Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
76
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Lütfen Yardımcı olur Musunuz? Oğlum ve Matematik
D
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba.

7 yaşında 1.sınıfa giden bir oğlum var. Devlet ilkokuluna gidiyor. Okula okuma yazma bilerek başladı fakat ben hiçbirşey öğretmedim.Hatta okuma yazma bildiğini tesadüfen öğrendik. Ama pandemide biraz fazla tablet verdik oradan oyunlardan öğrenmiştir diye düşündük.

Benim asıl sorum şu. Oğlum toplama çıkarma falan da biliyor ama şöyle bir sorunumuz var. Sorun mu,yoksa iyi birşey mi bilemiyorum. Bunu kime sormalıyız? Kimden yardım almalıyız?

Öğretmen toplama yaptırırken örneğin; 12+7 işleminde öğretmen diyor ki büyük sayıyı aklında tut,üstüne küçüğü say. 12 aklımda, 7 parmak aç ve tek tek kapat. 13-14-15-16-17-18-19. Sonuç 19.
Ama oğlum şöyle yapıyor 7-2=5 12+2=14 14+5=19
Çıkarma işleminde de farklı bir yöntem uyguluyor. Onu inanın ben de anlamadım. Babası dinledi o da anlamadı.
Ama işin enteresanı soruya bakıyor,birdaha bakmıyor, el falan saymıyor.Kafadan yapıyor ve sonuç doğru çıkıyor.

Oğlum onlar çok uzun yollar,sen öğretmenin öğrettiği gibi yap diyorum.Hayır öyle yapınca çok sıkılıyorum diyor. O zaman yapmak istemiyorum diyor. İnanın onu öğretmenin öğrettiği şekilde yönlendirmek mi doğru yoksa farklı düşünüyor bu güzel birşey mi bilmiyorum.

Kimden yardım alabbilirim.Lütfen yardımcı olabilir misiniz?



G
geçen yıl
Çavuş

Ama oğlum şöyle yapıyor 7-2=5 12+2=14 14+5=19 bunun mantığını sordunuz mu öğrenebildiniz mi tam olarak ?


Ayrıca çıkarma işleminde ben de şöyle yapıyorum: atıyorum 12 - 5 olsun işlemimiz, onu şöyle yapıyorum: (10 - 5) + 2 = 7



D
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hayır bir mantığı olduğundan değil. Ben öyle yapıyorum diyor. Mesela 26+9=35 9-6 =3 26+6=32 32+3=35 yapıyor.

Yukarıdaki büyük olduğunda da şöyle yapıyor 18+7= sorusunda mesela, 18+2=20 7-2=5 20+5=25 Yani bu neyse yukarıyı yuvarlıyor 20 ye diyelim ama diğer yöntemler çok enteresan geldi.

Aslında ben 7 yaşında bir çocuğun böyle düşünmesine şaşırdım sadece. Yani eğitimci birisi varsa bu yaptığı normal mi, yoksa farklı bir düşünce yapısına mı sahip,bu iyi birşey mi, yoksa öğretmenin öğrettiğine mi yönlendirmek lazım bunu sormak istedim.

Çıkarma yöntemini daha farklı yapıyor ve hala anlayamadık.



O
geçen yıl
Yarbay

sonuç doğruysa istediği gibi yapsın.
Ayrıca yazdığınız şeyler doğruysa çocuğunuz üstün zekalı bir çocuk olabilir sıradan devlet okulunda çocuğu heba etmeyin. üstün zekalıların gittiği okula yazdırın.

Ayrıca o çocuğa youtube hesabı açın ve eğitim kanalarına falan abone yapın oradan kendi istediği bilgileri kendisi öğrenir.
ayrıca ingilizce videolar falanda izlesin gerçekten üstün zekalı bir çocuksa zaten ingilizce videoları seyrederek bile ingilizce öğrenir.

https://chat.openai.com/chat

ayrıca şu yapay zeka pgramında da üyelik açın çocuk yapay zekaya istediği soruyu sorup cevaplar bulabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Evet, bir söyleşide bunu Boğaziçi Üniversitesi nden Uğur Zat 'da söylemişti ama hiçbir test yapılmadı. Sadece okuma yazmayı kendi başına öğrenmiş olmasına istinaden üstün zekalı olabilir dedi,hatta hiçbir yardım almadan okuma yazmayı kendisi öğrenen çocuklara biz %99 üstün zekalı gözüyle bakarız demişti.

Ama dediğim gibi ben tabletten,oyunlardan öğrenmiştir diye düşündüm. Birgün Youtube hesabıma girdiğimde, '' yorumunuza kalp bıraktı'' diye bir bildirim gelmiş.Ben hiç yorum yapmam youtube da. Meğerse acı biber yeme challenge yapan bir adama '1000 tane acı biber ye'' yazmış. 5,5-6 yaşında falandı. Çok şaşırdık.Sonra yavaş yavaş okuması yazması daha da ilerledi. 1. sınıfa başlamadan önce çocuk klasiklerinin tamamını okumuştu.

Özel okul konusunda, üstün mü değil mi buna bakmaksızın,kolejde okuması hevesim vardı. Hep öyle bir hayalim vardı. ama birkaç eğitimciden, eğer çok çok iyi bir koleje veremeyeceksen, sıradan bir koleje göndereceğine devlete göndermen daha iyi olur dediler. Çok iyi koleje de maalesef gönderemeyeceğim için devlete gönderiyorum.

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Çok sağolun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozbey08
O
geçen yıl
Yarbay

çocuğunuz üstün zekalıysa siz merak etmeyin o okullar havada kaparlar hatta sizden 5 kuruş bile para almazlar.
ama çocuğu kesinlikle cemaat ve tarikatlarla bağı olan kolaje falan da vermeyin.

TED koleji olabilir mesela.


https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_E%C4%9Fitim_Derne%C4%9Fi




Bu mesajda bahsedilenler: @Derya83
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.