Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
453
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Microsoft, Windows 11 Dosya Gezgini tasarımında köklü değişikliklere gidiyor
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Microsoft, Windows 11 Dosya Gezgini tasarımında köklü değişikliklere gidiyor
Microsoft'un Windows 11'deki Dosya Gezgini'nde kullanıcı arayüzünü ve özelliklerini geliştirecek büyük bir güncelleme üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Windows Central, yeni Dosya Gezgini’nde Microsoft 365 ile OneDrive'ın derinlemesine entegre edileceğini ve tasarımın modernleştirileceğini raporladı.



Dosya Gezgini büyük değişiklikler geçirecek



Microsoft, Windows 11 Dosya Gezgini tasarımında köklü değişikliklere gidiyor
Elde edilen dahili örneklerde Dosya Gezgini’nde yeni bir arama kutusu ve yeni ana sayfa düğmesi dikkat çekiyor. Revize edilmiş kullanıcı arayüzü tasarımının yanı sıra başlık tasarımları da değiştirilmiş. Öte yandan Dosya Gezgini'nin ana sayfası toplantılar, indirmeler ve iş arkadaşlarının yorumlarıyla ilgili öğeleri içeren Microsoft 365 entegrasyonunu gösteriyor. "Yeni", "kopyala" ve "yapıştır" gibi mevcut başlık düğmelerinin de konumunun değiştirileceği görülüyor.



Ayrıca Bkz.Microsoft’un Windows gelirleri çakıldı: Teknoloji şirketlerindeki zorlu süreç devam ediyor



Microsoft, Windows 11 Dosya Gezgini tasarımında köklü değişikliklere gidiyor
Sol taraftaki hızlı gezinme menüsü de daha modern bir hale büründürülmüş. Ayrıntılar bölmesi de yine Microsoft 365 ile entegre edilmiş ve zenginleştirilmiş. Yapılan Microsoft 365 entegrasyonu sayesinde kullanıcıların e-posta dizilerini ve bulut aracılığıyla birden çok iş arkadaşı arasında paylaşılan veya e-postayla eklenen dosyalar hakkındaki son yorumları görmesi sağlanacak.



Dokunmatik ekranlar için daha kolay bir kullanım sunulacak



Microsoft, Windows 11 Dosya Gezgini tasarımında köklü değişikliklere gidiyor
Aktarılanlara göre yapılan bu değişikliklerin büyük bir çoğunluğu Dosya Gezgini’ni dokunmatik ekranlar için daha kolay bir hale getirecek. Ayrıca Microsoft, yeni bir "Galeri" alanı aracılığıyla Dosya Gezgini için daha zengin bir fotoğraf görüntüleme deneyimi üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar görselin üzerine imleci getirdiklerinde daha büyük bir önizleme elde edebilecekler.



Ayrıca, Microsoft'un Dosya Gezgini'ne "etiketleme" özelliğinin geleceği belirtiliyor. Bu özellik, macOS'un Finder uygulamasında olduğu gibi, anahtar sözcükleri ve renkleri kullanarak belirli dosyaları düzenlemeye ve kategorilere ayırmaya olanak tanıyacak.



Bir süre önce sekme tasarımını getiren Microsoft, bahsedilen bu değişiklikleri getirirse 10 yıl önce çıkmış olan Windows 8’den bu yana en kapsamlı Dosya Gezgini güncellemesini yapmış olacak. Microsoft'un bu yenilenmiş Dosya Gezgini’ni 2023'ün sonundan önce kullanıcılara sunmayı hedeflediği belirtiliyor. Dolayısıyla kapsamlı güncellemelerin büyük bir kısmının Windows 11 23H2 ile geleceğini varsayabiliriz.




Kaynak:https://www.windowscentral.com/software-apps/windows-11/this-is-microsofts-new-modern-file-explorer-overhaul-for-windows-11

 Haberi Portalda Gör

Bir GUI tasarımcısına verseniz bir kaç günde yapacağı mükemmel dokunuşları, yıllara yayarak adete kullanıcıları iç çektirerek ve bıktırarak getiren Windows'un artık bu t&#...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ti7800 - geçen yıl +7
Hala yapılması gerekenler var ise ne b.. yemeye milleti kullanmaya zorluyorsunuz arkadaş? Bunun arkasındaki bit yeniği nedir? Millet, insider programından kaçmaya başladı da o yüzden mi b...
Yoruma Git
Yorumun Devamı lterlemez - geçen yıl +6
microsoft'un anlamadığı ya da anlamak istemediği konulardan biridi de bu. herkes ofis 365 ya da one drive kullanmıyor. buna göre bir tasarım yapıyor ama bunları kullanmayan için rezalet ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı khrmndgn - geçen yıl +6
L
geçen yıl
Binbaşı

Hala yapılması gerekenler var ise ne b.. yemeye milleti kullanmaya zorluyorsunuz arkadaş? Bunun arkasındaki bit yeniği nedir? Millet, insider programından kaçmaya başladı da o yüzden mi böyle yapıyorsunuz?




