
Tıklama
3
Öne Çıkarma
NASA, derin uzay görevleri için geliştirdiği devrimsel motorunu test etti
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

NASA, derin uzay görevleri için geliştirdiği devrimsel motorunu test etti
NASA, Artemis görevleriyle Ay'a dönüş için hazırlanırken ajansta bulunan mühendisler, dönen bir patlama motoru olarak adlandırılan RDRE motorunu başarıyla geliştirip test ettiler. NASA’ya göre bu yeni süpersonik roket motoru, derin uzay görevleri için geliştirildi.



NASA, devrimsel motorunu test etti



RDRE, patlama olarak bilinen süpersonik yanma olgusunu kullanarak itme gücü üretmesiyle geleneksel bir roket motorundan farklılaşıyor. Bu tasarım, günümüzün tahrik sistemlerinden daha az yakıt kullanırken daha fazla güç üretiyor ve hem insanlı iniş araçlarına hem de gezegenler arası araçlara -Ay ve Mars gibi derin uzay hedeflerine- güç sağlama potansiyeline sahip. 



NASA'nın RDRE testi, ajansın geliştirdiği GRCop-42 adlı bir bakır alaşımından yapılmış 3D baskılı parçaları içeriyordu. Test sırasında roketin, patlamanın ürettiği yüksek sıcaklıklara ve basınçlara dayandığı ve neredeyse bir dakika boyunca 4.000 librenin (1.814 kilogram) üzerinde itme kuvveti üretebildiği belirtiliyor.



Ayrıca Bkz.Havacılık tarihinde devrim: Dünyanın en hızlı uçağı geliyor



NASA, RDRE’nin bu başarılı testinin ardından bir adım daha ileri gideceğini belirtiyor. NASA, ikinci bir test ile geliştirilen devrimsel tahrik sisteminin geleneksel sıvı roket motorlarına göre ne gibi bir avantaj sağlayabileceğini inceleyecek. Gelecekteki testte ayrıca tamamen yeniden kullanılabilir 10.000 librelik (4.536 kilogram) RDRE motoru kullanılacak. Bu arada NASA, halihazırda birden fazla roket teknolojisi üzerinde çalışıyor ve uzay yolculuğu için daha verimli araçlar geliştiriyor.






Kaynak:https://www.nasa.gov/centers/marshall/feature/nasa-validates-revolutionary-propulsion-design-for-deep-space-missions
Kaynak:https://gizmodo.com/nasa-validates-propulsion-technology-deep-space-1850036531

 Haberi Portalda Gör

B
geçen yıl
Yüzbaşı

Aerospike nozüllü motorlar zamanında planlanıp belirli sebeplerden dolayı bırakılmıştı, ama bazı koşullarda normal roket motorlarından çok daha verimli oluyorlar. O yüzden ben de bir gün geri dönüş yapmalarını bekliyordum.

X-33 uzay aracı için yapılan bir test videosu aşağıda, proje yarıda bırakıldı tabi.
https://www.youtube.com/watch?v=FcW9kUUTfxY



S
geçen yıl
Yüzbaşı

Anti gravite geliştirilmeli



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen yıl
Binbaşı

P
geçen yıl
Yüzbaşı

neden elektromanyetik sapan kullanılmıyor çok ta ekonomik ve çevreci olur en çok yakıtı uzaya çıkarken harcıyor roketler sapan ile atıldımı sıfır yakıt kullanacak ve uzayda uzun mesafelerde kat edebilecek.




D
geçen yıl
Yarbay

Yemyeşil dünyanın tüm kıt doğal kaynaklarını hunharca kullanıp "bilimsel çalışma yapıyoruz" diyerek bu kıt kaynakları son hızla azaltarak, ayrıca başarıya erişebilmek, yeni güç pozisyonları oluşturmak adına bunları üretebilmek için ejolojik sistemi, atmosferi bozacak fosil yakıtları yüksek oranda kullanarak, yaşamsal durumu % sıfır olan Ay da sadece güç için gösteriş için çok yüksek maliyetli bir takım yerleşkeler kurarak aslında dünyayı son hızla tehlikeye atmanında adımlarını atıyorlar. Dünyada artık en büyük istismar bilim istismarıdır. Adına bilimsel çalışma de ne yapıyorsan yap. Kim karşı çıkacak cesareti gösterebilirki! İşte dünyanın getirildiği küresel ısınma sorunu adına bilim diyerek başarıldı. Artık insan düşüncesi güce hizmet eden ve bunu elde ederken dünyayı yaşanmaz hale getirmeye çalışan BATILI BİLİM ANLAYIŞINI SORGULAMALIDIR.




D
geçen yıl
Yarbay

ABD liler en sonunda Ruslardan roket almayı bırakmaya karar vermiş anlaşılan.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.