Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
406
Tıklama
4
Öne Çıkarma
İSTANBUL ARAP DOLU
K
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

çok rahatsız edici suriyeli ve araplar ne davranısları uygun ne hal ve hareketleri okumaya gelenler de aynı sekıl şehir türk şehri degıl sanki çok kötü bu konuda istıla etmısler sehri ve normal ınsanlar değiller.



B
geçen yıl
Teğmen

hocam subatta istanbulda mısınız şubatta hanımı ziyarete gelecegim tekrardan



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

15ınden sonra evet galıba




Bu mesajda bahsedilenler: @MESUT ÖZIL
K
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hocam sızın ıstanbulla baglantınız ne evınız mı orda arkadaslarınız fılan mı?



İ
geçen yıl
Teğmen

Suriye nüfus olarak %75 üzerinde Arap olarak geçiyor, Arap ve Suriyeli diye ayırmanıza gerek yok.
Internetten, Arap dünyası konulu çarpıcı bir analizden bir parça paylaşacağım:

quote:

Arap Birliği örgütü demişken üye ülkeleri de yazalım:
Örgütün kurucu ülkeleri; Ürdün, Suudî Arabistan, Suriye, Lübnan, Irak, Mısır ve Yemen’dir. Arap Birliğine daha sonra; Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Cibuti, Fas, Tunus, Katar, Kuveyt, Komorlar, Libya, Moritanya, Umman, Somali, Sudan ve Filistin üye olmuştur.
Aslında bu ülkelerin çoğu köken olarak Arap değildir. Hatta halen nüfusunun çoğunluğu Araplaşmamış ülkeler olarak; Cibuti, Komorlar, Somali ve Moritanya’yı sayabiliriz. Bu ülkelerin Arap Birliğine üye olma sebebi nüfusun çoğunluğunun Müslüman olması ve İslam’la birlikte yoğun bir Araplık propagandasına maruz kalmalarıdır. Aynı şekilde aslında Afrika’da hiçbir Arap ülkesi yoktur. Mısır, Libya, Tunus, Cezayir, Fas, Sudan gibi ülkeler Arap kökenli olmadıkları halde zaman içerisinde İslam’ın etkisiyle Arapçayı ve Araplığı kabul etmeleriyle Araplaşmışlardır. Aynı durum Filistin, Suriye ve Irak için bile geçerlidir. Sıraladığımız bu ülkeler etnik anlamda başka kimliklere sahiptiler. Ancak hem az evvel ifade ettiğimiz sebepler nedeniyle hem de yoğun bir Arap göçünden dolayı yüzyıllar içinde Araplaşmışlardır.

Bilmem, aklınıza tam da aynı yolda giden başka bir yer gelmiştir belki de...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.