K
geçen yıl
Yüzbaşı

microsoft'un anlamadığı ya da anlamak istemediği konulardan biridi de bu. herkes ofis 365 ya da one drive kullanmıyor. buna göre bir tasarım yapıyor ama bunları kullanmayan için rezalet ötesi bir iş çıkıyor.

microsoft kendi ekosistemini oluşturma konusunda gerçekten her defasında nasıl batırıyor çok merak ediyorum.




D
geçen yıl
Yarbay

eywah




İ
geçen yıl
Yarbay

Desenize hantallaşacak.




M
geçen yıl
Binbaşı

Ben Windows'u seviyorum. Ama Windows zamanla başka birşey olmaya evriliyor. Windows Windows olmayacaksa neden Windows tercih etmeye devam edeyim. Zaten bambaşka birşey kullanacaksam MacOS'a geçerim. Hiç olmazsa birkaç senede bir bambaşka birşey çıkmaz karşıma.

MS'u yöneten zeka yoksunları, MS'u MS yapanın Windows olduğunun farkında değiller.




M
geçen yıl
Binbaşı

Zamanla alistigimiz seyden uzaklasiyor, yeni simgeler yeni gorunum hepsini cok begensem de kullanim ile ilgili ayni dusunceyi paylasmiyorum. sag tikta bile iki menu var. Saate tikliyorsun takvim vs bir suru sey cikiyor ayni menuden sesi aciyorsun. Kendi adima konusursam daha hizli kullanmam gereken sistem zamanla gelen yeniliklerle daha da yavas kullaniliyor. Baslat da ayni sekilde. Klasik/Modern arayuz secenekleri olsa da eski sekilde kullansak. Program kurarak eski usul kullanmak da yorucu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mck94 -- 26 Ocak 2023; 16:6:22 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
geçen yıl
Yarbay

Yaptıkları saçmalıklar yüzünden Windows 10'un değeri daha da artıyor.




T
geçen yıl
Binbaşı

Bir GUI tasarımcısına verseniz bir kaç günde yapacağı mükemmel dokunuşları, yıllara yayarak adete kullanıcıları iç çektirerek ve bıktırarak getiren Windows'un artık bu tür haberleri baymaya başladı. Görünce sevinmek yerine tiksiniyorum. Daha şimdi mi yapıyor diye. Rezillik bence.




M
geçen yıl
Yarbay

Windows ölmek üzere. 10 yıldır dosya gezginini düzeltemedi, iki pencereyi bile aynı anda yan yana açamayan arama işlemini çok yavaş gerçekleştiren artık hantal ve yavaş açılıp kapanan işletim sistemi bir çöp. Bilgisayarların tüm gücünü kullanıp hiç bir şey yapamayan bir at arabası. Telefonlar tabletler bile bilgisayarlarından daha hızlı ve sorunsuz çalışıyor.




M
geçen yıl
Onbaşı

Linux denen cöp ortadan kalkmadı gitti.. Hala Linux diye bir sey var.. Bakın yıl 2023 hala Linux var.. Ha alırsın sunucu olarak kullanırsın tamam fakat bu cöpü masaüstü isletim sistemi olarak dağıtan distrolar var hala var yıl 2023 hala var.. Inanılmaz..



M
geçen yıl
Onbaşı

Hatta bu cöpü kullanan ve Windows'a masaüstünde alternatif olarak gören kafalar var.. Yıl 2023.. Hala masaüstünde linux var.. %2 bile kullanılmıyor masaüstünde..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Benzerli -- 27 Ocak 2023; 20:9:31 >

E
geçen yıl
Yüzbaşı

Windows W8 ile yenilenmişti. Yine eskiye dönüyor.

Tablet gibi çalışan tam ekran deneyimini kaldırdı.
Pencereyi Aşağı indir-Kapat-Ekranı kapla yanına tam ekran düğmesi eklenmeli. W8 de tam ekran oyun ve uygulamalarda vardı.

Başlat menüsü için Modern arayüzü kaldırdı.
İkisi de kalabilirdi. Windows tuşu ile başlat mesüsü Ctrl+Windows tuşu ile modern arayüz.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.